• یکشنبه / ۱۶ آذر ۱۳۹۳ / ۱۲:۴۷
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 93091609785

متقیان: استاد فخرایی یک اسطوره برای جوان دانشجوی ایرانی است

متقیان: استاد فخرایی یک اسطوره برای جوان دانشجوی ایرانی است

دبیر کنگره پیشگامان پیشرفت،‌ با تسلیت درگذشت استاد سید مهدی فخرایی ، استاد تمام الکترونیک دانشگاه تهران و دبیر سابق این کنگره، وی را فردی دانست که اعتقاد راسخ به نقش‌آفرینی جوانان در پیشرفت کشور داشت.

دبیر کنگره پیشگامان پیشرفت،‌ با تسلیت درگذشت استاد سید مهدی فخرایی ، استاد تمام الکترونیک دانشگاه تهران و دبیر سابق این کنگره، وی را فردی دانست که اعتقاد راسخ به نقش‌آفرینی جوانان در پیشرفت کشور داشت.

به گزارش سرویس علمی ایسنا،‌علی متقیان، سرپرست خبرگزاری دانشجویان ایران و دبیر کنگره پیشگامان پیشرفت گفت: هریک از ما در کنار شخصیت اصلی و حقیقی خود، ممکن است در مراحل مختلف زندگی، نقش‌های ویژه‌ای بپذیریم و یا شخصیت‌های دیگری دور یا نزدیک به شخصیت اصلی‌مان، به نمایش بگذاریم؛ مثلا دانشجویی نمونه، جوانی متواضع، پدری دلسوز، شهروندی مطلوب، مادری فداکار، عضوی فعال از یک گروه یا یک سازمان، مدیری شایسته، مسوولی لایق و یا ... باشیم. چنین صفاتی، در حقیقت حاصل و نتیجه تصویر و نمایشی است که از خود در جامعه و در اطرافیان خود برجای گذاشته و می‌گذاریم.

وی افزود: به نظر می‌رسد به غیر از آثار واقعی و پیدا و پنهان حضور و بروز هریک از ما در جامعه، نمایشی که از صفات نیک و بد خود ارائه می‌کنیم و تصویری که به واسطه گفتار و کردار خود در ذهن اطرافیان برجای می‌گذاریم، نقش و آثاری تعیین‌کننده در جامعه و در محیط پیرامونی و در نزدیکانمان می‌تواند داشته باشد.

متقیان گفت: به تجربه ثابت شده که در فعالیت‌های تربیتی و ترویجی این‌طور نیست که آثار و نتایج مثبت، صرفا به واسطه و به تبع اجرای برنامه‌های از پیش تعیین شده و یا صرف هزینه‌های مستقیم در این زمینه حاصل شود. گاهی یک رفتار مناسب، واکنش حساب شده، گفتار دقیق و ... می‌تواند آثار مثبت و ماندگاری در اطرافیان و در محیط اطراف ایجاد کند و به اندازه ساعت‌ها کار برنامه‌ریزی شده مدیریتی یا فرهنگی اثر‌گذاری داشته باشد. از طرف دیگر یکی از مقدمات بسیار اساسی، در مباحث تربیتی، آموزشی و فرهنگ‌سازی، حضور و وجود الگوها و مصداق‌های قابل لمس و در دسترس است.

وی افزود: گاهی شنیدن یک جمله از یکی از نزدیکان و افرا در دسترس که از وجاهت لازم هم برخوردارند و یا دیدن رفتار و کردار ایشان در مواجهه با مسائل گوناگون و روزمره، به اندازه ساعتها مطالعه، بررسی و تجارب شخصی بر مخاطب اثر‌گذار است.

وی گفت: اساسا کارکرد ذاتی الگو و اسطوره نیز همین است که آدمی می‌تواند بخشی از ویژگی‌های ایشان را در خود مشابهت سازی کند، چون او بیندیشد، از دریچه نگاه او به جهان پیرامون بنگرد و از رفتار و کردارش الگوبرداری نماید.

متقیان با ذکر این مقدمه با گرامیداشت یاد استاد فقید مهدی فخرایی وی را از جمله کسانی دانست که از روزهای اول شکل‌گیری دبیرخانه کنگره پیشگامان پیشرفت، همراه و همکار مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت و از اعضای شناخته شده این مرکز بود.

وی تصریح کرد: استاد فخرایی فردی بود که اغلب ویژگی‌های الگو و اسطوره مدنظر و مورد نیاز جوان دانشجوی ایرانی را در خود دارد و می‌تواند به‌طور عملی و ملموس از او کسب فیض کند.

متقیان،‌استاد فخرایی را چراغ، راهنما و راهبر همکاران جوان در دبیرخانه کنگره پیشگامان پیشرفت توصیف کرد و گفت: برای آنها که از نزدیک با دکتر فخرایی همکار بوده و او را به درستی درک کرده باشند، می‌توان دهها ویژگی بارز مثبت برشمرد که وجود حتی یکی از آن ویژگی در ما کافی است که بتوانیم در محیط پیرامون خود تحولی مثبت ایجاد کنیم.

وی گفت: رفتار و کردار دکتر فخرایی بازتابی از باورهای عمیق وی بود و صفا و صمیمیت، خیرخواهی، مهربانی و اخلاق‌مداری، دین‌محوری، مسوولیت‌پذیری و ولایت‌پذیری، اعتقاد راسخ و واقعی به جوانان و نقش آنان در پیشرفت کشور، تواضع در برابر دیگران، دلسوزی و تعصب نسبت به انجام کار درست، توکل به خدا، پشتکار دائمی و انجام با دقت امور، لحن کلام زیبا و دلنشین، هوش و ذکاوت بالا و ... از جمله ویژگی‌های آن مرحوم به شمار می‌رفت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha