همایش «آشنایی با علوم و فناوری فضایی و کاربردهای آن»، ویژه دانشآموزان دبیرستانی شهر تهران به مناسبت هفته جهانی فضا، روز پنجشنبه، 17 مهر ماه از سوی پژوهشگاه فضایی ایران با همکاری سازمان آموزش و پرورش شهر تهران برگزار شد.
به گزارش سرویس علمی ایسنا، در این همایش قائم مقام سازمان فضایی ایران، رئیس پژوهشگاه فضایی ایران، مسؤولان سازمان آموزش و پرورش شهر تهران و دانش آموزان دبیرستانی مناطق 19 گانه آموزش و پرورش شهر تهران حضور یافتند.
همایش آشنایی با علوم و فناوری فضایی و کاربردهای آن با اهداف ایجاد فرصت آموزش در زمینه علوم و فناوریهای فضایی و دستاوردهای حاصل از آن، ترویج نقش موثر این دستاوردها در زندگی روزمره، تأمین نیروی انسانی آینده با ترغیب دانشآموزان نسبت به این رشته و به ویژه آشناسازی دانشآموزان با دستاوردهای ارزنده کشور در حوزه فناوریهای فضایی برگزار شد.
در این همایش چگونگی پرتاب کاوشگرهای «پیشگام» و «فرگام» به عنوان دو دستاورد مهم فضایی کشور و پژوهشگاه فضایی ایران در حوزه زیست فضا و ارسال موجود زنده به فضا تشریح شد و شرکت کنندگان با اولین میمونهای فضانورد ایرانی از نزدیک دیدار کردند.
در همایش آشنایی با علوم و فناوری فضایی و کاربردهای آن، موضوعاتی همچون آشنایی با مفاهیم فضا، کاربردهای عمومی ماهوارههای ناوبری و اعجاز قرآن در آیات مرتبط به فضا مورد بحث قرار گرفت.
علاوه بر نمایشگاهی از دستاوردهای پژوهشگاه فضایی ایران که در حاشیه همایش برای بازدید برگزار شده بود، برنامه رصد خورشید و آشنایی با فعالیتهای نجومی نیز برای دانش آموزان ارائه شد.
بر اساس این گزارش، پژوهشگاه فضایی ایران با دارا بودن شش پژوهشکده و 21 گروه پژوهشی یکی از فعالان اصلی در حوزه فناوریهای فضایی کشور است که هر ساله به مناسبت هفته جهانی فضا برنامههایی را برای ترویج علوم و فناوریهای فضایی برای عامه مردم برگزار میکند.
هفته جهانی فضا نیز رویدادی جهانی است که از سوی مجمع عمومی سازمان ملل در تاریخ 6 دسامبر 1999 برابر با 15 آذر 1378معرفی شده است. این هفته از روزهای چهارم تا 10 اکتبر برابر با 12 تا 18 مهر ماه است که سازمانها و نهادهای فضایی در سراسر دنیا در طول این هفته دستاوردهای علوم و فناوریهای فضایی و نقش آنها را در بهبود زندگی بشر معرفی میکنند و مورد تجلیل قرار میدهند. امسال، پانزدهمین دوره هفته جهانی فضا با شعار آن «فضا: راهنمای راه» تعین شده است. موضوع محوری امسال سامانههای ماهوارهای ناوبری جهانی است که ابزارهایی جدید با فواید روزافزون در زندگی مردم هستند.
سامانههای ماهوارهای ناوبری جهانی دارای دقت زیاد و پوشش جهانی بوده و در هر شرایط جوی قادر به خدمتدهی هستند. فواید این سامانهها در صنایع هوایی، دریایی، حمل و نقل زمینی، نقشه برداری و تولید نقشه، کشاورزی، شبکههای برق و مخابرات و اخطار بلایا و کمک رسانی اضطراری در حال گسترش است.
انتهای پیام
نظرات