با به صدا درآمدن زنگ بیدار باش، فضاپیمای «نیوهورایزنز» ناسا از خواب زمستانی بیدار شد تا خود را برای مأموریت بررسی سیاره کوتوله پلوتو و قمرهای آن آماده کند.
به گزارش سرویس فناوری ایسنا، فضاپیمای نیوهورایزنز (New Horizons) در ژانویه 2006 به فضا پرتاب شد؛ هدف از این برنامه، بررسی سیاره کوتوله پلوتو، قمرهای آن شامل شارون و سایر اجرام آسمانی در کمربند کویپر است.
این فضاپیما حدود دو سوم سفر 4.6 میلیارد کیلومتری خود را در مسیر پلوتو در شرایط خواب زمستانی سپری کرد.
در این زمان، سیستمهای رایانهای و ابزار در حالت خاموش قرار گرفتند تا انرژی کمتری مصرف شده و در عین حال هزینه مأموریت نیز کاهش پیدا کند؛ تنها سیگنالهای ضعیفی به زمین ارسال شده و هر شش تا 10 ماه یکبار برای اطمینان از صحت عملکرد، فضاپیما بمدت کوتاهی روشن میشد.
روز شنبه شش دسامبر در ساعت 20:00 به وقت گرینویچ (ساعت 23:30 روز 15 آذر) زنگ بیدار باش فضاپیما به صدا درآمده و رایانه اصلی روشن شد تا بقیه ابزار نیز فعال شوند.
در ساعت 22:00 به وقت گرینویچ (01:30 بامداد یکشنبه) پیامی مبنی بر روشن شدن کامل فضاپیما به آزمایشگاه فیزیک کاربردی در دانشگاه جان هاپکینز ارسال شد؛ ارسال این پیام از این مسافت طولانی حدود چهار ساعت و 25 دقیقه بطول انجامید.
فضاپیمای نیوهورایزنز در سال 2007 پیش از ورود به فاز نخست خواب زمستانی از کنار مشتری عبور کرد و تصاویر دقیقی از این سیاره تهیه کرد.
مأموریت نیوهورایزنز برای حرکت بسمت سیاره کوتوله پلوتو 15 ژانویه 2015 (25 دی 93) آغاز خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات