یک نشریه معتبر امریکایی مدعی شد انفجار نوعی سیستم ستارهای در فاصله 7500 سال نوری، میتواند کره زمین را به ورطه نابودی بکشاند؛ با این حال، کارشناسان این امر را بسیار غیرمحتمل دانستهاند.
به گزارش سرویس علمی ایسنا، جرم کیهانی Eta Carinae یکی از بزرگترین و شفافترین ستارگان کهکشان راه شیری است و دست کم 90 برابر خورشید جرم دارد. این سیستم ستارهای دارای ماهیتی اهریمنی است؛ چون میتواند به حیات زمینی خاتمه دهد؛ با این حال، کارشناسان تحقق چنین موضوعی را بینهایت بعید دانستهاند اما امکان رخداد آن را نیز رد نکردهاند.
بنا بر خبر منتشره از سوی نشریه امریکایی Scientific American، جرم کیهانی مورد بحث که «ستاره مرگ» لقب گرفته، در واقع، نوعی بشکه باروت ستارهای فوقعظیم است که در آستانه انفجار ابرنواختری قرار گرفته و نور حاصل از این رخداد میتواند به سمت زمین گسیل شود.
این شیء آسمانی یکی از نخستین اجرامی بود که رصدخانه اشعه ایکس چاندرا پس از پرتابش به فضا در 15 سال پیش مشاهده کرد. منجمان در قرن نوزدهم درباره رفتار بینهایت خشن ستاره Eta Carinae هشدار داده بودند زیرا این ستاره به مدت دو دهه بسیار درخشان شده بود و شفافیت آن از تمامی ستارگان موجود در کیهان بیشتر بود. منجمان این قرن، چنین رفتاری را «انفجار بزرگ» لقب دادند.
تعدادی از کارشناسان معتقدند انفجار ابرنواختری این ستاره در واقع، انفجار اشعههای گاما خواهد بود که یکی از شفافترین انفجارهای کیهان است. این انفجار به نوبه خود میتواند لایه ازن زمین را نابود کند و هر آنچه که در تیررس اشعههای خورشید خارج است را نابود کند.
با این حال، دکتر «الن دافی»، فیزیکدان نجومی دانشگاه سوینبرن استرالیا، اعلام کرده چنین موضوعی تقریبا غیرممکن است چون زمین تا این حد به این سیستم ستارهای نزدیک نیست و همچنین جهت این شیء کیهانی به هیچ وجه به سمت کره خاکی نیست.
انتهای پیام
نظرات