• پنجشنبه / ۱۰ مهر ۱۳۹۳ / ۱۰:۳۸
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 93071006153
  • خبرنگار : 71456

شمارش معکوس برای فرود؛

نقشه‌ای رنگی از نواحی مختلف دنباله‌دار تحت تعقیب روزتا

نقشه‌ای رنگی از نواحی مختلف دنباله‌دار تحت تعقیب روزتا

دانشمندان تیم فضاپیمای روزتا در آلمان، با استفاده از داده‌های ارسالی این سامانه نقشه‌ای رنگی از دنباله‌دار مورد مطالعه آن را خلق کرده‌اند که چشم‌انداز شگفت‌آور این جرم کیهانی را به نمایش می‌گذارد.

دانشمندان تیم فضاپیمای روزتا در آلمان، با استفاده از داده‌های ارسالی این سامانه نقشه‌ای رنگی از دنباله‌دار مورد مطالعه آن را خلق کرده‌اند که چشم‌انداز شگفت‌آور این جرم کیهانی را به نمایش می‌گذارد.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، بر اساس این نقشه، دنباله‌دار مورد هدف جهانی منحصر‌به‌فرد و چندوجهی است که از صخره‌های عظیم، دهانه‌ها و تخته‌سنگ‌هایی به اندازه یک خانه پوشیده شده است.

انتظار می‌رود نقشه جدید به محققان در انتخاب مکانی مناسب برای فرودآوردن نوعی فرودگر ویژه بر روی دنباله‌دار در ماه نوامبر کمک کند. این نخستین باری خواهد بود که یک فضاپیما روی یک دنباله‌دار فرود خواهد آمد.

نقشه جدید، قاره‌های دنباله‌دار 67P/Churyumov-Gerasimenko را روی سطح آن آشکارسازی می‌کند. نواحی مختلف این جرم کیهانی توسط صخره‌ها و دهانه‌ها پوشیده شده‌اند و هم‌اکنون نیز تعدادی از مناطق جدید به دلیل فعالیت دنباله‌دار در حال شکل‌گیری هستند.

دانشمندان انتظار ندارند فعالیت‌های دنباله‌دار نواحی آن را به طور قابل‌توجهی تغییر دهد، اما تحولات ظریف‌تر به آن‌ها در توضیح چگونگی شکل‌گیری دنباله‌دارها کمک خواهد کرد.

شمارش معکوس برای فرود بر سطح دنباله‌دار

بر اساس اعلام آژانس فضایی اروپا (ESA)، فرودگر Philae در تاریخ 12 نوامبر (21 آبان) بر سطح دنباله‌دار 67P/Churyumov-Gerasimenko فرود می‌آید.

فرودگر رباتیک Philae از فاصله 10 کیلومتری توسط فضاپیمای روزتا بسمت دنباله‌دار 67P رها شده و پس از هفت ساعت، بر سطح دنباله‌دار فرود خواهد آمد.

این فرودگر 100 کیلوگرمی در طول زمان فرود، تصاویری از سطح و محیط اطراف دنباله‌دار تهیه خواهد کرد و پس از قرار گرفتن در معرض گرانش ضعیف دنباله‌دار و فرود بر سطح آن، تصویر پانورامای 360 درجه‌ای از محل فرود تهیه خواهد کرد.

از مجموع مناطق بررسی شده برای فرود این فرودگر رباتیک، دو منطقه موسوم به Site J و Site C بعنوان مناطق منتخب تعیین شده‌اند.

محققان آژانس فضایی اروپا تا 14 اکتبر (22 مهر) در خصوص سایت اصلی فرود تصمیم‌گیری خواهند کرد، اما به نظر می‌رسد که Site J از شانس بیشتری در این زمینه برخوردار باشد؛ این منطقه در عریض‌ترین نقطه حدود چهار کیلومتر وسعت دارد.

زمانی که فرودگر Philae از روزتا جدا شده و راهی دنباله‌دار می‌شود، هیچ شانسی برای تغییر مسیر آن وجود نخواهد داشت.

انتهای پیام

نقشه‌ای رنگی از نواحی مختلف دنباله‌دار موردهدف روزتا

سایت فرود فرودگر Philae بر سطح دنباله‌دار 67P

طرحی از فرودگر Philae بر سطح دنباله‌دار 67P

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha