• یکشنبه / ۴ آبان ۱۳۹۳ / ۱۳:۰۰
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 93080401707

حجت الاسلام والمسلمین محمد محمدیان:

بودجه پژوهشی، حلقه مفقوده بحث سیاست‌های علمی کشور است

بودجه پژوهشی، حلقه مفقوده بحث سیاست‌های علمی کشور است

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها گفت: افزایش بودجه پژوهشی کشور یکی از اولویت‌های سیاست‌های ابلاغی علم و فناوری از سوی مقام معظم رهبری است که چندین سال است در برنامه‌های مختلف این امر لحاظ می‌شود ولی در عمل دستگاه‌های اجرایی حاضر نمی‌شوند که بودجه پژوهشی را تأمین کنند.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها گفت: افزایش بودجه پژوهشی کشور یکی از اولویت‌های سیاست‌های ابلاغی علم و فناوری از سوی مقام معظم رهبری است که چندین سال است در برنامه‌های مختلف این امر لحاظ می‌شود ولی در عمل دستگاه‌های اجرایی حاضر نمی‌شوند که بودجه پژوهشی را تأمین کنند.

به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا، حجت الاسلام والمسلمین محمد محمدیان اظهار کرد: در خصوص بودجه پژوهشی در سیاست‌های ابلاغی علم و فناوری، بحث افزایش سهم بودجه پژوهش از تولید ناخالص ملی به 4 درصد مطرح شده که این همان حلقه مفقوده ما در بحث سیاست‌های علمی کشور است. متأسفانه دستگاه‌های اجرایی حاضر نمی‌شوند بودجه پژوهشی را تأمین کنند که در این راستا مجلس شورای اسلامی باید وارد میدان شود و اجرای این سیاست‌ها را الزامی کند.

وی ادامه داد: اگر بودجه تحقیق و پژوهش از تولید ناخالص داخلی افزایش پیدا کند و همین‌ روال ادامه داشته باشد؛ آن اعتبار می‌تواند بخش‌های مختلف از جمله علوم انسانی را فعال و نیز موضوع اسلامی شدن دانشگاه ها را که نیاز به اعتبار دارند، محقق کند و امیدواریم که دولت و مجلس شورای اسلامی این سیاست را اعمال کنند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اولویت دوم این سیاست ها افزود: بحث علوم انسانی در بین سیاست‌های اعلام شده در اولویت دوم قرار دارد و اگر بخواهیم تنگه احدی را در انقلاب اسلامی تشبیه کنیم، دانشگاه‌ها همان تنگه احد هستند که اگر در ارتقای علوم انسانی، بومی‌سازی و اسلامی‌سازی دانشگاه ها درست عمل کنیم و این تنگه احد ان شاءالله باقی بماند مشکلات بعدی آن قابل حل است.

وی با بیان اینکه شورای تحول و ارتقاء علوم انسانی بخش دیگری از مخاطبین این سیاست‌های ابلاغی است، گفت: شورای تحول و ارتقاء علوم انسانی برای اجرایی شدن این سیاست ها باید با همت بیشتری تلاش کند.

حجت الاسلام والمسلمین محمدیان ادامه داد: اگر شورای تحول و ارتقاء علوم انسانی همچنین شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها و ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور، دست به دست هم دهند تا آن عزم ملی شکل بگیرد، امیدواریم شاهد تحولی عظیم در فضای علمی کشور باشیم.

وی با بیان اهم اولویت ها و اقدامات شورای اسلامی شدن دانشگاه ها گفت: شورای اسلامی شدن دانشگاه اسلامی سیاست‌های علم و فناوری ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی را در دستور کار خود قرار داده که در این زمینه کمیته‌های چهارگانه‌ این شورا در حال تدوین اجرایی‌ شدن این سیاست‌ها است.

حجت الاسلام والمسلمین محمدیان ضمن بیان اینکه این سیاست‌ها یک افق جدید و بلندتری را در مقابل ما باز کرده که باید به آن توجه کنیم، گفت: سند دانشگاه اسلامی بر مبنای این سیاست ها تدوین شده که شورای اسلامی شدن دانشگاه ها برای اجرای این سیاست‌های ابلاغی در سند دانشگاه اسلامی پیش‌بینی‌های لازم را تدارک دیده است.

کرسی‌های آزاداندیشی نباید حاکمیتی شوند

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین با اشاره به اینکه باید بسترهای آزاداندیشی در داخل دانشگاه‌ها فراهم شود، افزود: این شعار بسیار خوبی است و همه آن را قبول دارند ولی تا بسترهای آزاد اندیشی فراهم نشود این شعار تحقق پیدا نمی‌کند.

وی ادامه داد: یکی از بسترهای آن آئین‌نامه‌ها، ضوابط و مقررات است که در این زمینه کارهای خوبی انجام شده که امیدواریم به زودی به تصویب نهایی برسد و به دانشگاه ابلاغ شود.

حجت الاسلام والمسلمین محمدیان در ادامه با اشاره به حضور تشکل‌های دانشجویی که از دیگر بسترهای مهم این کرسی‌های آزاد اندیشی است، گفت: کرسی‌های آزاداندیشی نباید به شکل حاکمیتی برگزار شوند بلکه باید خود کانون‌های دانشجویی و اساتید با دغدغه وارد میدان شوند و آنها در عمل خودشان میدان‌دار باشند که در این صورت این شعار تحقق پیدا می‌کند.

وی در خصوص فعالیت‌هایی که از جانب نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها در زمینه کرسی های آزاد اندیشی انجام شده، گفت: در بخش تدوین آیین‌نامه‌ها تلاش زیادی شده به همین منظور در کمیته تدوین این آیین‌نامه‌ها که مسئولیتش بر عهده نهاد نمایندگی رهبری بوده و با حضور وزارت علوم، وزارت بهداشت، جهاد دانشگاهی، دانشگاه آزاد و چند مجموعه دیگر تشکیل شده به یک جمع‌بندی خوبی رسیدیم که انشاءالله در صورت تصویب نهایی ابلاغ خواهد شد که امیدواریم در شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها تا دو ماه آینده این کار انجام شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha