اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت در نشست 166 خود در وین که عصر روز پنجشنبه برگزار شد، تولید نفت خود را بدون تغییر ثابت نگه داشتند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، نشست وزرای نفت اوپک روز گذشته در وین برای بررسی سیاستهای این سازمان در زمینه تولید نفت و دلایل کاهش قیمت آن در بازار و همچنین راهکارهای جلوگیری از کاهش قیمت برگزار شد.
سقف تولید سازمان اوپک طی سه سال گذشته روزانه 30 میلیون بشکه تعیین شده که حدود یک سوم تولید جهانی است.
قیمت نفت خام از ماه ژوئن تاکنون به دلیل افزایش تولید نفت شیل آمریکا و کاهش تقاضای جهانی 30 درصد کاهش یافته و به زیر 80 دلار در هربشکه رسیده است. نفت شیل نوعی نفت است که آمریکا با فن آوری پیچیده حفاری افقی و هیدرولیک آن را از صخره های شیل استخراج میکند.
تحلیلگران معتقدند با این وضعیت قیمتها احتمالا به 60 دلار در هر بشکه سقوط خواهد کرد.
اعضای این سازمان درباره کاهش تولید اختلافات شدیدی داشتند بطوریکه اعضایی نظیر ونزوئلا، اکوادور، لیبی، نیجریه، ایران و عراق خواستار کاهش تولید و کویت، امارات و عربستان خواستار حفظ سطح کنونی تولید بودند و کاهش تولید را به تضمین سهم بازار خود در بازار بسیار رقابتی امروز منوط میدانستند.
تصمیمات اوپک معمولا براساس اجماع بین اعضا اتخاذ میشود نه رای اکثریت.
الیور جاکوب تحلیلگر نفتی میگوید عربستان در حال بسط این ایده است که قیمت نفت باید در کوتاه مدت پایین تر بیاید و به کف قیمتی بشکه ای 60 دلار برسد تا در سالهای آتی ثبات بیشتری در محدوده بالای 80 دلار داشته باشد.
به عبارت دیگر به نفع اوپک است که قیمتهای پایین را برای دوره کوتاهی تحمل کند تا پروژه های نفت شیل در آمریکا کاهش پیدا کند.
سعودیها و دیگر تولیدکنندگان حاشیه خلیج فارس به مدد ذخایر ارزی بزرگ خود میتوانند چنین رقابت و دوره کاهش قیمتها را تحمل کنند اما دیگر اعضا مثل ونزوئلا، اکوادور، لیبی، ایران، نیجریه و عراق شرایط سختی را سپری خواهند کرد.
علی صالح العمر وزیر نفت کویت گفت: اوپک مجبور است هر قیمتی را که بازار تعیین میکند بپذیرد حال این قیمت 60 دلار، 80 دلار یا 100 دلار باشد.
عادل عبدالمهدی وزیر نفت عراق کف کاهش قیمت نفت را 65 تا 70 دلار اعلام کرد.
توسعه نفت شیل آمریکا بسیاری از اعضای اوپک را غافلگیر کرده و سلطه آنها روی بازار را تضعیف کرده است.
اعضای اوپک آخرین بار در سال 2008 زمانیکه قیمت نفت از بشکه ای 140 دلار به 32 دلار در هر بشکه کاهش یافت، تولید خود را کاهش دادند.
انتهای پیام
نظرات