رئیس مرکز مشاوره آرامش فرماندهی انتظامی خراسانجنوبی گفت: تنبیه بدنی کودکان رابطه مستقیمی در پرخاشگری آنان داشته و آثار کوتاهمدت و بلندمدت مخربی بر روح و جسم کودکان دارد.
«طلعت محدث» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقهی خراسانجنوبی، گفت: در کودکانی که تنبیه بدنی میشوند مشکلات رفتاری همچون گوشهگیری و پرخاشگری به طور معناداری بیشتر از کودکانی است که تنبیه بدنی نمیشوند.
محدث تصریح کرد: در صورتی که پرخاشگری ناشی از علل فیزیولوژیک باشد ارجاع فرد به پزشک و استفاده از روش دارو درمانی توصیه میشود، در صورتی که پرخاشگری به عوامل روانی و محیطی مربوط شود لازم است از روان درمانی و رفتار استفاده شود و از اینرو مراجعه به روانپزشکان، روانشناسان و مشاوران راهنمایی و ... ضروریست.
وی افزود: فراهم کردن زمینهی تخلیه سازمانی روانی و هیجانی از طریق ترتیب دادن برنامههای سالم تربیتی، ورزشی، هنری و ... در خانه و مدرسه در مواردی که علت پرخاشگری اضطراب است، باید از نگرانی درونی و اضطراب کودک مطلع شویم و به کودکان مضطرب فرصت صحبت کردن بدهیم تا نگرانی خود را ابراز کنند و تا حد امکان باید سعی کنیم در راستای رفع نگرانیهایی که آنها را آزردهاند قدم برداریم.
این کارشناس روانشناسی ادامه داد: ورزش کردن برای این کودکان بسیار موثر است و باعث تخلیه هیجانی میشود.
محدث افزود: هنگامی که کودک قربانی خشونت در مدرسه شده است، باید با مسئولان مدرسه صحبت کنیم و لازم است که آنها طبق قانون و مقررات خاص با کودکان خشونتگر برخورد کنند.
وی اظهار کرد: چنانچه نوع پرخاشگری کودک خصمانه است، باید کودک را از آزار و اذیت کردن دور کنیم تا مجبور نباشد برای انتقام افراد دیگر را اذیت کند.
رئیس مرکز مشاوره آرامش فرماندهی انتظامی خراسانجنوبی گفت: از تنبیهات بدنی پرهیز کنید، چون تنبیه بدنی خود یک رفتار پرخاشگرانه است.
محدث ادامه داد: والدین مهربان که در برابر فرزند خودشان رفتاری متعادل پیش میگیرند به ندرت اطفالی پرخاشگر را پرورش میدهند.
وی یادآور شد: برای مهار رفتار نادرست کودکان، فنون محرومسازی ممکن است تا حدودی مفید واقع شود، بنابراین والدین باید رفتارهای پسندیده را به وضوح تشریح و پاداشها و کیفرهای آنها را بیان کنند.
انتهای پیام
نظرات