با نزدیک شدن به سومین ماه از آغاز اختلافات ترانزیتی با ترکیه، حتی ورود معاون وزیر حمل ونقل این کشور به خاک ایران نیز کمکی به بهبود اوضاع نکرد تا این بار نیز ایران مجبور به کوتاه آمدن شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، پس از آن که مذاکرات یک روزه سازمان راهداری ایران با مقامات ترکیه در کشورمان برای رسیدن به یک راه حل و توافق کلی در زمینه ترانزیت کالاها از مرز دو کشور به نتیجه خاصی نرسید و ترکها همچنان اعلام کردند که راه حلهای مطرح شده را نمی پذیرند بنابر این شد که مرزهای ایران برای یک هفته به روی ترکها باز شود.
این اقدام ایران که به منظور کاهش ترافیک ایجاد شده در مرز با ترکیه و تسهیل رفت و آمد کامیونها در روزهای آینده صورت گرفته بنا است در کنار اجازه دادن به کامیونهای ترکی که مخازن سوختشان پلمپ شده به دیگر ماشینها نیز سخت گیری زیادی نداشته و اجازه افزایش رفت و آمدها از مرز را دهد.
این اقدام ایران در حالی انجام شده که ترکیه برای انجام اقدام متقابل هیچ گونه وعده خاصی نداده و عطرچیان مدیر کل ترانزیت سازمان راهداری تنها ابراز امیدواری کرده است که ترکیه نیز برای کامیونهای ایرانی شرایط رفت و آمد را بهبود دهد.
البته ایران راه حلهای را نیز در جلسه خود با معاون وزیر ترکیه ارائه کرده که بنا است ترکها در جلسه یک هفته ای خود با مقامات اقتصادی این کشور بررسی کرده و نتیجه آن را ارائه کند.
به گزارش ایسنا، هر چند پیشنهاد پلمپ مخازن سوخت کامیون ها از ابتدا از سوی ترکیه مطرح شده بود اما وقتی مقدمات لازم برای اجرایی شدن این پیشنهاد در مرز ایران فراهم آمد ترکها زیر قول خود زدند و کامیون های خود را بدون امکانات لازم برای این مساله روانه مرز کردند.
به دنبال این مساله تردد کامیونهای دو کشور از مرزها به شدت کند شد و کار تا جایی پیش رفت که مرز عبوری ایران و ترکیه برای ماشینها بسته شده هر چند تلاش های ایران در رابطه با بهبود شرایط ترانزیتی با ترکیه ادامه دارد اما مشخص نیست طرف ترک بنا به چه دلیلی و با چه هدفی تمامی راه حل ها و پیشنهادها را کنار می زند و برای هیچ تفاهم نامهای اقدام نمیکند.
انتهای پیام
نظرات