• سه‌شنبه / ۱۵ مهر ۱۳۹۳ / ۰۹:۴۱
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 93071508322

حرکت کُند زنان ژاپنی در احراز پست‌های مهم دانشگاهی

حرکت کُند زنان ژاپنی در احراز پست‌های مهم دانشگاهی

پیشرفت کُند زنان در کسب پست‌های مهم و ریاست دانشگاه‌های ژاپن «شینزو آبه»، نخست وزیر این کشور را بر آن داشت تا چاره‌ای را برای برقراری تعادل میان زنان و مردان در احراز این پست‌ها بیاندیشد.

پیشرفت کُند زنان در کسب پست‌های مهم و ریاست دانشگاه‌های ژاپن «شینزو آبه»، نخست وزیر این کشور را بر آن داشت تا چاره‌ای را برای برقراری تعادل میان زنان و مردان در احراز این پست‌ها بیاندیشد.

به گزارش سرویس دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، «ماساکو ایگاوا» در سال 2009 میلادی به عنوان نخستین زن، معاونت اجرایی دانشگاه توکیو را به دست آورد و در نخستین اقدام پس از انتصاب، مبلغ چهار میلیون دلار به بازسازی سرویس‌های بهداشتی قدیمی دانشگاه برای زنان اختصاص داد.

وی در مصاحبه با رسانه‌های خارجی گفت: شرایط ناخوشایند سرویس‌های بهداشتی زنان در دانشگاه تداعی کننده و نماد تعصبات سنتی علیه زنان در ژاپن است. هدف من این بود با وجود این حقیقت که کارمندان و کارکنان زن دانشگاه همچنان نسبت به مردان در اقلیت هستند اما راحتی و امنیت آنها را افزایش دهم.

«ایگاوا» که سابقا بانکدار بود یکی از هفت معاون اجرایی است که به عنوان مشاور به رئیس دانشگاه ترکیه کمک می‌کند. «ایگاوا» معتقد است که یکی از راه‌های افزایش حضور زنان در پست‌های مهم دانشگاهی، آوردن آنها به این پست‌ها از بخش‌های خارج از بخش دانشگاهی است.

وی تاکید کرد: پستی که توسط دولت به من پیشنهاد شده زنان را به احراز پست‌های بالاتر ترغیب می‌کند. من توسط دانشگاه انتخاب نشدم.

به گزارش ایسنا به نقل از یونیورسیتی ورلد نیوز، «شینزو آبه» نخست وزیر ژاپن در ماه ژوئن برای افزایش شمار زنان در احراز پست‌های ریاستی در بخش‌های خصوصی و دولتی به 30 درصد تا سال 2020 میلادی وعده داد. این افزایش شامل بخش‌های آموزش عالی و تحقیقات نیز می‌شود.

«آبه» افزود: در حال حاضر قصد داریم سیاست‌هایی را به عنوان بخشی از برنامه رشد اقتصادی برای زنان اعمال کنیم. من قصد دارم تمام تلاش خود را بکار گیرم تا زنان این کشور را به موفق‌ترین زنان جهان تبدیل کنم. ژاپن با داشتن ظرفیت عظیم زنان تحصیلکرده که 43 درصد از دانشجویان دانشگاه‌ها را تشکیل می‌دهند، قصد دارد شمار زنان در پست‌های مهم آموزشی را افزایش دهد.

آمارهای وزارت آموزش ژاپن نشان می‌دهد که در سال 2012 میلادی، زنان با پست‌های ریاستی در 746 دانشگاه که بیشتر آنها را کالج‌های زنان و موسسات فنی و حرفه‌ای تشکیل می‌دادند تنها 8.7 درصد را شامل می‌شوند. این در حالیست که تصویر محققان زن نیز بهتر از این نیست. گزارش برابری جنسیتی وزارت آموزش ژاپن در سال 2014 میلادی نشان می‌دهد زنان ژاپن تنها 14.5 درصد از محققان این کشور را تشکیل می‌دهند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha