شانزدهمین مانور سراسری زلزله و ایمنی، شنبه در مدارس سراسر کشور برگزار میشود.
به گزارش سرویس علمی ایسنا، شانزدهمین مانور سراسری زلزله و ایمنی در مدارس کشور، روز شنبه - هشم آذرماه - با بهرهگیری از تجربیات سالهای گذشته اجرای مانور با شعار«آیا مدرسه من در برابر زلزله ایمن است؟» برگزار خواهد شد.
این مانور به همت پژوهشگاه بینالمللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله و با مشارکت وزارت آموزش و پرورش، وزارت کشور، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و جمعیت هلال احمر و سازمان صدا و سیما با به صدا در آمدن زنگ «زلزله و ایمنی» از رادیو سراسری و رادیوهای استانی در مدارس سراسر کشور اجرا خواهد شد.
با توجه به آسیبپذیری کودکان و نوجوانان در برابر صدمات ناشی از زلزله، گروه آموزشهای همگانی پژوهشگاه در راستای انجام رسالت خویش به منظور کاربردی کردن آموختههای دانش آموزان پیرامون زلزله در سال 1374، برگزاری مانور در سطح مدارس را طراحی کرد. در سال 1382 با امضای تفاهم نامه بین وزارتخانههای علوم، تحقیقات و فناوری، آموزش و پرورش، کشور، سازمان صدا و سیما و جمعیت هلال احمر، مانور سراسری در سطح تمام مدارس کشور و با همکاری وزارتخانهها و سازمانهای مذکور اجرا شد و از آن به بعد هر ساله در هشتم آذرماه، مانور سراسری زلزله درسطح مدارس کل کشور برگزار میشود.
برنامهریزیها و سیاستگذاریهای مانور ازطریق شورای دائمی که دبیرخانه آن در پژوهشگاه بینالمللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله مستقر بوده و متشکل از نمایندگان وزرای کشور و آموزش و پرورش، علوم، تحقیقات و فناوری و رؤسای جمعیت هلال احمر و سازمان صدا و سیما است، پیریزی و توسط کمیته اجرایی مانور و کمیتههای استانی، کارشناسی و عملیاتی میشوند.
تمامی مصوبات شورا در کمیته برنامه ریزی شامل نمایندگان سازمانهای مشارکت کننده (مقاطع ابتدایی، راهنمایی و متوسطه، سازمان دانش آموزی، آموزش و پرورش شهرستانهای تهران، وزارت کشور، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، جمعیت هلال احمر و سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامیایران) پیگیری و اجرا میشود.
با توجه به برگزاری مانور به صورت سراسری، متولی و مجری مانور در استانها، کمیته برنامهریزی استانی متشکل از دبیر ستاد مدیریت بحران (رئیس کمیته) و نمایندگان آموزش و پرورش، هلال احمر، مرکز صدا و سیمای استان، سازمان دانش آموزی و برخی سازمانها بر اساس صلاحدید کمیته استانی است.
برای اجرای هر چه بهتر و یکنواختتر مانور در سراسر کشور دستورالعمل اجرایی توسط پژوهشگاه بینالمللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله تهیه شده است.
انتهای پیام
نظرات