در جلسه شورای سیاستگذاری جایزه مصطفی(ص)، داوران گروههای نانو و ICT انتخاب و مورد تایید قرار گرفتند.
به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر سعید سهرابپور - عضو شورای سیاستگذاری جایزه مصطفی - با اشاره به برگزاری مراسم اعطای جایزه در دیماه سال جاری متذکر شد: در این راستا باید در انتخاب و فرآیند فعالیتها کمی سرعت صورت گیرد تا فعالیتهای جایزه به نحو مناسبی صورت گیرد و باعث افتخار کشور شود.
وی شب گذشته در جمع خبرنگاران به آخرین موارد مطرح شده در شورای سیاستگذاری اشاره کرد و گفت: براین اساس داوران جایزه علوم و فناوری نانو و علوم و فناوری اطلاعات و ارتباطات معرفی و تایید شدند ولی هنوز داوران گروه علوم و فناوری زیستی پزشکی و حوزه عمومی علم و فناوری هنوز تایید نشده است.
سهرابپور همچنین در خصوص بخشی از مصوبات شورای معین جایزه مصطفی تصریح کرد: با توجه به اینکه زمان کمی به جایزه باقی مانده است بنابراین امسال طبق آییننامه مربوطه پیش میرویم و در سه حوزه علوم و فناوری اطلاعات و ارتباطات و علوم و فناوری نانو و علوم و فناوری زیستی پزشکی، جایزه صرفا به برگزیدگان مسلمان از کشورهای اسلامی اعطا میشود و البته در حوزه عمومی دانشمندان مسلمان میتوانند از هر نقطهای از جهان معرفی و انتخاب شوند.
وی تاکید کرد: اگر قرار باشد که آییننامه تغییراتی داشته باشد و یا حوزه اعطای جایزه گسترش یابد این تغییرات در سالهای آینده اعمال خواهد شد.
عضو شورای سیاستگذاری جایزه مصطفی(ص) در ادامه تصریح کرد: همچنین شورای معین پیشنهادی را مبنی بر اضافه شدن رشتههای علوم انسانی و اجتماعی به حوزه عمومی مطرح کرده بود که در این جلسه مطرح شد اما با توجه به اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی جایزهای را با عنوان جایزه امام خمینی (ره) در رشتههای علوم انسانی و علوم اجتماعی در سطح جهانی در دستور کار دارد بنابراین قرار شد که در حوزه علم و فناوری نیز طبق آیین نامه اولیه عمل شود.
همچنین در حاشیه شورای سیاستگذاری جایزه مصطفی، صفارینیا – رییس دبیرخانه سیاستگذاری جایزه – به ارائه گزارشی در خصوص جایزه پرداخت و گفت: خوشبختانه با وجود آنکه این جایزه برای اولین بار قرار است اعطا شود، اما استقبال خوبی از آن صورت گرفته است.
وی افزود: در این راستا در حوزه کشورهای اسلامی 20 کشور اسلامی در ارتباط با جایزه هستند و همچنین در حوزه مسلمانان سایر کشورها نیز 20 تا 30 مرکز دانشگاهی از کشورهای غیراسلامی نیز درگیر جایزه هستند.
به گفته صفارینیا در حال حاضر 200 جایزه علمی در سراسر جهان وجود دارد و امیدواریم جایزه مصطفی نیز سال به سال مورد استقبال بیشتری قرار گیرد.
وی همچنین درخصوص داوران جایزه پیامبر اعظم نیز گفت: این داوران از میان متخصصان داخل کشور، دانشمندان و متخصصان خارج از کشور و متخصصان و یا دانشمندان سایر کشورها انتخاب شدهاند.
گفتنی است، شورای معین جایزه مصطفی در آخرین جلسه خود دو تبصره را به تصویب رسانده بود که براساس یکی از آنها جایزه مصطفی در سه حوزه «علوم و فناوری زیستی و پزشکی»، «علوم و فناوری نانو» و «علوم و فناوری اطلاعات و ارتباطات» علاوه بر دانشمندان مسلمان تبعه کشورهای اسلامی به سایر مسلمانان از هر نقطه ای از جهان اعطا شده و براساس تبصره دیگر در بخش «طرح برتر دانشمند مسلمان» حوزه علوم انسانی و علوم اجتماعی نیز جزو علوم و فناوری محسوب میشود.
اجرایی شدن تبصرههای مذکور که از سوی دبیرخانه جایزه رسانهیی شده بودند منوط به تصویب در شورای سیاستگذاری جایزه اعلام شده بود که در جلسه شب گذشته شورا تصویب نشدند و نخستین دوره جایزه مصطفی براساس آیین نامه اولیه و بدون اعمال این تبصره ها اعطا خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات