• دوشنبه / ۱۷ آذر ۱۳۹۳ / ۰۰:۳۷
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 93091710148
  • خبرنگار : 71456

شناسایی اثرانگشت کهکشان راه شیری+تصاویر

شناسایی اثرانگشت کهکشان راه شیری+تصاویر

منجمان آژانس فضایی اروپا تصاویری از پیچش‌ها، حلقه‌ها و قوس‌هایی را آشکارسازی کرده‌اند که به نوعی ساختار میدان مغناطیسی کهکشان راه شیری را به نمایش می‌گذارند.

منجمان آژانس فضایی اروپا تصاویری از پیچش‌ها، حلقه‌ها و قوس‌هایی را آشکارسازی کرده‌اند که به نوعی ساختار میدان مغناطیسی کهکشان راه شیری را به نمایش می‌گذارند.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، آژانس فضایی اروپا اعلام کرده این‌ها تعدادی از نخستین تصاویری هستند که شکل مانع مغناطیسی کهکشان راه شیری را آشکارسازی می‌کنند. دانشمندان امیدوارند این الگوها روزی به آن‌ها در بررسی گذشته جهان و به دست‌آوردن تصویری واضح‌تر از جهان پس از انفجار بزرگ کمک کند.

این تصاویر با استفاده از داده‌های قطبیدگی نور فضاپیمای «پلانک» متعلق به آژانس فضایی اروپا خلق شدند. به منظور خلق این تصاویر، فضاپیمای «پلانک» آسمان را برای بیش از 1500 روز رهگیری و مسیر نور را در کهکشان راه شیری نقشه‌برداری کرد.

در حالی که دانشمندان نمی‌توانند میدان‌های مغناطیسی را مستقیما ببینند، قادرند مشاهده کنند چگونه این میدان‌ها بر نور منتشره توسط دانه‌های غبار ریزی موجود در میدان مغناطیسی اثر می‌گذارند. در این میان، قطبیدگی نور، حامل اطلاعات زیادی درباره آنچه در طول مسیر اشعه نور رخ داده، است و منجمان می‌توانند از این اطلاعات در تحقیقاتشان بهره ببرند.

در حالت معمول، میدان‌های مغناطیسی می‌توانند در تمامی مسیرها مرتعش شوند اما چنانچه آن‌ها در جهت‌هایی خاص به رعشه در آیند، نور قطبیده می‌شود. با اندازه‌گیری میزان قطبیدگی این نور، منجمان می‌توانند فرآیندهای فیزیکی را بررسی کنند که موجب قطبیدگی و مغناطیسم نور شده است.

پیچش‌های مشاهده‌شده در تصاویر ارسالی، نور قطبیده‌شده را به نمایش می‌گذارند و گرچه دانه‌های غبار ریز منتشرکننده نور بسیار سرد هستند، می‌توانند نور را در طول موج‌های طولانی از مادون‌قرمز تا انتهای ریزموج منشور ساطع کنند.

چنانچه جهت‌های تمامی ابر دانه‌های این‌ غبار ریز تصادفی بودند، هیچ قطبیدگی شبکه‌ای در نور وجود نداشت. با این حال، دانه‌های غبار کیهانی تقریبا همیشه به سرعت و ده‌ها میلیون بار در ثانیه به دلیل تصادمات با فوتون‌ها و حرکت سریع‌ اتم‌ها می‌چرخند. بنابراین، چون ابرهای غباری میان‌ستاره‌ای موجود در کهکشان راه شیری توسط میدان‌های مغناطیسی به هم متصل می‌شوند، دانه‌های غبار چرخان در راستای جهت میدان مغناطیسی آرایش می‌شوند.

دانشمندان امیدوارند تصاویر ارسالی به آن‌ها در بررسی میدان‌های مغناطیسی کهکشان راه شیری کمک کنند. آن‌ها بر این باورند هنوز معماهای زیادی درباره میدان مغناطیسی کهکشان راه شیری و چگونگی رفتار آن وجود دارند.

انتهای پیام

تصاویری از پیچش‌ها، حلقه‌ها و ردپاهای میدان مغناطیسی راه شیری

ردپای میدان مغناطیسی کهکشان راه شیری

فضاپیمای پلانک آژانس فضایی اروپا

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha