رییس پژوهشکده مطالعات آینده پژوهی و گروه مهندسی آینده پژوهی دانشگاه صنعتی امیرکبیر از ارائه مدلی برای حل مشکلات الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت خبر داد.
به گزارش ایسنا، دکتر محسن بهرامی در همایش آینده پژوهی در الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت با تاکید بر اینکه ادبیات آینده پژوهی در 100 سال اخیر رایج شده است، افزود: مظاهر هر تمدنی شامل علم، فناوری، اقتصاد، فرهنگ و سیاست است و راهبردهای پیشرفت در این حوزه ها دارای بایدها و نبایدهای حرکت که باید به آن توجه شود.
وی با اشاره به ضرورت تدوین الگوی اسلامی ایرانی اظهار داشت: قرنها است که ایرانی بودن با اسلامی بودن و مبانی دینی و فقهی در هم تنیده شده است از این رو فرد مسلمان ایرانی اگر بخواهد الگویی برای حرکت به سمت تعالی تدوین کند حتما ملاخظات دینی، تمدنی و فرهنگی را در آن لحاظ خواهد کرد.
بهرامی به تحولات اخیر در حوزههای مختلف اشاره کرد و ادامه داد: برای آینده پژوهی نیاز به بررسی روندهای اقتصادی، سیاسی، علم و فناوری، نظامی و امنیتی و زیست محیطی است از این رو تصویر آینده مطلوب حاصل برآیند اسناد بالادستی نظام و سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری است.
رییس پژوهشکده مطالعات آینده پژوهی و گروه مهندسی آینده پژوهی دانشگاه صنعتی امیرکبیر تناسب جمعیت و منابع، خطر بیماریهای نوپدید، امنیت در سطح جهان و بهره مندی از فناوری اطلاعات را از چالشهای اصلی دنیا دانست و اظهار داشت: در این راستا در این پژوهشکده مدلی را برای حل مسایل و مشکلات پیش روی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت ارائه دادیم.
بهرامی با اشاره به این مدل، افزود: برای حل این معضلات نیاز به متولی در مباحث تخصصی و ملزومات و ملاحظات حرفهای، متولی مبانی فلسفی و جهان بینی اسلامی، متولی تحلیل اجتماعی و متولی فرآیند آینده نگری و برنامه ریزی است.
انتهای پیام
نظرات