• پنجشنبه / ۱۳ آذر ۱۳۹۳ / ۱۲:۱۳
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 93091308138
  • خبرنگار : 71353

اسد:داعش را آمریکا ساخت نه سوریه/حمایت‌های قطر و ترکیه از تروریسم وضعیت سوریه را تغییر داد

اسد:داعش را آمریکا ساخت نه سوریه/حمایت‌های قطر و ترکیه از تروریسم وضعیت سوریه را تغییر داد

رئیس‌جمهوری سوریه تاکید کرد که اگر حمایت‌های مالی و سیاسی و لجستیکی قطر، ترکیه و غرب از تروریست‌ها نبود الان شرایط در سوریه به نحو دیگری پیش می‌رفت.

رئیس‌جمهوری سوریه تاکید کرد که اگر حمایت‌های مالی و سیاسی و لجستیکی قطر، ترکیه و غرب از تروریست‌ها نبود الان شرایط در سوریه به نحو دیگری پیش می‌رفت.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، بشار اسد رئیس‌جمهوری سوریه در گفت‌وگو با روزنامه ژورنال دو دیمانش فرانسه درخصوص آخرین تحولات سوریه و جنگ در این کشور سخن گفت.

متن کامل این مصاحبه به شرح زیر است:

دو دیمانش : آقای رئیس‌جمهور بعد از گذشت سه سال از جنگ و آنچه که در حال حاضر در سوریه می‌گذرد آیا شما از اینکه امور را به صورت دیگری اداره نکردید پشیمان نیستید؟

اسد: از روزهای نخست شاهد به شهادت رسیدن نیروهای ارتش و پلیس بودیم. ما از همان روزهای نخست با تروریست‌ها روبه‌رو بودیم. درست است که تظاهرات‌هایی در کشور برگزار می‌شد اما تعداد آنها زیاد نبود و ما گزینه‌ای جز دفاع از مردممان در برابر تروریست‌ها نداشتیم. نمی‌توان گفت که پشیمان هستیم چراکه از همان روزهای نخست با تروریست‌ها مبارزه کردیم اما این به آن معنا نیست که هیچ خطایی در اقدامات ما صورت نگرفته است اگر در آن زمان قطر به تروریست‌ها پول نمی‌داد و اگر ترکیه از آنها حمایت لجستیکی نمی‌کرد و اگر غرب از تروریست‌ها حمایت سیاسی نمی‌کرد مسائل به صورت دیگری پیش می‌رفت. اگر از ملتمان دفاع نمی‌کردیم نمی‌توانستیم پایداری کنیم.

دودیمانش: ارتش شما به دلیل استفاده بیش از حد از خشونت درجریان این جنگ سرزنش می‌شود، چرا شما غیرنظامیان را مورد هدف قرار می‌دهید؟

اسد: زمانی که یک تروریست با سلاح به شما حمله می‌کند شما چگونه از خود و ملتتان دفاع می‌کنید؟ از طریق مذاکره؟ ارتش سوریه زمانی از سلاح استفاده می‌کند که طرف مقابل نیز ازسلاح استفاده کند. ما نمی‌توانیم غیرنظامیان را مورد هدف قرار دهیم. دلیلی ندارد این کار را بکنیم و چنانچه غیرنظامیان را بکشیم در واقع ملت سوریه را کشته‌ایم. ما با تروریست‌ها مبارزه می‌کنیم و با کشورهایی که علیه ما و در حمایت از تروریست‌ها وارد عمل می‌شوند چگونه توانستیم چهار سال مقاومت کنیم.

دودیمانش: تصاویر ماهواره‌ای دو شهر حمص و حماه نشان می‌دهد که این شهرها به صورت کامل ویران شده‌اند. سازمان ملل که سوریه نیز عضو آن است از کشته شدن 190 هزار تن در جریان این جنگ خبر می‌دهد، آیا تمام ساکنان این مناطق تروریست بوده‌اند؟

اسد: نخست باید بگویم که آمار سازمان ملل باید با دقت بررسی شود. منابع این آمار چیست؟ آماری که در حال حاضر در جهان و رسانه‌ها اعلام می‌شود مبالغه‌آمیز و نادرست است دوم آنکه تصاویر این خرابی‌ها تنها در ماهواره نیست بلکه به چشم خود نیز می‌توان آنها را دید اما زمانی که تروریست‌ها به یک منطقه می‌روند و آن را اشغال می‌کنند ارتش باید منطقه را آزاد کند و درگیری‌هایی رخ می‌دهد طبیعی است که ویرانی‌هایی نیز صورت بگیرد اما در بیشتر موارد زمانی که تروریست‌ها وارد یک منطقه می‌شوند شهروندان از آنجا فرار می‌کنند. در واقع تعداد زیادی از قربانیان را کسانی تشکیل می‌دهند که موافق نظام هستند و تعداد زیادی از آنها به دنبال انفجار تروریست‌ها کشته شدند. محال است که یک کشور غیرنظامیان را مورد هدف قرار دهد.

دودیمانش: براساس آمارهای سازمان سه میلیون آواره سوری در کشورهای همسایه حضور دارند، آیا تمام اینها هم‌پیمانان تروریست‌ها هستند؟

اسد: نه نه کسانی که از سوریه خارج شدند به دلیل اقدامات تروریست‌ها کشور را ترک کرده‌اند. در میان آنها هم حامی دولت است و هم حامی تروریسم. ما در حال حاضر تنها با گروهک‌ها مبارزه نمی‌کنیم بلکه با کشورها مبارزه می‌کنیم.

دودیمانش: از دیدگاه نظامی آیا شما تجهیزات لازم و کافی برای پیروزی در این جنگ را دارید؟

اسد: درحال حاضر میلیاردها دلار برای حمایت از این تروریست‌ها هزینه می‌شود و کشورهای مختلف از جمله ترکیه به تروریست‌ها سلاح می‌دهند. بنابراین این جنگ از لحاظ نظامی جنگ راحتی نیست با این وجود ارتش سوریه دستاوردهای زیادی در مناطق مختلف داشته است. هیچ‌کس نمی‌تواند بگوید که جنگ کی و چگونه پایان می‌یابد. اما جنگ اصلی برای آنها این است که چگونه دل‌های سوری‌ها را جذب کنند که در این جنگ شکست خورده‌اند. بنابراین این جنگ نظامی، اجتماعی و سیاسی است.

دودیمانش: اما آنها شکست نخورده‌اند چراکه نیمی از سرزمین شما را تحت تسلط دارند؟

اسد: ارتش سوریه در همه جا حضور ندارد و این مساله محال است که اتفاق بیفتد بنابراین هرجایی که ارتش سوریه نباشد تروریست‌ها از مرزها وارد شده و در آن منطقه مستقر می‌شوند اما هر منطقه‌ای که ارتش سوریه تصمیم گرفت آن را آزاد کند، آزاد شد. این جنگ، جنگ بین دو ارتش نیست. شما از گروه‌های تروریستی سخن می‌گویید که ناگهان به هر شهر و هر روستایی می‌روند بنابراین این جنگ طولانی و سخت خواهد بود.

دودیمانش: بسیاری معتقدند که راهکار حل بحران سوریه رفتن شما است، آیا به این مساله اعتقاد دارید؟

اسد: هر رئیس‌جمهوری در هر کشوری براساس قوانین بر سر کار می‌آید و بر اساس همان قوانین کنار می‌آید. نمی‌شود گفت که یک رئیس‌جمهور از طریق آشوب انتخاب شود و از طریق جنجال نیز برود. دلیل این مساله نیز دستاورد سیاست فرانسه در لیبی بعد از حمله به قذافی است. نتیجه چه شد. بعد از کشته شدن قذافی آشوب به وجود آمد آیا رفتن وی راهکار حل بحران بود؟ آیا لیبی تبدیل به یک کشور دموکراتیک شد؟

دودیمانش: از دولت اسلامی (داعش) صحبت کنید. برخی معتقدند که نظام سوریه باعث پیشرفت افراط‌گرایان برای ایجاد دودستگی میان مخالفان شده است.

اسد: در سوریه ما دولت داریم نه نظام. اگر این سخن صحیح باشد که ما از داعش حمایت کرده‌ایم به این معناست که ما از آنها خواسته‌ایم که به ما حمله کنند و فرودگاه‌های نظامی را مورد هدف قرار داده و صدها تن را بکشند. کجای این سخن دارای منطق است. ما نیازی به آن نداریم که این اقدامات را برای تضعیف مخالفان انجام دهیم. غربی‌ها در حال حاضر معتقدند که این مخالفان خیالی بودند بنابراین، این فرضیه غلط است. داعش در سال 2006 درعراق تاسیس شد. آمریکا عراق را تحت اشغال خود قرار داد نه سوریه. ابوبکر بغدادی در زندان‌های آمریکا بود نه در زندان‌های سوریه پس چه کسی داعش را ساخته سوریه یا آمریکا؟

دودیمانش: برخی از سوری‌ها در دمشق از وجود گروه‌های جهادی مخفی در غرب بیشتر سخن می‌گویند تا جنگ علیه داعش، آیا این عجیب نیست؟

اسد: تروریسم یک ایدئولوژی است نه تشکیلات و ایدئولوژی مرز نمی‌شناسد. 20 سال قبل تروریسم از منطقه صادر می‌شد به ویژه از کشورهای حوزه خلیج فارس و به ویژه عربستان. اما در حال حاضر از اروپا و مخصوصا فرانسه صادر می‌شود. اکثریت تروریست‌های اروپایی که به سوریه می‌آیند فرانسوی هستند. اخبار فرانسه به شما می‌رسد. در بلژیک نیز به یک موزه یهودیان حمله شد بنابراین پدیده تروریسم در اروپا دیگر یک پدیده خاموش نیست.

دودیمانش: آمریکایی‌ها در جنگ خود علیه دولت اسلامی هم‌پیمانان تاکتیکی هستند. آیا شما همچنان معتقدید که مداخله آنها نقض حاکمیت کشورتان به شمار می‌آید؟

اسد: شما از کلمه تاکتیکی استفاده کردید و آن خیلی مهم است. می‌دانید که تاکتیک بدون استراتژیک نتیجه‌ای نخواهد داشت و به شکست تروریسم نمی‌انجامد و این مداخله غیرقانونی است. چراکه بر پایه قطعنامه‌ای از سوی شورای امنیت صورت نگرفته و حاکمیت سوریه را نقض کرده است. بنابراین یک مداخله غیرقانونی به شمار می‌آید.

دودیمانش: براساس گزارش‌های رسانه‌های فرانسوی نیروهای هوایی شما دست‌کم طی 40 روز دو هزار پرواز انجام داده‌اند، این تعداد بسیار زیاد است. آیا هواپیماهای شما با آنها برخورد نداشته و آیا هماهنگی بین شما وجود دارد؟

اسد: هماهنگی مستقیم وجود ندارد. ما به تروریست‌ها در هر مکان بدون درنظر گرفتن اقدامات آمریکا یا ائتلاف حمله می‌کنیم. شما از تعداد پروازهای هوایی سوریه علیه تروریست‌ها تعجب کرده‌اید و این پروازها از پروازهای ائتلاف بیشتر است. حقیقت آن است که حملات ائتلاف حملاتی سوری است.

دودیمانش: اما این حملات به شما کمک می‌کند و یکی از دلایل استعفای چاک هاگل، وزیر دفاع آمریکا این بود که وی معتقد بود این حملات به دولت شما و مواضعتان کمک می‌کند.

اسد: ببینید مضمون این سوال با سوال قبل در تضاد است. شما گفتید که ما از داعش حمایت می‌کنیم اما سوال بعدی بدان معناست که ما دشنمان داعش هستیم. این سخن که حملات ائتلاف به ما کمک می‌کند نادرست است.

دودیمانش: اما یکی از نتایج این حملات استعفاء چاک هاگل بود؟

اسد: بعد از گذشت دو ماه از حملات ائتلاف هیچ نتیجه واقعی به دست نیامده است.

دودیمانش: آیا امروز در سوریه سلاح شیمیایی وجود دارد یا خیر؟

اسد: نه زمانی که در این خصوص سخن گفتیم مواضع ما کاملا شفاف بود و زمانی که تصمیم گرفتیم سلاح‌های شیمیایی خود را از بین ببریم تصمیم‌مان قطعی بود.

دودیمانش: اما جان کری وزیر خارجه آمریکا شما را به نقض توافقنامه در این خصوص متهم می‌کند و معتقد است از گاز سمی کلر استفاده کرده‌اید. آیا این درست است؟

اسد: می‌توان کلر را در هر خانه در سوریه پیدا کنید. هر انسانی کلر دارد و هر گروهی از آن می‌تواند از آن استفاده کند اما ما از آن استفاده نکرده‌ایم چراکه سلاح‌های کلاسیک موثرتری نسبت به کلر داریم و نیازی به آن نداریم. در حال حاضر از سلاح کلاسیک استفاده می‌کنیم و از اعلام آن نیز ابایی نداریم. این اتهامات ما را شگفت‌زده نمی‌کند. آمریکایی هیچ‌وقت حرف درستی درخصوص بحران سوریه نزدند.

دودیمانش: آیا شما از سلاح‌های شیمیایی استفاده کرده‌اید؟

اسد: از این نوع از سلاح‌ها استفاده نکرده‌ایم ؛ اگر استفاده می‌کردیم ده‌ها تن و چه بسا صدها هزار انسان کشته می‌شدند. این سلاح‌ها نمی‌تواند تنها 100 یا 200 تن را بکشد به ویژه آنکه در برخی مناطق دست‌کم صدها هزار و چه بسا میلیون‌ها سوری حضور دارند. این در حالی است که در سال قبل گفته شد این سلاح‌ها 100 و یا 200 تن را کشته است.

دودیمانش: در آخرین سفرتان به پاریس در سال 2010 به همراه همسرتان من یک دیدار مطبوعاتی با ایشان داشتم، آیا شما دوست دارید به خارج کشور خود سفر کنید؟

اسد: سفر کردن جزو اولویت‌های من نیست و سفرهایم برای کار بوده نه گردش اما آنچه که خواهان آن هستم این است که سوریه به دنبال اوضاع قبلی بازگردد و دوست دارم جهانی متفاوت از جهان کنونی داشته باشیم. جهانی مملو از روابط منطقه‌ای و اخلاقی.

دودیمانش: همسر شما خود را سفیر مدرنیته می‌داند، نظر ایشان در مورد شرایط کنونی سوریه چیست؟

اسد: وی نیز مانند تمام سوری‌ها نسبت به شرایط کنونی ناراضی بوده و درد می‌کشد. ما نیز نسبت به اینکه سوریه به چند دهه قبل برگشته است ناراحت هستیم. سوریه زمانی جزو پنج کشور نخست جهان از لحاظ امنیت بود اما الان به پناهگاهی برای تروریست‌ها تبدیل شده است. غرب تروریست‌ها را حمایت می‌کند و بدتر از آن کشورهایی از دوران قرون وسطی در خلیج‌فارس مانند عربستان و قطر هم‌پیمانان غرب هستند.

دودیمانش: شما را به عنوان شخصی می‌شناسیم که رابطه نزدیکی با کودکانش دارد، چگونه وقتی که شب به خانه می‌روید اوضاع را برای کودکانتان شرح می‌دهید؟

اسد: طبیعتاً این سخنان در حال حاضر در تمام خانه‌های سوری‌ها انجام می‌شود و مساله سخت‌تر آن است که فهم اجتماعی این کودکان در این بحران به وجود آمده است. دو سوال برای تمام خانواده‌ها و خانواده خود ما به وجود می‌آید اول آنکه چطور می‌شود افرادی که می‌گویند از خدا و دین اسلام دفاع می‌کنند، دست به کشتار مردم می‌زنند. کودکان می‌پرسند آیا آنها می‌دانند که خطا می‌کنند و جواب آن است که برخی می‌دانند اما از دین برای اهداف خود سوءاستفاده می‌کنند و برخی جاهل هستند و نمی‌دانند که دین همان خیر است نه کشتار. سوال بعدی این است که چرا غربی‌ها به ما حمله می‌کنند و از تروریست‌ها حمایت؟ البته تمام غربی‌ها را نمی‌گویند بلکه برخی کشورها را برجسته می‌کنند مانند آمریکا، فرانسه و انگلیس. آنها می‌پرسند آیا این کشورها را اذیت کرده‌ایم؟ جواب ما این است که مساله ملت‌ها با مساله دولت‌ها متفاوت است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha