پیکر آیتالله مهدوی کنی صبح روز پنجشنبه با حضور آحاد مختلف مردم و شاگردان ایشان و همچنین مسئولان قوای سهگانه،اعضای مجلس خبرگان و مقامات لشکری و کشوری از مقابل دانشگاه تهران تشییع شد.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، آنچه در ادامه میآید نظرات برخی از شرکتکنندگان در مراسم تشییع آیتالله مهدوی کنی در مورد ویژگیهای شخصیتی ایشان است.
ایشان جلوهای جامع میان دیانت و سیاست بودند
حجتالاسلام و المسلمین سیدابراهیم رییسی دادستان کل کشور اظهار کرد: چنانچه بخواهیم آیتالله مهدوی کنی را در یک جمله معرفی کنیم باید بگوییم که ایشان جلوهای جامع میان دیانت و سیاست بودند.
وی با بیان اینکه «آیتالله مهدوی کنی پنجاه سال کار سیاسی کردند اما در این کار هیچگاه از اصول و موازین شرعی و خطوط قرمز عبور نکردند»، گفت: آیتالله مهدوی کنی نمادی میان حوزه و دانشگاه و جمع بین آنچه که در حوزه و دانشگاه است بودند. ایشان سختترین کارهای پس از پیروزی انقلاب را عهدهدار شدند.
دادستان کل کشور با اشاره به مسئولیت آیتالله مهدوی کنی در دانشگاه امام صادق (ع)، گفت: ایشان در دانشگاه امام صادق (ع) مسئولیت کادرسازی برای نظام اسلامی را عهدهدار شدند.
آیتالله مهدوی کنی نقش مهمی در تثبیت انقلاب داشتند
همچنین رییس دانشگاه آزاد اظهار کرد: آیتالله مهدوی کنی عالمی مجاهد بودند که در مسیر انقلاب آثار ارزندهای را از خود به جا گذاشتند.
میرزاده در جمع خبرنگاران با اشاره به نقش علمی آیتالله مهدوی کنی در کشور، گفت: دانشگاه امام صادق (ع) از یادگارهای ایشان است که نیروهای اثرگذاری را تربیت کردند.
وی افزود: آیتالله مهدوی کنی از یاران انقلاب و از سابقون نظام بودند که نقش مهمی در تثبیت انقلاب اسلامی داشتند.
حرف و عمل آیتالله مهدوی کنی یکی بود
رییس سازمان بازرسی کل کشور نیز اظهار کرد: حرف و عمل آیتالله مهدوی کنی یکی بود و ایشان یک عالم بااخلاق بودند.
سراج در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در یک کلام میتوان گفت آیتالله مهدوی کنی یک شخصیت ولایی کامل بودند که فقدان ایشان همه دوستداران نظام را متاثر کرد.
آیتالله مهدوی کنی نقش مهمی در وحدت گروههای سیاسی داشتند
منتجبنیا هم اظهار کرد: آیتالله مهدوی کنی از بزرگان انقلاب و نقش مهمی در وحدت گروههای سیاسی داشتند.
قائم مقام حزب اعتماد ملی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه «ایشان نمونه اعتدال و انصاف بودند»، گفت: آیتالله مهدوی کنی به رغم اینکه در راس یک جبهه سیاسی بود همیشه با اعتدال و انصاف صحبت میکرد و در عرصه سیاست آمیزهای از انصاف و اخلاق بودند.
وی افزود: جای ایشان در فضای سیاسی کشور خالی است و امیدواریم منش و روشش را همه فعالان سیاسی دنبال کنند.
مرحوم آیت الله مهدوی کنی سیاستمداری صادق بودند
همچنین فرمانده قرارگاه پدافند هوایی ارتش اظهار کرد: رییس مجلس خبرگان یار با وفای انقلاب بود و تمام تلاش خود را جهت اعتلای نظام جمهوری اسلامی به کار گرفت.
فرزاد اسماعیلی در جمع خبرنگاران با اشاره به ویژگیهای آیتالله مهدوی کنی، گفت: آیتالله مهدوی کنی به واقع «ابوذر» انقلاب و یکی از شخصیتهای برجسته کشور بودند که فقدان ایشان احساس میشود.
حرکت خالصانه در راه عزت اسلام و تلاش برای رفع مشکلات مردم از ویژگیهای آیتالله مهدوی کنی بود
وزیر دادگستری نیز اظهار کرد: حرکت خالصانه در راه عزت اسلام و تلاش برای تقویت نظام و رفع مشکلات مردم از ویژگی های رییس فقید مجلس خبرگان بود و دینمداری، پاک بودن، حسن ظن و اخلاق و دلسوزی را از دیگر ویژگی های شخصیتی یار و یاور امام(ره) و رهبری بود.
مصطفی پورمحمدی در جمع خبرنگاران با اشاره به ویژگیهای آیتالله مهدوی کنی، گفت: آیتالله مهدوی کنی جزو چهرههای برجستهای بودند که صادقانه، دینمدار و وفادار به دین بودند و خالصانه در راه عزت اسلام، تقویت نظام و رفع مشکلات مردم عمل میکردند و زندگی پاک و همراه با اثربخشی فراوان داشتند و وقتی کسی خیرخواه مردم باشد، مردم برای قدرشناسی در چنین مراسمی حضور مییابند.
آیتالله مهدوی کنی مامن و پناهگاه جوانان انقلابی بودند
محمدرضا باهنر نیز در حاشیه مراسم تشییع رییس مجلس خبرگان در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به نقش آیتالله مهدوی کنی در مسیر انقلاب اسلامی، گفت: قبل از انقلاب ایشان مامن و پناهگاه جوانان انقلابی بودند و بعد از پیروزی انقلاب هم همواره کارهای سخت، سنگین و با مدیریتهای عالی را رهبری کرد.
وی افزود: ایشان یکی از کارهای به یاد ماندنیاش تاسیس جامعهالصادق و مدرسه مروی بود که نیروهای بسیار ارزشمندی تربیت کرد و ایشان پشتوانه نیروهای انقلابی، متدین و اصولگرا بود.
آیتالله مهدویکنی یکی از ارکان انقلاب اسلامی بودند
فرمانده نیروی انتظامی نیز با اشاره به شخصیت آیتالله مهدویکنی، گفت: آیتالله مهدویکنی تا پایان دوران حیات خود به دنبال تحصیل، تهذیب، علم و آموزش بودند و دانشگاه امام صادق (ع) نیز از مجموعه آثار مهمی است که از ایشان به یادگار باقی مانده است.
سردار اسماعیل احمدیمقدم در حاشیه مراسم تشییع پیکر رئیس مجلس خبرگان در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به نقش آیتالله مهدویکنی در مسیر انقلاب اسلامی، گفت: آیتالله مهدویکنی انسانی وارسته و یکی از ارکان و استوانههای انقلاب اسلامی در دوران قبل، حین و پس از پیروزی انقلاب اسلامی بودند.
وی همچنین با اشاره به همراهی آیتالله مهدویکنی با امام خمینی (ره) در جریان پیروزی انقلاب اسلامی، افزود: ایشان در جریان انقلاب اسلامی و مبارزات خود از یاران وفادار امام خمینی (ره) بودند و در تهران و در زمان اوجگیری انقلاب تا پس از پیروزی انقلاب اسلامی با پذیرفتن مسئولیتهای مختلف گامهای ارزشمندی در جهت پیروزی و تثبیت انقلاب اسلامی ایران برداشتند.
فرمانده نیروی انتظامی در ادامه به مسئولیتهای مختلف آیتالله مهدویکنی در دوران پس از پیروزی انقلاب اشاره کرد و گفت: هیچگاه آیتالله مهدویکنی کشور را رها نکردند و تا آخرین لحظات عمر خود به دنبال اعتلای نظام بودند. ایشان تا پایان دوران حیات خود به دنبال تحصیل، تهذیب، علم و آموزش بودند و دانشگاه امام صادق (ع) نیز از مجموعه آثار مهمی است که از ایشان به یادگار باقی مانده است.
احمدیمقدم در پایان با تاکید بر اینکه «آیتالله مهدوی کنی انسانی پرهیزکار، وارسته و دانشمند و مردمی بودند» گفت: امیدوارم که خداوند ایشان را رحمت کند و ایشان با امام و شهدا محشور شوند.
پیکر مرحوم آیتالله مهدوی کنی رییس مجلس خبرگان ظهر روز پنجشنبه در جوار مرقد آیتالله ملاعلی کنی در حرم حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) به خاک سپرده شد.
اختصاص «اصولگرایی» به یک جناح خاص اشتباه است
به گزارش ایسنا حجتالاسلام پناهیان در حاشیه این مراسم در جمع خبرنگاران گفت: آیتالله موحدی کنی یک شخصیت فراجناحی بود.
وی در پاسخ به این سوال که بعد از فوت آیتالله مهدوی کنی، اصولگرایان با خلاء رهبری مواجه میشوند یا خیر؟ اظهار کرد: اصلا این کلمه اصولگرایی به معنای اینکه آن را به عنوان یک جناح خاص مدنظر قرار دهیم کلمه غلطی است. آیتالله مهدوی کنی هم یک عالم مجاهد فراجناحی بود، مثل بسیاری از دلسوزان انقلاب که فراجناحی هستند و اهل هیچ دار و دستهای نیستند.
پناهیان افزود: بعضیها که یک اسم برای خودشان درست کردند و اهل دار و دسته هستند علاقهمند بودند که برای ملت هم اسمی بگذارند تا هویتی پیدا کنند والا شما جریان خاصی به نام اصولگرایان را در کشور نمیتوانید از بقیه ملت در کشور مجزا کنید. مگر ما سیاستمداری در کشور داریم که به اصول انقلاب معتقد نباشد.
وی ادامه داد: این دستهبندیها کار غلطی است. یک زمانی آقای مهدویکنی را به اسلام آمریکایی متهم میکردند و پیروان و علاقهمندان به کسانی که در اوایل انقلاب ترور انجام میدادند فکر میکردند بعد از حضرت امام، آقای مهدوی کنی را به یک قشر خاصی محدود کنند و اسم آن را اصولگرا بگذارند. کسی که به اصول انقلاب معتقد نباشد اصلا نباید در این فضا حضور داشته باشد. هر کسی که به اصول انقلاب معتقد است به شخصیت و جایگاه والای آقای مهدوی کنی اعتقاد دارد. ایشان یکی از اعضای این ملت، سران انقلاب و صاحبان انقلاب بود. انشاءالله که خداوند فقدان ایشان را برای همه ملت جبران کند.
وی همچنین درباره نقش آیتالله مهدویکنی در حوادث 88، یادآور شد: ایشان قبل از فتنه با عدم حمایتش از برخی فتنهگران که در عرصه انتخابات حاضر شده بودند از ابتدا تسکینبخش آلام فتنه شد و با موضعگیری به موقع خود موجب شد تا زمینه برای فتنه کاهش پیدا کند و پس از انتخابات نیز با موضع صریح خود حساب قشر عظیمی از مردم تهران را از فتنهگران جدا کرد؛ بنابراین بصیرت ایشان قبل و بعد از انتخابات 88 آرامبخش جامعه بود؛ چراکه این کارها به خودی خود اتفاق نیفتاده است. اگر استوانههایی مثل مهدوی کنی نبودند آتش فتنه خاموش نمیشد.
برنامههای سفر به زنجان برای حضور در مراسم تشییع یکروز انجام شد
به گزارش ایسنا معاون اجرایی رییسجمهور نیز در جمع خبرنگاران گفت: تلاش کردیم برنامههای هیات دولت در سفر استانی به زنجان به صورت فشرده و در یک روز انجام شود تا رییسجمهور بتوانند در مراسم تشییع پیکر آیتالله مهدوی کنی شرکت کنند.
محمد شریعتمداری اظهار کرد: تمام تلاش خود را کردیم تا آنچه قرار بود در سفر استانی به زنجان محقق شود به صورت فشرده و در یک روز انجام دهیم تا شرایط به گونهای فراهم شود که رییسجمهور بتوانند در مراسم تشییع دوست و یار دیرینهاش آیتالله مهدوی کنی حاضر شود.
معاون اجرایی رییسجمهور ادامه داد: سفر استانی به زنجان تا پاسی از شب طول کشید و رییسجمهور تقریبا ساعت 2 بامداد به تهران بازگشت تا به مراسم تشییع پیکر آیتالله مهدویکنی برسد.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود آیتالله مهدوی کنی را مظهر اعتدال توصیف کرد و افزود: ایشان ارتباطات گستردهای با مردم داشتند و تربیت نیروی انسانی و توسعه اخلاق دینی در جامعه از ویژگیهای بارزشان بود که چه پیش و پس از انقلاب در عرصه اخلاق علمی و نظری آن را انجام دادند.
معاون اجرایی رییسجمهور در پایان اظهار کرد: مهدویکنی به آنچه خود درس میداد اعتقاد داشت به همین دلیل مردم هم به او اعتقاد داشتند و این حضور گسترده مردم در مراسم تشییع پیکرش نشان دهنده همین اعتقاد است.
اصولگرایان قدر آیتالله مهدویکنی را ندانستند
به گزارش ایسنا همچنین رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران گفت: متاسفانه قدر نقش محوری آیتالله مهدویکنی در زمان خودش را ندانستیم.
علاءالدین بروجردی اظهار کرد: جدای از همه سجایای علمی و اخلاقی آیتالله مهدویکنی، ایشان نقش محوری در جریان اصولگرا داشت. اصولگرایان در زمانی که ایشان در صحنه بودند همگی قبولش داشتند چون یک شخصیت جامعالاطراف بودند که میتوانستند به صورت محور قرار بگیرند. البته میتوان گفت که در این عرصه قدر ایشان دانسته نشد و باید این نعمت را بیش از این پاس میداشتیم و واقعا از این گوهر گرانبها باید بیشتر استفاده میکردیم.
وی همچنین گفت: امروز که آیتالله مهدوی کنی دیگر در میان ما حضور ندارند باید مشی ایشان را پیش بگیریم. مشی آیتالله مهدوی کنی یعنی همان سجایای اخلاقی بالای ایشان، صلابت در راه رهبری و پایبندی به دستورات ولی فقیه به عنوان محور مشروعیت نظام. ما باید همین مشی را برای جبران خسارت نبودن ایشان در پیش بگیریم.
نگران اصولگرایان پس از آیتالله مهدویکنی نباشیم
به گزارش ایسنا معاون فرهنگی سابق سپاه نیز در جمع خبرنگاران گفت: مواضع آیتالله مهدوی کنی در مقاطع مختلف تاریخی برجسته و درخشان بود.
مقدمفر اظهار کرد: مواضع آیتالله مهدوی کنی در مقاطع مختلف تاریخی برجسته و درخشان بود. یکی از صحنههای درخشان ایشان بصیرتشان در فتنه 88 بود. بعدها دیدیم که پیشبینیهای ایشان درست از آب در آمد.
وی با بیان اینکه «آیتالله مهدویکنی شناخت خوبی از فتنه داشت»، یادآور شد: مواضع ایشان انقلابی و حقمحور بود و تلاش میکرد تا فتنه را آرام کند. خیلی از جریانات منحرف قصد سوءاستفاده از ایشان را داشتند اما چون انسان بصیر و آگاهی بود هیچ وقت نتوانستند ذرهای از او سوءاستفاده کنند چون گام به گام همراه ولایت حرکت میکرد.
وی درباره نقش محوری آیتالله مهدوی کنی در جریان اصولگرایی، خاطرنشان کرد: آیتالله مهدویکنی چون شیخوخیت داشت همه جریانهای ولایی، خودی، انقلابی، مجاهد و مومن قبولش داشتند. البته من به جریانات غیرهمسو کاری ندارم ولی جریانات همسو با نظام ایشان را قبول داشتند و فصلالخطاب و محور وحدت میدانستند. ایشان نقش بسیار موثر و مفیدی در وحدت داشت و از مسائلی که برای آینده سیاسی باید از ایشان درس گرفت توصیههایی است که برای وحدت در جریان اصولگرایی داشتند.
مقدمفر اظهار کرد: آیتالله مهدویکنی الگوی جامعی برای درس گرفتن است. ایشان شخصیت ممتاز و کمنظیری داشت و جایگاهش جایگاه خاصی بود. البته اینکه گفته میشود پس از ایشان جریان اصولگرایی با مشکل مواجه میشود را قبول ندارم چون توصیهها و مرام مهدویکنی چراغ راه آینده است. او یک الگو، استاد و مربی بود و یکی از محاسنش تربیت نیروی انسانی به حساب میآمد به این دلیل که آیتالله مهدویکنی اهل تعلیم و تربیت بود و نباید نگران خلاء باشیم چون او انسانسازی کرده و یکی از آثار جاودانهاش دانشگاه امام صادق(ع) و مدرسه مروی است.
بعید است کسی به این زودیها جانشین آیتالله کنی شود
به گزارش ایسنا همچنین یک عضو حزب موتلفه اسلامی گفت: بعید میدانم به این زودیها کسی بتواند جایگزین آیتالله مهدوی کنی شود.
حسن غفوریفرد درباره نقش آیتالله مهدویکنی در وحدت اصولگرایان، اظهار کرد: آیتالله مهدوی کنی محور مطلق اصولگرایان بود. تمام اصولگرایان به او ارادت داشتند و او هم از راهنمایی و ارشاد کوتاهی نمیکرد. او چه در زمان انتخابات و چه غیر از انتخابات نقش بیبدیلی داشت و بعید میدانم به این زودیها کسی جایگزین او شود.
وی ادامه داد: من از دوران مبارزات انقلاب استانداری و دوره شهید رجایی ارتباط نزدیکی با آیتالله مهدویکنی داشتم. او یکی از یاران صدیق امام بود که امام نیز ارادت خاصی به او داشت و همان عبارت معروفی که امام درباره مهدویکنی به کار برد بیانگر نهایت خلوص، ایمان و اعتقاد اوست.
این عضو حزب موتلفه اسلامی همچنین اظهار کرد: آیتالله مهدویکنی تلاش داشت تا آتش فتنه 88 را خاموش کند و با صحبت کردن با افراد مختلف سعی میکرد تا آنها را از نزدیک شدن به فتنه دور کند.
انتهای پیام
نظرات