وزیران خارجه کشورهای عضو اتحادیه عرب در نشستی بر اتخاذ اقدامات لازم به منظور مقابله با گروه تروریستی داعش و همکاری با تمام تلاشهای بینالمللی و منطقهای در این خصوص با یکدیگر توافق کردند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از سایت شبکه الجزیره، وزیران خارجه کشورهای عضو اتحادیه عرب قطعنامه 2170 شورای امنیت را مبنی بر تلاش کشورهای عضو این شورا برای متوقف کردن حمایتهای لجستیکی، نظامی و مالی از تندروها در عراق و سوریه تایید کردند.
شورای اتحادیه عرب همچنین اقدامات تروریستی را که با هدف بر هم زدن ثبات و امنیت منطقه و کشورهای عربی باشد، محکوم کرد.
در این نشست وزیران خارجه عضو اتحادیه عرب همچنین حمایت خود را از تلاشهای کشورهای عربی در زمینه مقابله با حملات تروریستی اعلام و ارتباط تروریسم را با هر دین، ملیت و فرهنگ خاصی رد کردند.
وزیران خارجه عرب اجرای توافقنامه "دفاع مشترک عربی" را به منظور مقابله با خطرات گروههای تروریستی مسلح که موجودیت کشورهای عربی را تهدید میکند، خواستار شدند.
این وزیران همچنین از کشورهای عربی خواستند تا بندهای توافقنامه عربی برای مبارزه با تروریسم که آن را تصویب کردند، اجرا کنند.
از سوی دیگر، وزیران خارجه کشورهای عربی حمایت خود را نسبت به طرح محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین مبنی بر تعیین جدول زمانی مشخص برای پایان دادن به اشغال رژیم صهیونیستی اعلام کردند.
این وزیران همچنین از آمریکا و کمیته چهارچانبه صلح خاورمیانه خواستند تا تلآویو را به تعهدات خود و شروطی که امکان از سرگیری مذاکرات را فراهم میکند، ملزم کند.
وزیران خارجه اتحادیه عرب همچنین بر همبستگی کامل خود با جمهوری سودان در حفظ و استقلال آن و عدم دخالت کشورهای خارجی در این امور این کشور تاکید و نسبت به طرح گفتوگوی ملی این کشور ابراز خشنودی کردند.
این وزیران همچنین حمایت خود را از تلاش کشور فلسطین برای عضویت در تمامی آژانسهای بینالمللی مربوطه و پیوستن به منشورها و پروتکلهای بینالمللی و نیز از تشکیل دولت توافق ملی اعلام کردند.
شورای اتحادیه عرب در خصوص جزائر سه گانه ایران بار دیگر در اظهاراتی مداخلهجویانه ادعاهای واهی خود را درباره سه جزیره تنب بزرگ، تبب کوچک و ابو موسی تکرار کرد.
این وزیران همچنین در خصوص ساختار اساسی شورای صلح و امنیت عربی که دبیرکل اتحادیه آن را مطرح کرد بحث و گفتوگو کردند.
ساختار اساسی اتحادیه عرب بر مبارزه با تروریسم بین المللی تشکیل قدرت به منظور حفظ صلح عربی، کنار گذاشتن اختلافات و ایجاد نظامی نو برای جلوگیری از بروز اختلافات میان کشورهای عضو شورای اتحادیه پایهریزی شده است.
اتحادیه عرب در سطح وزیران خارجه کشورهای عرب اعلام کرد که قرار است این اتحادیه به شورای امنیت برود و از این شورا بخواهد قطعنامهای را با سقف زمانی مشخص برای پایان دادن به اشغال رژیم صهیونیستی صادر کند.
شورای اتحادیه عرب در نشست خود از تمام کشورهای دوست خواست تا به منظور حمایت از فلسطین در بازسازی غزه و برآورده کردن خواستههای مردم خود هرچه سریعتر کمکهای خود را به فلسطین ارائه کنند.
وزیران خارجه کشورهای عضو اتحادیه عرب تمام نقضهای تلآویو در خصوص اماکن مقدس اسلامی و مسیحی به ویژه مسجدالاقصی را رد کردند و از تلاشهای اردن در خصوص حمایت از مقدسات و مقابله با نقضهای رژیم صهیونیستی قدردانی کردند.
این وزیران همچنین تمام تلاشهای صورت گرفته از سوی تلآویو در خصوص تقسیم زمانی و مکانی مسجدالاقصی به منظور تسلط یافتن بر آن را محکوم کردند.
وزیران عرب نسبت به توافق آتش بس که با میانجیگری مصر اجرا شد ابراز خشنودی کردند و از تمامی طرفهای ذیربط خواستند تا شرایط مناسب را برای ادامه و تثبیت آتش بس فراهم کنند.
انتهای پیام
انتهای پیام
نظرات