ناتو در نشست امروز(پنجشنبه) نیروهای دفاعی خود را در شرق اروپا تقویت و از کییف حمایت خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) به نقل از خبرگزاری رویترز، باراک اوباما، رییس جمهور آمریکا و سایر سران کشورهای عضو ناتو در نشست امروز خود در ولز همچنین درباره چگونگی مقابله با داعش که به عنوان تهدیدی جدید علیه متحدان ناتو ظاهر شده است، گفتوگو خواهند کرد.
با پایان عملیات 10 ساله نیروهای تحت رهبری ناتو در افغانستان تا پایان سال جاری میلادی، این اتحاد 28 عضوی مجددا بر وظیفه اصلیاش در دفاع از کشورهای عضو خود تمرکز خواهد کرد.
رهبران ناتو همچنین ایجاد نیروی واکنش سریع موسوم به "نوک حمله" را که شامل هزاران نیرویی است که تنها طی دو روز خود را به محل مورد نیاز میرسانند، اعلام خواهند کرد.
کشورهای شرق اروپای عضو ناتو، شامل لهستان از ناتو درخواست کردهاند تا نیروهای خود را به صورت دائم و برای جلوگیری از هر گونه حمله احتمالی روسیه در این کشورها مستقر کند.
با این حال، ناتو اعلام کرده که قصد دخالت نظامی در اوکراین، که عضوی از ناتو نیست را ندارد. در عوض ناتو تمرکز خود را بر تقویت نیروهای دفاعی در کشورهای شرق اروپا که طی 15 سال گذشته به عضویت این اتحاد درآمدهاند، معطوف کرده است. کشورهای حوزه بالتیک درباره حمله مشابه روسیه در اوکراین به این کشورها به شدت نگرانند.
رهبران ناتو با پترو پوروشنکو، رییس جمهور اوکراین در خصوص بحران این کشور گفتوگو خواهند کرد. انتظار میرود که این اتحاد مجموعهای از حمایتها را برای اوکراین تصویب کند. مجموعهای شامل حمایت حدود 12 میلیون یورویی برای بهبود تجهیزات نظامی اوکراین به ویژه در مناطق پشتیبانی فرماندهی، کنترل و دفاع سایبری.
به عنوان بخشی از برنامههای آمادگی نظامی، تعدادی از کشورها در مانور نظامی مشترک آمریکا – اوکراین در لفیف اوکراین شرکت میکنند.
مقامات ناتو میگویند، این اتحاد سلاحهایی را که اوکراین خواهان آنهاست به اوکراین نخواهد داد اما هر کدام از کشورهای عضو ناتو اگر بخواهند، میتوانند برای ارائه اسلحه به این کشور اقدام کنند.
سران ناتو همچنین درباره روابط خود با روسیه گفتوگو خواهند کرد. روابطی که به گفته مقامات با بروز بحران اوکراین کاملا تغییر کرده است.
پیشتر یکی از مقامات ارشد گفته بود، پس از پایان جنگ سرد، ناتو و روسیه همکاریهایی را در برخی زمینههای امنیتی از سر گرفتند اما ناتو به این نتیجه رسیده است که تلاشهای او برای ایجاد رابطه صحیح با روسیه شکست خورده است و از حالا به بعد ناتو با روسیه هیچ همکاری نخواهد داشت.
اتحاد ناتو پس از الحاق کریمه به روسیه، تمامی همکاریها را با مسکو به حالت تعلیق درآورد.
در همین حال، فرانسه نیز که برای فروش دو ناو هواپیمابر به روسیه به شدت از جانب انگلیس و آمریکا تحت فشار بود، طی روزهای اخیر اعلام کرد، این کشتیهای جنگی را به دلیل اقدامات مسکو در شرق اوکراین تحویل نخواهد داد.
از سوی دیگر تصمیمات احتمالی سران ناتو برای حمایت از عراق جهت مقابله با گروه داعش نامشخص است اکثر اعضای این اتحاد تمایلی برای انجام اقدام مشابه آمریکا در عراق که یک سلسله حملههای هوایی علیه داعش انجام داد، ندارند. با این حال برخی از متحدین ناتو میتوانند در صورت تمایل دست به چنین اقداماتی بزنند.
یک منبع دولتی انگلیس در این باره گفت، رهبران ناتو بررسی میکنند که آیا این اتحاد میتواند نقشی برای تامین نیازهای بشردوستانه یا تجهیزات نظامی در عراق داشته باشد یا خیر.
به گفته این منبع اعضای ناتو میتواند بیشتر درباره همکاری در زمینههای اطلاعاتی و شناسایی با دولت عراق فکر کنند.
دولت انگلیس بررسی خواهد کرد که آیا متحدان ناتو تمایلی برای اعزام نیرو به عراق جهت آموزش نیروهای عراقی برای مقابله گروه داعش دارند یا خیر.
به گفته یکی از مقامات دولت انگلیس که خواست نامش فاش نشود، احتمال بازگشت نیروهای نظامی در نشست سران اتحاد 28 عضوی ناتو که در ولز انگلیس برگزار میشود، مطرح خواهد شد.
بر اساس یک بیانیه که در سایت ناتو منتشر شده است، ناتو طی سالهای 2004 تا 2011 بیش از 500 سرباز و 10 هزار مامور پلیس را در عراق آموزش داده است. این برنامه زمانی که توافقی بر سر شرایط قانونی سربازان ناتو در این کشور حاصل نشد، متوقف شد.
فرستادن سربازان انگلیسی به عراق برای دیوید کامرون، نخست وزیر انگلیس در انتخابات سال آینده ریسکی مهم محسوب میشود.
انگلیس از سران ناتو میخواهد تا درباره استقرار نیروهای این اتحاد برای آموزش نیروهای عراقی، در صورت درخواست دولت این کشور گفتوگو کنند.
انتهای پیام
نظرات