• سه‌شنبه / ۲۹ مهر ۱۳۹۳ / ۱۷:۱۴
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 93072916836
  • منبع : نمایندگی خوزستان

تحلیلی از بازار مسکن و طلا

امکان کاهش قیمت سکه طی 3 ماه آینده/ادامه رکود در بازار مسکن

امکان کاهش قیمت سکه طی 3 ماه آینده/ادامه رکود در بازار مسکن

عضو کمیسیون اقتصادی دفتر مشورتی مجمع تشخیص مصلحت نظام به بررسی چشم‌انداز بازار ارز، طلا، مسکن و بازار سرمایه پرداخت.

عضو کمیسیون اقتصادی دفتر مشورتی مجمع تشخیص مصلحت نظام به بررسی چشم‌انداز بازار ارز، طلا، مسکن و بازار سرمایه پرداخت.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) –منطقه‌خوزستان- امیررضا حسنی، عضو کمیسیون اقتصادی دفتر مشورتی مجمع تشخیص مصلحت نظام در سمینار بررسی چشم‌انداز بازار ارز، طلا، مسکن و بازار سرمایه، با اشاره به شرایط رکود تورمی حاکم بر اقتصاد ایران، گفت: بودجه 1393 عملا انقباضی بود و با توجه به کاهش قیمت نفت امکان اینکه این سیاست تشدید شود دور از انتظار نیست. البته این شرایط به نفع تولیدکنندگان و مردم است، زیرا دولت برای هزینه کردن مجبور به جایگزینی درآمدهای مالیاتی به‌جای درآمدهای نفتی است و این یعنی دولت درآمدهای خود را شریک با مردم می‌داند.

وی افزود: کاهش فعلی قیمت نفت باعث کسری بودجه در سال جاری می‌شود و دولت برای جبران آن تمایل چندانی به کاهش نرخ دلار نخواهد داشت. از سوی دیگر نمودار محدوده معاملاتی فعلی دلار نشان ‌می‌هد در حال حاضر دلار حرکت صعودی و رو به بالایی را در پیش گرفته است.

حسنی ادامه‌داد: پیش‌بینی مدیریت اقتصادی دولت، کاهش نرخ تورم به کمتر از 25 درصد تا پایان سال است. اگر دولت به هر دلیل به این هدف نرسد با توجه به شرایط رکود تورمی حاکم، برای کنترل تورم اقدام به کاهش نرخ بهره بانکی می‌کند که این تصمیم موجب رونق بازار بورس می‌شود، اما در صورت کنترل تورم نیازی به کاهش نرخ بهره بانکی نیست. در این شرایط امکان از بین رفتن امیدها در بازار بورس وجود دارد.

مدیرعامل موسسه اقتصاد ایرانیان تصریح‌کرد: عامل مهم و اثرگذار دیگر بر بازار بورس، تحریم‌ها است. تحریم‌ها در گذشته از اثرگذاری کمی برخوردار بودند، اما در طی سال‌های 2010 تا 2012 اثرگذاری تحریم‌ها افزایش یافته است. از سوی دیگر با بررسی موارد تحریم‌ها می‌توان پی برد که هدف عمده تحریم‌ها مردم و نه دولت ایران و مربوط به بلوکه شدن جریان پولی بوده است. کلیات تحریم‌ها خارج از بحث هسته‌ای است و پشت‌پرده آن جلوگیری از الگو شدن ایران برای کشورهای منطقه و دیگر کشورهاست.

وی بیان‌کرد: مهم‌ترین نتیجه فعلی مذاکرات را می‌توان جلوگیری از تشدید تحریم عنوان کرد.

حسنی درباره چشم‌انداز بازار طلا گفت: در حال حاضر سیاست‌های انبساطی آمریکا کاهش یافته که نشان از کنترل تورم است؛ لذا در صورت ادامه روند کاهش سیاست‌های انبساطی طلا در بازارهای جهانی تضعیف و برخلاف آن، دلار تقویت می‌شود. از طرف دیگر کاهش نرخ بیکاری آمریکا به تقویت بیشتر دلار می‌انجامد. شواهدی از اعداد و ارقام نرخ طلا نشان می‌دهد که طلا در محدوده قیمتی خود، قدرت خود را از دست داده و برخوردهای فعلی با آن، شکست این محدوده را نیز هشدار می‌دهد.

وی همچنین درباره بازار سکه در ایران نیز عنوان‌کرد: در حال حاضر محدوده معاملاتی یا ارزش فعلی قیمت سکه نشان می‌دهد که نمی‌توان انتظار رشد محسوسی در قیمت سکه داشت و امکان کاهش قیمت نسبت به قیمت‌های فعلی نیز طی سه ماهه آینده وجود دارد.

حسنی در پایان به بازار مسکن نیز اشاره و پیش‌بینی کرد رکود حاکم بر این بازار تا شش‌ماه آینده ادامه یابد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha