بعد از فرود موفقیت آمیز سازهای به اندازه یک ماشین لباسشویی بر سطح سیارک توسط ناسا، این آژانس فضایی این روزها به دنبال تحقق سفر کیهانی بعدی خود است: سفر انسان به مریخ.
به گزارش سرویس علمی ایسنا منطقه خراسان، دکتر الن استوفان، دانشمند ارشد ناسا قصد دارد تا اواسط دهه 2030 انسانها را بر سطح چهارمین سیاره منظومه شمسی فرود آورد.
براساس گفتههای استوفان، مریخ میتواند منطقیترین انتخاب به عنوان سیارهای برای اکتشافات بیرون از زمین باشد. او اشاره میکند که انسانها میتوانند بدون این که لازم باشد تغییرات بزرگی بر سطح مریخ ایجاد کنند، در این سیاره احساس خوشبختی کنند. این امر درست شبیه به داستانهای علمی تخیلی ارسن ولز است، اما واقعیت این است که امکان حضور انسانها بر سطح مریخ، دیگر یک رویا نیست.
استوفان، راه اندازی یک آزمایشگاه در مریخ را منطقی میداند چرا که احتمال زیادی از کشف نشانههای مربوط به حیات در حال رشد بر سطح این سیاره وجود دارد. وی همچنین اعلام کرد که وجود آزمایشگاهی در مریخ به معنای گامهای علمی اساسی جهت تحقق رویای زندگی در مریخ است.
نزدیک به 6 ماه طول میکشد تا یک انسان بتواند به سطح مریخ برسد. در عین حال، زنده ماندن در حین این سفر شاید چندان هم ساده نباشد.
استوفان افزود: ستارهشناسان ممکن است در معرض سطوح بالای تشعشعات قرار بگیرند و ناسا فعلا راه حلی برای در امان ماندن از این تشعشعات ندارد.
علاوه بر این، جو بسیار نازک مریخ میتواند فرود فضاپیمای حاوی انسان و تجهیزات وی را با دشواری رو به رو کند لذا روشی برای کاهش سرعت و امکان یک فرود موفقیت آمیز ضروری به نظر میرسد.
گذشته از تشعشعات بسیار زیاد و جو نازک، تنها غلبه بر یک موضوع زمینی باقی میماند تا آرزوی زندگی در مریخ را به یک واقعیت تبدیل کند و آن سرمایهگذاری به ارزش میلیونها دلار در این مسیر است.
انتهای پیام
نظرات