• جمعه / ۱۴ آذر ۱۳۹۳ / ۰۸:۵۸
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 93091408360
  • خبرنگار : 71474

ایران و ترکیه، دو ماه پس از آغاز اختلافات

چرا ترکیه در مقابل تمامی راه‌حل‌ها مقاومت می‌کند؟

چرا ترکیه در مقابل تمامی راه‌حل‌ها مقاومت می‌کند؟

پس از گذشت بیش از دو ماه از آغاز مناقشات ترانزیتی بین ایران و ترکیه هنوز طرف ترک دلیل اصلی بر هم زدن مناسبات اقتصادی چندین دهه‌ای خود را مشخص نکرده و حتی با وجود پیگیری‌های فراوان هیچ راه حل مشخصی را ارائه نمی‌کند.

پس از گذشت بیش از دو ماه از آغاز مناقشات ترانزیتی بین ایران و ترکیه هنوز طرف ترک دلیل اصلی بر هم زدن مناسبات اقتصادی چندین دهه‌ای خود را مشخص نکرده و حتی با وجود پیگیری‌های فراوان هیچ راه حل مشخصی را ارائه نمی‌کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در طول روزهای گذشته ترک‌ها تنها یک درخواست داشتند و آن پلمپ مخازن سوخت کامیون‌هایشان در ایران بود این درخواست ترکیه که به نوعی اعتراض به هزینه مابه التفاوت سوختی بود که ایران از کامیون‌های این کشور می گرفت پس از مذاکراتی متعدد با موافقت ایران همراه شد.

اما پس از اجرایی شدن این درخواست ترک‌ها بار دیگر بر طبل مخالفت کوبیدند و با جوسازی تلاش کردند ایران را مقصر این جریانات قلمداد کنند.

هر چند از همان روزهای ابتدایی وزیر راه و شهرسازی ایران در پیغامی مستقیم از وزیر حمل و نقل ترکیه درخواست یک ملاقات حضوری برای حل این مشکل را کرد اما نه تنها این مساله با پاسخی قانع کننده از سوی ترک‌ها همراه نشد که حتی آن‌ها یک مرجع رسمی برای ادامه دادن مذاکرات را نیز معرفی نکردند تا این که بالاخره قرار است در روزهای آینده معاون وزیر ترک به تهران بیاید تا این موضوع از نزدیک در مذاکرات مطرح شود.

این مساله در حالی است که بخشی از فعالان بخش خصوصی ایران معتقدند آنچه باعث به وجود آمدن این اختلافات و بر هم خوردن مناسبات اقتصادی گسترده دو کشور شده نه دولت که فعالان بخش خصوصی ترکیه به حساب می‌آیند. اعضای اتاق بازرگانی تهران معتقدند برای حل شدن این ابهام نه تنها دولت ترکیه نقش خاصی ایفا نمی کند که تنها ارگان تصمیم گیر دراین حوزه سرمایه‌گذاران بخش خصوصی هستند که باید برای حل مشکل با آن‌ها سخن گفت.

هر چند این راهکار از سوی مسوولان سازمان راهداری کشور رد شده و آن‌ها همچنان تاکید می کنند که دولت ترکیه تنها نهاد سیاست گذار در عرصه ترانزیت بوده و برای حل مشکل باید با آن ها وارد سخن شد اما مشکلات به وجود آمده در مرزها به نظر می رسد ابتکار عمل را از دست دولتمردان پایتخت نشین خارج می‌کند.

پس از آن که ترکیه روز گذشته از عبور کامیون‌های ایرانی از مرز جلوگیری کرد حالا کامیون داران و رانندگان ترک خود دست به کار شده‌اند و برای مقابله به مثل اجازه عبور کامیون‌های ایرانی را نمی‌دهند.

هر چند سابقه بالای همکاری‌های اقتصادی دو کشور باعث شده ایران به راحتی خیال همکاری با ترکیه را از سر بیرون نکند اما مشخص نبودن تکلیف در طرف همسایه غربی ایران هر روز ماجرا را پیچیده‌تر می کند هر چند در روزهای ابتدایی به نظر می رسید تفاوت قیمت سوخت و هزینه عوارض اعمال شده بر کامیون‌ها دلیل اصلی بر هم زدن زمین بازی از سوی ترک‌ها است اما امروز و پس از گذشت چند ماه از مناقشات و البته مقاومت ترک‌ها در مقابل هر گونه راه حلی که از سوی ایران مطرح می‌شود به نظر می رسد اوضاع قدری پیچیده‌تر از آن چیزی باشد که ترکیه قصد به نمایش گذاشتن آن را دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha