• سه‌شنبه / ۲۵ شهریور ۱۳۹۳ / ۱۰:۵۹
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 93062514890
  • خبرنگار : 71456

نوزادان متولد زمستان زودتر چهار دست و پا راه می‌روند

نوزادان متولد زمستان زودتر چهار دست و پا راه می‌روند

بر اساس مطالعه جدید دانشمندان، فصل تولد نوزادان بر رشد حرکتی‌شان طی نخستین سال زندگی‌ آن‌ها اثرگذار است.

بر اساس مطالعه جدید دانشمندان، فصل تولد نوزادان بر رشد حرکتی‌شان طی نخستین سال زندگی‌ آن‌ها اثرگذار است.

به گزارش سرویس پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، نوزادانی که در زمستان متولد می‌شوند در مقایسه با نوزدانی که تابستان به دنیا می‌آیند، زودتر شروع به چهار دست و پا راه رفتن می‌کنند.

محققان حاضر در این تحقیق، 47 نوزاد سالم دارای الگوهای رشد معمول را به دو گروه تقسیم کردند. نخستین گروه دارای 16 نوزاد "تابستان-پاییز" بود و گروه دوم نیز 31 نوزادان "زمستان-بهار" را شامل می‌شد.

این مطالعه شامل مشاهدات حرکتی نوزادان در منزلشان در هفت‌ماهگی بود و یک جلسه نیز زمانی انجام شد که آنها شروع به چهار دست و پا راه رفتن کردند. از والدین خواسته شد مراحل رشد نوزادانشان را پیش و در بین مشاهدات ضبط کنند.

پژوهش انجام‌شده از «مدل حرکت نوزاد آلبرتا» (AIMS) و ارزیابی مشاهداتی با اعتمادپذیری بالا برای رهگیری رشد نوزادان استفاده کرد. این مقیاس با چهار حالت مرتبط است: حرکت روی شکم، روی پشت، نشستن و ایستادن مرتبط است.

در نهایت مشخص شد سن متوسطی که نوزادان شروع به چهار دست و پا راه رفتن کردند، 31 هفتگی اعلام شد، در حالی که نوزادان متولدشده در زمستان (که در تابستان شروع به چهار دست و پا راه رفتن کردند) به طور متوسط در 30 هفتگی شروع به چهار دست و پا راه رفتن کردند. در این میان، هیچ تفاوتی بین پسران یا دختران یا در سبک اولیه خزیدن آن‌ها (حرکت روی شکم یا استفاده از دست‌ها و زانوها) مشاهده نشد.

نمره کلی AIMS برای نوزادانی که در زمستان متولد شده بودند، بالاتر بود و به ویژه، نمره حرکت حالت خزیدن روی شکم به طور قابل‌توجهی برای نوزادان گروه زمستان بالاتر اعلام شد.

به گفته دانشمندان، این یافته‌ها فرضیه‌های موجود مبنی بر تاثیر فصل‌ها روی شروع چهار دست و پا راه رفتن نوزادان را تقویت می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۹-۱۳ ۲۲:۲۱

سلام وقت بخیر. لطفا منبع این مقاله رو ذکر بقرمایید. با تشکر