• شنبه / ۵ مهر ۱۳۹۳ / ۱۰:۱۴
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 93070502559

مدیر خطوط لوله و مخابرات منطقه شمال غرب اعلام کرد

جابجایی 6 میلیارد لیتر فراورده در شش ماه ابتدایی سال

جابجایی 6 میلیارد لیتر فراورده در شش ماه ابتدایی سال

مدیر خطوط لوله و مخابرات منطقه شمال غرب از جابجایی 6 میلیارد لیتر فراورده نفتی و نفت خام در 6 ماه ابتدایی سال خبر داد و گفت: ٧٠ درصد سرمایه شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت کشور در زیر خاک مدفون است که برای حفظ و نگهداری آن به تلاش بیشتری نیاز است.

مدیر خطوط لوله و مخابرات منطقه شمال غرب از جابجایی 6 میلیارد لیتر فراورده نفتی و نفت خام در 6 ماه ابتدایی سال خبر داد و گفت: ٧٠ درصد سرمایه شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت کشور در زیر خاک مدفون است که برای حفظ و نگهداری آن به تلاش بیشتری نیاز است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، محمد حسن بیگلو با بیان این که در شش ماه نخست امسال ٦ میلیارد لیتر نفت خام و فرآورده نفتی توسط شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت در منطقه شمال غرب کشور جابجا شد،گفت:ازاین میزان ٢,٩ میلیارد لیتر انتقال فرآورده و ٣.١ میلیارد لیتر انتقال نفت خام را شامل می شود.

مدیر خطوط لوله و مخابرات منطقه شمال غرب با اشاره به این‌که در شش ماهه ابتدای سال ٦٧٠ میلیون لیتر نفت گاز به نیروگاه‌های اردبیل و سبلان در این منطقه از طریق خط لوله سوخت رسانی شده است، خاطرنشان کرد:این منطقه وظیفه تامین خوراک نیروگاه‌های منطقه، تامین خوراک نفت‌خام پالایشگاه تبریز و بخشی از خوراک پتروشیمی تبریز و تامین فرآورده‌های سوختی استان‌های زنجان، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و اردبیل و تأمین سوخت هواپیما را به عهده دارد.

بیگلو به مشکلات موجود در زمینه حفاطت از حریم و مسیر اشاره و تصریح کرد: با وجود تمام مشکلاتی که در حفظ حریم و امنیت خطوط لوله این منطقه وجود دارد، اما می توان گفت که در حال حاضر خطوط لوله این محدوده هیچ معارضی ندارد.

مدیر خطوط لوله و مخابرات منطقه شمال غرب با تاکید بر این که ٧٠ درصد سرمایه شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت کشور در زیر خاک مدفون است که برای حفظ و نگهداری آن به تلاش بیشتری نیاز است، تاکید کرد: تمام تلاش مان را می کنیم که انتقال ایمن و پایدار نفت و فرآورده در منطقه شمالغرب با هیچ مشکل و وقفه ای روبرو نشود.

حسن بیگلو سخت گذر بودن و پراکندگی این منطقه را یکی از مشکلات موجود دانست و تصریح کرد: با توجه به گستردگی این منطقه، مجاوران ما در طول دو هزار کیلومتر از موسسات حقیقی و حقوقی و اداری را تشکیل می دهند که هیچ یک به حریم خطوط تعرض نکرده اند.

وی با اشاره به این‌که هیچگونه خطر بالفعلی ما را تهدید نمی کند زیرا خطرات بالفعل را در حالت بالقوه نگه داشته ایم و همواره صیانت فیزیکی و پشتیبانی فنی و حراستی داریم افزود: تداوم تلاش شبانه روزی واحدهای فنی و عملیاتی و پشتیبانی و ستادی باعث شده که عملیات به صورت ایمن و پایدار در طول 24 ساعت مداومت داشته باشد.

مدیر خطوط لوله و مخابرات منطقه شمال غرب در پایان گفت:ظرفیت خط 16 اینچ نفت خام ری-تبریز 120 هزار بشکه در روز، خط 14 اینچ فرآورده تبریز 62 هزار بشکه در روز، خط 10.8 اینچ تبریز-میاندوآب-ارومیه 45 هزار بشکه در روز، خط 12.10.8 تبریز-سراب-اردبیل نیروگاه 40 هزار بشکه و خط 14 اینچ تبریز-میاندوآب 45هزار بشکه در روز است.

در جریان بازدید خبرنگاران از مرکز خطوط لوله ومخابرات شمال غرب در شهرستان ابهر علی اعرابی، رییس مرکز انتقال نفت ابهر با تشریح مراحل عملیات انتقال نفت و فرآورده به شمال غرب کشور تصریح کرد: وظیفه انتقال فرآورده نفتی منطقه شمال غرب کشور و همچنین تامین خوراک پالایشگاه تبریز به عهده مرکز خط لوله ابهر است.

وی با بیان این که نفت و فرآورده از جنوب کشور ارسال و پس از عبور از ری وارد حوزه استحفاظی این منطقه می شود و کلیه اقدامات و عملیات از ری به بعد توسط این ایستگاه انجام می‌شود،گفت: وجود استانهای سردسیر در ناحیه شمال غرب کشور اهمیت ارسال فرآورده را بیش از دیگر استان ها آشکار می کند.

اعرابی با تاکید بر این که سعی براین است که فرآورده ها براساس استاندارد به دست مصرف کنندگان برسد،ادامه داد: 3 توربین سولار 3850 در اتاق کنترل وجود دارد که که ساخت امریکاست اما با وجودی که در حال حاضر رابطه خاصی با آمریکا نداریم قطعات این دستگاه ها به دست متخصصین ایرانی شبیه سازی شده و تعمییرات جزئی و کلی صورت گرفته به طوری که اکنون با وجود گذشت 30 سال این دستگاه ها همچنان فعال هستند.

وی با اشاره به این که علایم حیاتی در اتاق کنترل مانیتور می شود،گفت:در این راستا دور فشار و دمای یاتاقان ها بصورت لحظه ای مانیتور شده و به صورت ساعت زوج و فرد نوشته می شود به علاوه با مرکز تهران بصورت لحظه ای در ارتباط هستیم.

رییس مرکز انتقال نفت ابهر اظهار کرد: وظیفه تامین خوراک پالایشگاه بعهده این مرکز است و اگر نباشد پالایشگاه تعطیل می شود چون این خط لوله شریانی است که مواد اولیه را رسانده تا فرایند به روی ان انجام و به مراکز پالایشگاهی منتقل شود.

اعرابی به اهمیت مراکز انتقال نفت اشاره و اضافه کرد: در دوره های نظامی افسران ارشد این مراکز جزء گرید A هستند یعنی اگر در هر کشور جنگ اتفاق افتد برای از کار افتادن شریان اقتصادی کشورها گریدهای A یعنی مراکز انتقال نفت مورد حملات هوایی یا موشک های کروز قرار می گیرند چون قلب تپنده هر کشوری مراکز انتقال انرژی هستند.

وی در ادامه به خط 16 اینچ که وظیفه انتقال نفت خام را بعده ارد اشاره و خاطرنشان کرد: انرژی مصرفی برای خط 16 اینچ برق است و یک پست اختصاصی 63 کیلوولت که اختصاصی شرکت خطوط لوله و مخابرات ونفت است و برق را از شبکه رینگ کشوری می دهد، که این برق نبایدقطعی داشته باشد و به صورت 24 ساعته برق می دهد.

اعرابی همچنین افزود: در این مرکز سه الکتروموتور داریم که دودستگاه به صورت سری پشت سرهم کار می کنند و نیروی دورانی برای پمپ‌ها و انتقال 110 هزار بشکه در روز می دهند، ضمن اینکه علایم حیاتی نیز دائما رکورد می شود تا چنانچه دستگاه مشکلی داشته باشد توسط متخصصان داخلی و بوسیله ابزار دقیق و مکانیک تعمیرات خط و برق رفع و امکان فعالیت 24 ساعته فراهم شود.

رییس مرکز انتقال نفت ابهر گفت: ما در این مرکز سه توربین داریم که یک توربین همیشه کار می کند و دو توربین بصورت استندبای نگه داشته می شود توربین با سوخت گاز شروع به کار می کند نیروی دورانی توسط گیربکس منتقل می شود و به پوینت 5 مرحله ای منتقل می شود این نیروی دورانی پمپ را به حرکت در می آورد و فراورده ها را منتقل می کند

وی فشار کار را 75 بار اعلام و اظهار کرد: بین تلمبه خانه ها تاسیسات شهری وجود دارد بنزین و گازوئیل توسط تاسیسات شهری منتقل شده و داخل مخازن ذخیره و بعد به پخش تحویل و سپس در سطح شهرها توزیع می شود.

رییس مرکز انتقال نفت ابهر با بیان این که در مرکز انتقال، فرآورده ابتدا داخل صافی شده و ذرات جامد فیلتر شده و وارد یکی از 3 پمپ موجود شده و سپس با فشار وارد خروجی می شود،تصریح کرد: هیچگونه ریخت و پاش مواد نفتی نداریم حتی یک لیتر مواد وارد محیط زیست نمی شود که باعث الودگی آب یا هوا شود زیرا مواد آلوده مجددا تصفیه شده و به پالایشگاه می‌رود لذا هدر رفتی نداریم.

رییس مرکز انتقال نفت ابهر به دو مخزن موجود در این مرکز که حاوی نفت سفید هستند اشاره و اعلام کرد: با توجه به اینکه احتمال قطع برق یا گاز داریم در مواقع پیک مصرف در زمستان بخاطر رفاه مردم گاز را قطع کرده و از نفت سفید استفاده می کنیم.

اعرابی با اشاره به این کهاین منطقه اولین منطقه در کشور است که دارای تلمبه خانه های دو منظوره است ادامه داد: و اگر در برق مشکلی پیش آید از گاز استفاده می کنیم لذا خطوط همیشه کار می کنند و توقف نداریم.

وی در ادامه به عملکرد اتاق نمونه گیری در این مرکز اشاره و اضافه کرد: در این اتاق براساس وزن مخصوص و تجهیزات داده شده ، فراورده را نمونه گیری کرده و به کنترل مرکزی اعلام و محاسبات را انجام می دهیم تا در آخر خط بنزین آلوده نفت سفید آلوده وارد خط نشود.

رییس مرکز انتقال نفت ابهر گفت: خط 16 اینچ برای انتقال نفت خام است اما زمانی که استانهای شمالغربی نیاز بیشتری به فرآورده دارند بعد از شستشوی خط ، نفت‌گاز منتقل می کنیم .

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha