• سه‌شنبه / ۲ دی ۱۳۹۳ / ۱۳:۳۱
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 93100200697

مدیر عامل آب و نیرو در گفت‌وگو با ایسنا:

بهره‌برداری از نیروگاه سیمره به تراز آب بستگی دارد

بهره‌برداری از نیروگاه سیمره به تراز آب بستگی دارد

مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران از کمک توانیر برای به نتیجه‌رسیدن تملک در پروژه سد سیمره خبر داد و گفت: در حال حاضر 700 میلیون مترمکعب آب در مخرن سد ذخیره شده است.

مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران از کمک توانیر برای به نتیجه‌رسیدن تملک در پروژه سد سیمره خبر داد و گفت: در حال حاضر 700 میلیون مترمکعب آب در مخرن سد ذخیره شده است.

محمدرضا رضا‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: تلاش می‌کنیم تا هرچقدر که می‌توانیم در مخزن سد سیمره آب ذخیره کنیم البته با در نظر گرفتن برنامه وزارت نیرو و برداشت آب برای تامین نیازهای پایین‌دست این کار صورت می‌گیرد.

وی در واکنش به مساله مطرح شده مبنی بر ایجاد خسارت ناشی از عدم راه‌اندازی نیروگاه سیمره تا بهار 1394 گفت: به‌طور طبیعی هزینه‌های تملک با گذشت زمان افزایش پیدا می‌کند اما در حال حاضر در بخش سازه و همچنین نیروگاه کاری باقی‌ نمانده است.

مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران در مورد وارد مدار بودن نیروگاه نیز اظهار کرد: در صورتی که آب به ترازی برسد که امکان تست تر نیروگاه وجود داشته باشد این کار را انجام می‌دهیم و در صورت امکان و افزایش تراز آب بهره‌برداری تجاری نیز امکان‌پذیر می‌شود.

رضازاده در پایان ابراز امیدواری کرد که بارش‌ها در منطقه به اندازه کافی و متناسب با نیاز باشد تا بتوان با افزایش ذخیره سد، نیروگاه را وارد مدار کرد.

به گزارش ایسنا، حدود یک میلیارد مترمکعب دیگر برای تست تر نیروگاه در مخزن ذخیره آب نیاز است. در حال حاضر حدود دو سال است که احداث بدنه سد به پایان رسیده و امکان آبگیری وجود داشته، اما به دلیل برداشت‌های خارج از برنامه در بالا‌دست سد سیمره در رودخانه، نیاز پایین دست، توقف چند ماهه کار به خاطر مسائل میراث فرهنگی و خشکسالی تاکنون تراز آب در مخزن به حدی نرسیده که بتوان بهره‌برداری تجاری از سد کرد.

همچنین در زمان وزارت نامجو به خاطر اعتراض‌های پایین‌دست سد سیمره در خوزستان یکبار مخزن سد خالی شد و همچنان سیمره در تقلا برای آبگیری و بهره‌برداری از نیروگاه به سر می‌برد.

فردا مدیر عامل شرکت آب و نیرو به همراه مدیر عامل توانیر (همایون حائری) عازم ایلام هستند تا با بررسی شرایط سد سیمره به رفع نیازهای سد با سرعت بیشتری کمک کند.

تبعات راه‌اندازی نشدن نیروگاه سیمره تا بهار 94

کارشناس فنی طرح سد و نیروگاه برقابی سیمره پیش از این در گفت‌وگو با ایسنا، با اعلام این خبر که تلاش می شود در فصل بهار سال آتی نیروگاه وارد مدار شود گفته بود که اگر نیروگاه سیمره تا آن زمان وارد مدار نشود تبعات جدی از نظر هزینه‌ای برای کشور خواهد داشت.

سیدباقر عظیمی با اشاره به این‌که ما پیش بینی خود را نسبت به آورد رودخانه به وزارت نیرو اعلام کردیم و وزارتخانه با مقداری تغییر اعلام کرد که می توانیم حدود 700 میلیون متر مکعب آب ذخیره کنیم گفت: براساس صحبت هایی که با وزارت نیرو شده مقرر شد افزون بر آنچه در مورد بارش پیش بینی شده را نیز ذخیره کنیم.

وی با بیان این‌که پیش بینی می شود تا اوایل سال آینده تا یک میلیارد و 200 میلیون متر مکعب آب در سد سیمره ذخیره و نیروگاه را وارد مدار کنیم گفت: درحال حاضر سه واحد نیروگاهی 160 مگاواتی در سیمره عمدتا نصب شده و در مرحله پیش راه اندازی هستیم.

کارشناس فنی طرح سد و نیروگاه برقابی سیمره در پاسخ به این پرسش که آیا اطمینان دارید براساس بارش ها آب ذخیره می‌کنید گفت: با توجه به اتفاقاتی که در یک و نیم ماه اخیر افتاده انتظار می رود که امسال، سال آبی خوبی داشته باشیم و فراتر از آنچه پیش بینی شده (700 میلیون متر مکعب) بتوانیم آب ذخیره کنیم.

عظیمی با تاکید بر این‌که پیش بینی شده بارش‌ها در سال آبی جاری در حد نرمال بلند مدت باشد گفت: نیروگاه سیمره توان تولید 480 مگاوات برق را دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha