• شنبه / ۵ مهر ۱۳۹۳ / ۱۲:۰۵
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 93070502727
  • خبرنگار : 71132

لاریجانی: با ائتلاف‌های دروغین همراهی نمی‌کنیم

لاریجانی: با ائتلاف‌های دروغین همراهی نمی‌کنیم

رییس مجلس شورای اسلامی، برخورد غرب با پدیده تروریسم را تاکتیکی دانست و گفت: آنها هیچگاه برخورد ریشه‌ای با تروریسم نمی‌کنند و در واقع برای این قدرت‌ها تروریسم مساله مهمی نبوده که نتیجه‌اش این می‌شود که گرداب ناامنی در منطقه ادامه می‌یابد.

رییس مجلس شورای اسلامی، برخورد غرب با پدیده تروریسم را تاکتیکی دانست و گفت: آنها هیچگاه برخورد ریشه‌ای با تروریسم نمی‌کنند و در واقع برای این قدرت‌ها تروریسم مساله مهمی نبوده که نتیجه‌اش این می‌شود که گرداب ناامنی در منطقه ادامه می‌یابد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، علی لاریجانی در مراسم بزرگداشت روز جهانی گردشگری با بیان اینکه غربی‌ها به دنبال تخریب سایر فرهنگ‌ها هستند، گفت: ما در سنت غربی نوعی تفرعن می‌بینیم به این معنا که اگر صنعت آنها پشیرفت کرده حتما فرهنگ آنها هم در درجه بالایی از اهمیت قرار دارد در حالیکه ممکن است کشوری از نظر صنعتی پیشرفت کند اما از نظر فرهنگ عمومی پیشرفتی نداشته باشد با این وجود تفرعنی وجود دارد که سایر فرهنگ‌ها به ویژه فرهنگ شرقی و اسلامی را تحقیر می‌کنند.

رییس قوه مقننه ادامه داد: این علو یک فرهنگ نیست که بزرگان دینی را تحقیر کنند، متاسفانه افراطی‌گری که امروز در منطقه به وجود آمده نیز به این فکر کمک می‌کند و آنها مستمسکی برای تحقیر بیشتر فرهنگ اسلامی پیدا کرده‌اند، البته این تفرعن خودش عامل پرورش تروریست‌ها شده است و هر سال می‌بینید که جریان تروریسم در منطقه افزایش می‌یابد که ریشه آن تحقیرشدگی است که همچنان ادامه دارد.

رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اظهارات نخست‌وزیر انگلیس در مجمع عمومی سازمان ملل، تاکید کرد: آقای کامرون کلامش را با حرف‌های عجیب و غریب در سازمان ملل مطرح کرد که نوعی تفرعن در آن وجود داشت، اگر شما از داعش و تروریست‌ها در منطقه اضطراب دارید که اضطراب درستی هم هست، به این دلیل است که خودتان به آنها کمک کرده‌اید و آنها حالا به یک مشکل تبدیل شده‌اند پس چرا با این زبان صحبت می‌کنید؟ شما نیازمند هستید و باید برای رفع نیازتان درست و عقلانی حرف بزنید مثل اینکه کودکی از روی ترس فریاد بزند و گاهی هم فحاشی کند، شما هم فریاد می‌زنید اما با باطنش ترس است.

لاریجانی خطاب به غرب گفت: شما برای مبارزه با تروریست‌ها نیازمند هستید، نمی‌توانید زرنگی کنید و این نیازتان را به عنوان امتیاز به طرف مقابل بفروشید، این گوشه‌ای از تفرعنی است که وجود دارد به این معنا که به جای پذیرش اشتباهات گذشته و اینکه در سال‌های گذشته به تروریست‌ها کمک کرده‌اید از این زبان استفاده می‌کنید.

رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برخورد غرب با پدیده تروریسم برخورد ریشه‌ای نیست، ‌افزود: آنها همین امروز هم با تروریسم برخورد تاکتیکی می‌کنند، آنها در عراق با دولتی مواجهند که خودشان می‌گفتند دموکراتیک است ولی نمی‌خواهند قوی باشد. آنها با تروریست‌ها دوگونه برخورد می‌کنند، برای این قدرت‌ها هیچگاه مساله تروریسم مساله مهمی نبوده و نتیجه این می‌شود که گرداب ناامنی در منطقه ادامه می‌یابد.

رییس قوه مقننه، ایران را امن‌ترین کشور در بین کشورهای منطقه عنوان و خاطرنشان کرد: البته آنها همیشه نگاه ریب‌آمیزی به ایران دارند اما ایران از استقلال دموکراتیکی برخوردار است و این فرصتی است که ما زمینه گردشگری را در ایران فراهم کنیم، به هر حال شلوغی‌ها در منطقه زیاد است و با رفتارهای دروغین در مبارزه با تروریسم بعید است که شرایط امنی به وجود بیاید.

وی با بیان اینکه مساله تروریسم در منطقه رو به رشد است، برخورد ایران با این پدیده را جدی دانست و ادامه داد: ما با روش‌هایی که ائتلاف دروغین درست کرده همراهی نمی‌کنیم بلکه برخورد ما با تروریسم چه در افغانستان و چه در سایر کشورها مسیر روشنی را دنبال می‌کند.

رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به تاثیر توریسم در امنیت ملی، تصریح کرد: فواید سیاسی و حفظ منافع ملی کشور در توریسم کمتر از سایر دستاوردها نیست، ما باید با شرایطی که در منطقه به وجود آمده و اینکه ایران شرایط امنی را دارد تلاش کنیم کشورمان در فهرست کشورهای مطلوب به عنوان مقصد گردشگری قرار گیرد.

به گزارش ایسنا، رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه ساماندهی امور مربوط به گردشگری را نیازمند سرمایه‌گذاری متنوع دانست و گفت: در حال حاضر وضعیت بودجه کشور به نحوی نیست که سرمایه سنگینی برای این بخش در نظر گرفته شود لذا باید از ظرفیت بخش خصوصی استفاده کرد البته ما هم در برنامه ششم و بودجه سال 94 کمکی را به این بخش خواهیم کرد.

لاریجانی در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر لزوم توجه بیشتر به مقوله گردشگری در قبال سایر مولفه‌های توسعه در کشور، گفت: ما یک کشور نفتی و گازی هستیم و وقتی صحبت از توسعه کشور می‌شود ذهن‌ها به سمت سرمایه‌گذاری در این بخش نزدیک می‌شود و متاسفانه کمتر روی بخش گردشگری تمرکز شده است.

وی با تبریک روز جهانی گردشگری، گفت: امیدواریم حرکت ما در این مسیر حرکت پرتوانی باشد و سهم گردشگری در کشور نیز سهم قابل توجهی باشد.

رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به سالروز شکست حصر آبادان، آن را اثری ماندگار در تاریخ دانست و ادامه داد: شکست حصر آبادان کلیدی برای فتوحات بعدی بود و از این جهت نقش محوری برای سرافرازی ملت ایران داشت.

لاریجانی با گرامیداشت یاد مرحوم آیت‌الله جمی و افراد موثر در شکست حصر آبادان، اظهار کرد: ایشان نقش مهمی در پایداری مردم در آبادان داشتند و فرد بزرگی بودند که از عوامل ایستادگی مردم آبادان به حساب می‌آیند.

رییس قوه مقننه با تاکید بر لزوم توجه به مقوله گردشگری از بعد اقتصادی، تصریح کرد: برخی کشورها از صنعت گردشگری درآمدهای سنگینی دارند، به هر میزانی که کشور جایگاهی از نظر گردشگری پیدا کند سهم استفاده از نفت در بودجه‌های جاری هم کاهش می‌یابد و از این سرمایه برای امور زیربنایی کشور استفاده می‌شود.

وی با ابراز امیدواری نسبت به تحقق برنامه سازمان میراث فرهنگی برای دستیابی به 20 میلیون گردشگر تا 10 سال آینده، خاطرنشان کرد: ایران به دلیل تنوع آب و هوایی و دارا بودن چهار فصل و هم به دلیل میراث کهن فرهنگی می‌تواند در بخش گردشگری بسیار موفق باشد. آثار فرهنگی ما نشان دهنده ریشه‌دار بودن ملت است. کمتر کشوری مثل ایران این‌چنین از بعد تاریخی قوی است. در غرب هم تنها یونان از نظر سنن کشورداری و نظامات حقوقی همپای ایران به حساب می‌آید.

رییس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این در حالی است که خیلی از کشورهایی که امروز در صنعت گردشگری نقش دارند از نظر تاریخی دچار فقر هستند، ما باید به اندازه ارزش میراث فرهنگی به آن بها دهیم. البته در حال حاضر از نظر بودجه در این بخش بسیار عقب هستیم و باید سازوکاری فراهم شود تا مردم در حفظ و صیانت آثار فرهنگی نقش داشته باشند، از سال‌ها پیش این تئوری در میراث فرهنگی مطرح بود که ما بتوانیم از طریق جذب سرمایه مردم، سهم سرمایه‌گذاری در این بخش را افزایش دهیم اما مهم این است که بسترهایی فراهم کنیم که این اشتیاق در مردم به وجود بیاید.

لاریجانی با تاکید بر لزوم بالفعل کردن استعدادها در بخش گردشگری، تصریح کرد: زیارتگاه‌های مختلفی در ایران وجود دارد به ویژه مضجع امام رضا (ع) که قبله آمال شیعیان است. این سهم از حضور بزرگان دینی چه معصومین و چه اولاد آنها و بزرگان تفکر دینی علاقه‌ای را برای شیعیان ایجاد می‌کند که به ایران سفر کنند.

رییس قوه مقننه با اشاره به آشنایی کم مردم با میراث فرهنگی کشور و برخی از رجال علمی برجسته، تاکید کرد: ما شاهد این بودیم که صداوسیما زندگی بسیاری از این بزرگان را در قالب سریال بازسازی کرد تا برای مردم ملموس شد، امروز هم این سرمایه در ایران وجود دارد و می‌توان جاذبه‌هایی فراهم کرد که تفکرات مختلف تعاملی پیدا کنند. البته نقصی که در دنیای امروز وجود دارد این است که ضمن نزدیک کردن سیستم‌های ارتباطی به یکدیگر، این ارتباطات در سطح محدودی به فهم مشترک تبدیل می‌شوند، شناخت این شخصیت‌ها نیز به تعامل پایدار فرهنگی بین ملل مختلف کمک می‌کند که امروز مورد نیاز است.

رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به تنوع قومیت‌ها در کشور، ادامه داد: نگاه توحیدی به عالم و آدم از ویژگی‌های همه اقوام ایرانی است حتی پیش از اسلام بوده است، اقوام ایرانی خالی از نگاه توحیدی نیستند و توجه به همبستگی کشور نیز در بین همه اقوام ایرانی وجود دارد که این مولفه مهمی در ایجاد وفاق در کشور است.

رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه خراسان را دارای سبقه بزرگ فرهنگی دانست و گفت: وجود مرقد امام رضا (ع)، خراسان را تحت تاثیر خود قرار داده است و اکنون خیلی از کشورهای همسایه علاقه‌مند به حضور در ایران و استفاده از ظرفیت فرهنگی و زیارت مرقد ایشان هستند.

لاریجانی با بیان اینکه انسان امروز بیش از همیشه نیاز به سفر دارد، گفت: سفر همیشه بخشی از زندگی انسان‌ها بوده اما بعد از تجدد نیاز انسان‌ها به سفر بیش از گذشته شده زیرا محیط زندگی بشر در ساختار مدرنیته تنگ و یکنواخت شده و برای خروج از شرایط کسل‌کننده و همنوایی با طبیعت نیاز به سفر وجود دارد.

وی شهرسازی در کشور را متاثر از مدرنیته عنوان کرد و گفت: همین امر باعث شده مردم زندگی محدود و کسل‌کننده‌ای پیدا کنند لذا سفر بخشی از حیات فردی انسان‌ها به شمار می‌آید مثلا در شهر تهران زمانی بخش شمیران به عنوان مکانی مفرح محسوب می‌شود اما امروز هر چه که هست برج است و این زندگی را دچار خفگی می‌کند پس ما باید شرایط سفر را برای مردم فراهم کنیم چرا که این کار به آرامش روح آنها منجر می‌شود.

رییس مجلس شورای اسلامی ارتباط با طبیعت خالص را برای فرار از شرایط مکانیکی زندگی لازم دانست و گفت: سازمان میراث فرهنگی و گردشگری همچنین باید تلاش خود را انجام دهد تا مبادا طبیعت از شرایط بکر خارج شود.

لاریجانی در پایان گفت که باید برای ساخت محیط‌های مفرح از امکانات و مختصات بومی و ابتکارات سازگار با سنن ایرانی استفاده شود.

به گزارش ایسنا، در پایان این مراسم رییس مجلس به برتران صنعت گردشگری لوح سپاس اهدا کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha