رئیسجمهوری روسیه که برای شرکت در نشست آسیا - اروپا به میلان سفر کرده است، با پترو پوروشنکو دیدار کرد و مذاکرات را "مثبت" خواند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری نووستی، دیمیتری پسکوف، سخنگوی رئیسجمهوری روسیه گفت: رئیسجمهوری روسیه و صدراعظم آلمان نیز در نشستی در میلان درباره تحقق توافق صلح بحث و گفتوگو کردند. ولادیمیر پوتین و آنگلا مرکل متوجه اختلاف نظرهای جدی درباره پیدایش درگیری در این کشور شدند.
در همین حال پوتین پس از دیدار با رئیسجمهوری اوکراین در جمع خبرنگاران گفت: دیدار با پترو پوروشنکو مثبت بود. این مذاکرات خوب بود.
از سوی دیگر سخنگوی پوتین درباره دیدار رهبران روسیه و آلمان نیز اظهار کرد: در نشستی طولانی که حدود دو ساعت و نیم به طول انجامید و در حاشیه اجلاس آسیا - اروپا (ASEM) برگزار شد، روسیه و آلمان بر اولویت پایان دادن به روند جدایی میان طرفهای مخالف در جنوب شرق اوکراین تاکید کردند.
پسکوف به نقل از پوتین عنوان داشت: اختلافنظرهای جدی بر سر پیدایش درگیری در اوکراین به خصوص علت اصلی اتفاقات کنونی در این کشور میان مسکو و برلین وجود دارد.
به گفته وی، پوتین و مرکل درباره نظارت بر توافق آتشبس تاکید کردند و گفتوگویی کوتاه درباره پرونده گازی داشتند.
در حاشیه این اجلاس، رئیسجمهوری روسیه با میانجیگری ایتالیا با همتای اوکراینی خود، پترو پوروشنکو دیدار کرد.
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه در ادامه سخنانش اظهار کرد: تلاشها برای تحت فشار قرار دادن مسکو تنها وضعیت را وخیمتر میکند.
وی در مصاحبهای با روزنامه صربستانی پولیتیکا (Politika) بیان کرد که باجگیری بیمعنی از طریق تحریمها روسیه را منزوی نمیکند، اما ممکن است اقتصاد جهانی را تحت تاثیر قرار دهد. رئیسجمهوری روسیه از ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا خواست که بگویند هدف تحریمهایی که درک منطق آنها بسیار سخت است، چیست؟
وی تاکید کرد: برای همه مشخص است که این روسیه نبود که باعث کودتا در اوکراین شد، یا روسیه نبود که باعث بحران سیاسی کنونی و جدایی شد بلکه قدرت گرفتن خلاف قانون اساسی کییف موجب این اتفاقات به خصوص ماجرای کریمه شد. من میگویم ادامه تحریمها به ایالات متحده و اتحادیه اروپا بستگی دارد. روسیه با دقت خطرات و نتایج اعمال تحریمها را ارزیابی میکند و براساس منافع ملی، عکسالعمل نشان خواهد داد.
رئیسجمهوری روسیه در پاسخ به اینکه آیا اروپا در انتظار زمستانی سرد است، گفت: مسکو به تعهدات خود در زمینه انتقال گاز به مصرفکنندگان اروپایی ادامه میدهد.
پوتین همچنین با اشاره به روابط روسیه و آمریکا گفت: همیشه مسکو از همکاری با واشنگتن خشنود بوده است اما در مقابل فقط شاهد اقدامات مداخلهجویانه در امور داخلی بوده است. واشنگتن فعالانه از «جنبش میدان» حمایت کرد و زمانی که حمایتشوندگان در کییف که ملیگرایان لجام گسیخته بودند، بخش عظیمی از اوکراین را علیه کشور برآشفتند و کشور را وارد جنگ داخلی کردند، آمریکاییها شروع کردند به محکوم کردن روسیه برای ایجاد بحران در این کشور.
رئیسجمهوری روسیه عنوان کرد: در نشست مجمع عمومی سازمان ملل باراک اوباما، رئیسجمهوری آمریکا «حمله روسیه به اروپا» را در میان سه تهدید اصلی علیه بشریت یعنی بیماری ابولا و گروه تروریستی داعش خواند که اگر این سخنان را به تحریمها اضافه کنیم، مشاهده خواهیم کرد که چنین رویکردی بسیار خصمانه است و سخت است اگر بخواهیم آن را طور دیگری بیان کنیم.
انتهای پیام
نظرات