• چهارشنبه / ۱۹ شهریور ۱۳۹۳ / ۱۱:۲۳
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 93061911614
  • خبرنگار : 71214

نگرانی‌های کارشناسی

بحران آب فدای صادرات به روسیه و عراق می‌شود؟

بحران آب فدای صادرات به روسیه و عراق می‌شود؟

عراق به عنوان نخستین مقصد محصولات کشاورزی ایران که 60 درصد صادرات مواد غذایی ایرانی را به خود اختصاص داده‌ و روسیه به عنوان مشتری جدید این محصولات که سهم 10 درصدی خرید محصولات کشاورزی صادراتی ایران را دارد با یکدیگر رقابت گذشته‌اند و قرار است سهم هریک از خرید کالاهای کشاورزی ایرانی افزایش یابد.

عراق به عنوان نخستین مقصد محصولات کشاورزی ایران که 60 درصد صادرات مواد غذایی ایرانی را به خود اختصاص داده‌ و روسیه به عنوان مشتری جدید این محصولات که سهم 10 درصدی خرید محصولات کشاورزی صادراتی ایران را دارد با یکدیگر رقابت گذشته‌اند و قرار است سهم هریک از خرید کالاهای کشاورزی ایرانی افزایش یابد.

مشخص نیست در این شرایط که ایران با بحران کمبود منابع آبی مواجه است و باید سهم آب مصرفی خود را در بخش کشاورزی به سرعت کاهش دهد، کدام یک از این دو کشور گوی سبقت را در واردات محصولات ایرانی از دیگری می‌گیرد و آیا ایران می‌تواند توازن مناسبی بین صادرات محصولات کشاورزی و کاهش مصرف آب در این بخش برقرار کند یا اینکه "بحران آب" فدای صادرات به روسیه و عراق می‌شود؟

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در شرایطی که ایران سال‌هاست با مشکل کم‌آبی در بخش کشاورزی دست‌وپنجه نرم می‌کند عراق طی همین سال‌ها همواره واردات محصولات کشاورزی ایرانی را افزایش داده که عمده آنها محصولات آب‌بری بوده که به عنوان آب مجازی مطرح می‌شود.

چرا که براساس آمار موجود طی پنج ماهه نخست امسال عراق همچنان نخستین مشتری محصولات کشاورزی ایران با خرید 750 هزار تن انواع محصولات کشاورزی ایرانی از جمله پسته، هندوانه، خرما، خربزه، کلم، گوجه‌فرنگی، کیوی، چای، سیب تازه، پیاز و موسیر، لبنیات، سیب‌زمینی و غیره به‌شمار می‌رود.

از سوی دیگر روسیه پس از بالا گرفتن اختلافاتش با اتحادیه اروپا تصمیم گرفت تا با دستور رییس‌جمهور خود واردات هرگونه کالا را از اتحادیه اروپا ممنوع اعلام و احتیاجات خود را از طریق کشور‌های آسیایی تامین کند که البته یکی از مهم‌ترین کشور‌های مدنظر مقامات روسی، ایران است.

در این راستا مقامات این کشور طی مکاتباتی که با انجمن‌ها و تشکل‌های بخش خصوصی ایران داشتند احتیاجات خود در حوزه محصولات کشاورزی و غذایی را در قالب 60 قلم انواع محصولات مختلف از جمله میوه و صیفی‌جات، محصولات لبنی، محصولات شیلاتی و جالب‌تر محصولاتی که مانند روغن زیتون، قهوه، آناناس، موز و غیره ایران خود وارد‌کننده آن است اعلام کردند.

پس از این اعلام نیاز روس‌ها، وزیر جهاد کشاورزی دستور داد ستاد ویژه‌ای تحت عنوان ستاد توسعه صادرات به روسیه تشکیل شود تا سهم ناچیز کمتر از 10 درصدی روسیه در بازار محصولات کشاورزی و غذایی ایران افزایش معناداری پیدا کند چراکه در پنج ماهه نخست سال جاری 87 هزار و 787 تن و 303 کیلوگرم انواع محصولات کشاورزی و غذایی به ارزش 66 میلیون و 385 هزار و 841 دلار در قالب بیش از 53 قلم کالا به روسیه صادر شده و این در حالی است که عراق با سهم بیش از 60 درصدی در بازار محصولات کشاورزی با فاصله نسبت به دیگر کشور‌های جهان رتبه‌ اول را دارد.

حال با این شرایط که ایران از سویی با مشکل کمبود منابع آبی روبه‌رو است و بحران آن روز‌به‌روز جدی‌تر می‌شود و از سوی دیگر روسیه ستاد ویژه‌ای برای توسعه صادرات در ایران پیدا کرده است، باید دید حجتی و دیگر مسئولان دولت افزایش صادرات به روسیه و عراق را فدای بحران آب کشور می‌کنند یا برعکس.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha