وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان این که حدود 90 درصد از مغزهای متفکر دنیا از متخصصان علوم انسانی هستند، گفت: این موضوع نیز در کشور ما باید با حمایت شورای تحول علوم انسانی تقویت شود.
به گزارش خبرنگار پژوهشی ایسنا، دکتر محمد فرهادی امروز طی سخنانی در پانزدهمین جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر کشور که در محل سالن اجلاس سران برگزار شد، اظهار کرد: از ابتدای انقلاب، بحث توسعه کمی و کیفی آموزش عالی مطرح بوده است که در حال حاضر ما در بسیاری از بخشها به توسعه کمی دست یافتهایم؛ به طوری که در حال حاضر دارای دو هزار و 600 موسسه آموزش عالی و بیش از 4.5 میلیون دانشجو در کشور هستیم و در حال حاضر باید به سمت دانشگاههای نسل سوم حرکت کنیم.
وی افزود: در این مسیر بسیاری از رشتههای تحصیلی باید تعطیل و برخی رشتههای عملکردی و مورد نیاز جامعه به رشتههای موجود اضافه شود.
فرهادی تاکید کرد: آموزش عالی و فارغالتحصیلان ما باید توانایی ورود به بازار و کارآفرینی را کسب کنند و غیر از این راه مسیر دیگری پیش روی ما نیست.
وی با بیان این که 80 درصد تولید ناخالص داخلی کشور ما از منابع طبیعی و حدود 20 درصد آن از بخش مغزافزاری است، تصریح کرد: این موضوع در کشور ترکیه برعکس است.
فرهادی با تاکید بر لزوم هماهنگی در سیاستگذاریها و برنامهریزیهای این حوزه تصریح کرد: هم دولت و هم رییس جمهور نیز از این بخش حمایت خاصی را دارند. این در حالی است که در حال حاضر از اعتبارات کمی برخوردار هستند.
وی با بیان این که سازوکار شرکتهای دانش بنیان نیز در شورای اقتصاد به تصویب رسیده است، گفت: در این مسیر باید به سمت عملی کردن آن حرکت کنیم و همچنین باید سازوکارها و قوانین و مقررات پیش رو در بحث اقتصاد دانش بنیان را تسهیل نماییم.
فرهادی با تاکید بر ضرورت سرمایهگذاری در حوزه علوم انسانی گفت: پایاننامهها باید به سمت نیازهای کشور سوق پیدا کند و زیرساختهای لازم جهت تولید فناوریهای نرم ایجاد شود.
انتهای پیام
نظرات