• دوشنبه / ۱۷ آذر ۱۳۹۳ / ۰۹:۱۰
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 93091710205

همراه با ایسنا در هفته دانشجو

چگونه خوابگاه را به محیطی امن تبدیل کنیم؟

چگونه خوابگاه را به محیطی امن تبدیل کنیم؟

امنیت در خوابگاه شاید نخستین دغدغه دانشجویان نباشد اما قطعا یکی از نگرانی‌های اصلی والدین محسوب می‌شود.

امنیت در خوابگاه شاید نخستین دغدغه دانشجویان نباشد اما قطعا یکی از نگرانی‌های اصلی والدین محسوب می‌شود.

به گزارش سرویس دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اگرچه خوابگاه یک مکان فوق‌العاده برای پیدا کردن دوستان جدید محسوب می‌شود اما همین جای به ظاهر جذاب در صورت عدم رعایت برخی موارد ایمنی می‌تواند به مکانی مشکل‌ساز و حتی خطرناک تبدیل شود، ولی با رعایت برخی موارد امنیتی در خوابگاه‌ها می‌توان امنیت دانشجویان دور از خانه را تامین کرد.

در این گزارش به نقل از پایگاه اینترنتی «شی‌نُز»، به برخی موارد که امنیت دانشجویان را در خوابگاه‌ها تامین می‌کنند اشاره می‌کنیم:

- از قوانین خوابگاه مطلع شوید.

قوانین زندگی در خوابگاه با قوانین محل زندگی قبلی شما به کلی متفاوت است و باید این قوانین را بدانید. مطمئن شوید که وسایل ممنوعه در قوانین خوابگاه را با خود به همراه نداشته باشید.

- درِ اتاق خود را قفل کنید.

اگرچه محیط خوابگاه دوستانه و امن به نظر می‌رسد اما هر وقت اتاق خود را ترک می‌کنید باید در را قفل کنید تا امنیت وسایل و اتاق شما حفظ شود.

- لوازم خود را بیمه کنید.

اگر وسایل با ارزش خود نظیر جواهرات یا کامپیوتر را به خوابگاه می‌آورید حتما قبل از آوردن، آنها را در برابر آسیب یا سرقت بیمه کنید.

- کامپیوتر یا لپ تاپ خود را رها نکنید.

لپ تاپ خود را در کتابخانه رها نکنید چراکه در یک چشم به هم زدن ممکن است ناپدید شود. اگر مجبور هستید آن را موقتا ترک کنید پس حتما به فکر خرید یک قفل ایمنی مخصوص لپ تاپ باشید.

- وسایل با ارزش خود را در پارکینگ رها نکنید.

وسایل با ارزش خود را در خودرو و به ویژه در معرض دید رهگذران قرار ندهید و حتی‌الامکان آنها را داخل داشبورد یا صندوق عقب بگذارید.

- مراقب وسایل خود در رخت‌شوی‌خانه باشید.

در رخت‌شوی‌خانه مراقب وسایل شخصی خود باشید تا چیزی گم نکنید. برای اینکه از وقت خود استفاده کنید هم می‌توانید برخی تکالیف خود را نیز در آنجا انجام دهید.

- قوانین آوردن مهمان به خوابگاه را رعایت کنید.

قوانین مربوط به آوردن میهمان به خوابگاه را مطالعه و رعایت کنید و مطمئن شوید تا چه حد ساختمان خوابگاه امنیت دارد.

- مراقب کارت دانشجویی خود باشید.

امروزه کارت‌های دانشجویی بیش از یک کارت شناسایی ساده کارآیی دارند. برای استفاده از امکانات کتابخانه، سلف و تخفیف‌های مرتبط این کارت‌ها به درد می‌خورند. در صورت مفقودی باید هرچه سریع‌تر موارد را به مسئولان دانشگاه اطلاع دهید.

- در برابر حوادث احتمالی و حریق آماده باشید.

حوادثی که به علت شلوغی خوابگاه رخ می‌دهند اغلب سبب وقوع حریق‌های جدی و تهدیدکننده می‌شوند. به طور مداوم باید سیستم‌های هشداردهنده حریق را کنترل کرد. در ساختمان‌های قدیمی نیز می‌توان لامپ‌های پرمصرف را با لامپ‌های کم مصرف با بهره‌وری انرژی بالا جایگزین کرد. این اقدام از افزایش حوادث سیم‌ها و وقوع حریق جلوگیری می‌کند. همچنین استفاده از شمع در هنگام قطع برق بسیار خطرناک است. بسیاری از خوابگاه‌ها به دلیل خطر بالا، استفاده از شمع را ممنوع کرده‌اند.

هرچند اطمینان صددرصد از امنیت کامل دانشجویان در خوابگاه امکان‌پذیر نیست اما با رعایت این موارد می‌توان تا حدود بسیاری از امنیت آنها مطمئن شد و حداقل اگر اتفاق خاصی نیفتد دانشجو طول مدت تحصیلش را بدون دردسر به پایان خواهد رساند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha