• چهارشنبه / ۱۲ شهریور ۱۳۹۳ / ۰۰:۰۰
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 93061206974
  • خبرنگار : 71049

در گفت‌و‌گو با ایسنا

امیری‌مقدم: اروپا برای مبارزه با داعش مجبور به درخواست کمک از ایران شد

امیری‌مقدم: اروپا برای مبارزه با داعش مجبور به درخواست کمک از ایران شد

یک کارشناس مسائل عراق با اشاره به درخواست اروپایی‌ها از ایران برای همکاری در مقابله با داعش گفت: وضعیت اروپایی‌ها و آمریکا در بحث عراق مشابه سال 2001 است که آمریکا به افغانستان حمله کرد اما در آن‌جا موفق نبود، و حالا درباره داعش هم همان روند در حال تکرار است.

یک کارشناس مسائل عراق با اشاره به درخواست اروپایی‌ها از ایران برای همکاری در مقابله با داعش گفت: وضعیت اروپایی‌ها و آمریکا در بحث عراق مشابه سال 2001 است که آمریکا به افغانستان حمله کرد اما در آن‌جا موفق نبود، و حالا درباره داعش هم همان روند در حال تکرار است.

رضا امیری‌مقدم در گفت‌و‌گو با خبرنگار سیاسی خارجی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به ورود کشورهای اروپایی به بحث عراق و تأکیدشان برای مقابله با خطرات داعش گفت: اروپایی‌ها و آمریکا به این نتیجه رسیده‌اند که باید خطر تروریسم را ریشه کن کنند و داعش را نه تنها خطری برای عراق که برای کل منطقه و خودشان می‌دانند.

او در پاسخ به این که چرا کشورهای اروپایی با وجود مخالفت با داعش از کشورهای حمایت کننده این گروه تروریستی پشتیبانی می‌کنند؟ افزود: نگاه ما به مساله داعش متفاوت از نگاهی است که اروپایی‌ها به این گروه تروریستی دارند. آن‌ها کشورهای حامی داعش از جمله عربستان را معادل داعش نمی‌دانند، بلکه بر این تصورند که عربستان هم خواستار مقابله با داعش است.

وی گفت: شاید یک روز عربستان به گروه تروریستی داعش کمک کرده است اما امروز مثل سایر کشورها نسبت به آن احساس خطر می‌کند.

این کارشناس مسائل عراق در پاسخ به این که چرا اروپایی‌ها یا آمریکا برای مقابله با داعش در سوریه به طور جدی وارد نشدند؟ اظهار کرد: آن‌ها با حکومت سوریه به شدت مشکل دارند و به همین دلیل برای مقابله با داعش کاری نکردند اما با حکومت عراق چنین مشکلی ندارند چرا که خودشان این حکومت را در عراق روی کار آوردند و عامل تغییر در این کشور هستند. از سویی عراق یک الگوی خوب مردم‌سالاری در منطقه است و اروپایی‌ها ضدیتی که با دولت سوریه دارند با عراق ندارند و می‌خواهند در عراق علیه داعش با کشورهای منطقه همکاری جدی داشته باشند.

امیری‌مقدم در عین حال تصریح کرد: دیر یا زود کشورهای اروپایی و آمریکا ناچار می‌شوند که در مساله سوریه هم تجدید نظر کنند.

او ادامه داد: آن‌ها بین سوریه و عراق در بحث تروریسم تمایز قائل می‌شوند، اما داعش گوسفندی نیست که یک شقش حلال و شق دیگرش حرام باشد. بنابراین آن‌ها باید به این سمت بروند که با مساله تروریسم و در نوع خود داعش به صورت یک کل واحد عمل کنند.

این کارشناس مسائل عراق با اشاره به دلایل دیگر اروپا و آمریکا برای ورود به بحث مقابله با داعش در عراق خاطرنشان کرد: خاورمیانه و امنیت آن برای اروپا و آمریکا بسیار مهم است، چرا که این منطقه مرکز اصلی تولید و ترانزیت نفت است و موضوع تروریسم آن را به خطر می‌اندازد.

امیری‌مقدم با اشاره به حضور شهروندان اروپایی و مبارزه آن‌ها در کنار گروه‌های تندرو و افراطی در داعش و جبهه النصره در سوریه گفت: تعداد زیادی از آن‌ها به شدت در حال مبارزه در این مناطق هستند و این افراد چنانچه به کشورهای‌شان بازگردند مثل ویروس در اروپا منتشر می‌شوند از این رو دولتمردان این کشورها در پی آن هستند که این خطر را از کشورهای‌شان دور کنند.

وی در پاسخ به این پرسش که چرا اروپایی‌ها و آمریکا برای مقابله با داعش به سمت ایران آمده و درخواست همکاری و کمک می‌کنند؟ خاطرنشان کرد: ایران پرچم‌دار مبارزه با تروریسم بوده و هست و به همین دلیل شاهد درخواست جدی اروپایی‌ها از ایران برای مقابله با داعش هستیم. آن‌ها به خوبی فهمیدند که سیاست ایران در قبال افغانستان،‌ عراق و سوریه در مقوله مبارزه با تروریسم درست بوده است و حالا آمده‌اند که از تجربه ایران استفاده کنند.

امیری‌مقدم تأکید کرد: شرایط فعلی درباره مقابله با تروریسم و از بین بردن خطر تندروی در منطقه و نیز دنیا مشابه شرایط بعد از حمله آمریکا به افغانستان است که اروپایی‌ها و آمریکا برای مدیریت شرایط از ایران درخواست کمک کردند. آن‌ها به خوبی می‌دانند که ایران قدرت واقعی منطقه است و می‌تواند در بحث عراق با کردها، اعراب سنی و شیعیان ارتباط داشته باشد، چرا که در بین آن‌ها از نفوذ سیاسی و تاریخی برخوردار است. هم‌چنین ایران انگیزه مقابله با داعش را دارد چرا که همواره منطقه را دور از هرگونه بی‌ثباتی و ناامنی خواسته است.

این کارشناس مسائل عراق گفت:‌ مشارکت ایران با کشورهای مختلف برای مقابله با تروریست منعی ندارد چون ایران همواره در این امر پیشگام بوده است.

او در پاسخ به این که برخی معتقدند آمریکا و اروپایی‌ها زمانی به مساله داعش حساس شدند که این گروه تروریستی به مرزهای کردستان نفوذ پیدا کرد یا مسیحیان مورد تعرض قرار گرفتند؟ اظهار کرد: وقتی داعش در موصل و جنوب عراق وارد شد آمریکایی‌ها و غربی‌ها واکنشی نشان ندادند چراکه نمی‌خواستند قبل از تعیین دولت جدید عراق در این کشور دخالتی صورت دهند. هم‌چنین آن‌ها با توجه به دیالوگ و روابطی که با کردستان عراق دارند و از سویی کردستان از پشتیبانی نظامی ضعیفی هم به نسبت دولت مرکزی برخوردار بود به کمک مردم منطقه کردستان رفتند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۳-۰۶-۱۲ ۰۵:۳۵

ايران هرگز گول اين طراحان و حاميان داعش ضد شيعه را نخواهد خورد !! سرنخ داعش در لندن و تل آويو و رياض و دوحه و استانبول است !! نه در عراق و سوريه !!

avatar
۱۳۹۳-۰۶-۱۲ ۰۷:۵۳

سلام اونا دنبال کمک گرفتن از ما نيستند بلکه ميخوان مارو وارد معرکه جديدي بکنند تا بين شعيه و سني ها تفرقه بندازن از اونجايي که داعش يک گروه ساختگي هست و ميخوان نشون بدن که سني هستن با درگير شدن با شيعيان ميخوان مسلمان هاي جهان رو به جان هم بندازن و تمام اطلاعات امنيتيشون رو از اروپا اسرائيل و امريکا دريافت ميکنن تا ارباب هاشون به خواستشون برسن

avatar
۱۳۹۳-۰۶-۱۲ ۰۸:۳۲

اين نيز يك فرصت عالي براي كشور ما براي تعامل با جهان خارج است