• شنبه / ۸ شهریور ۱۳۹۳ / ۰۹:۰۱
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 93060804262
  • خبرنگار : 71456

جایگزینی خاطرات بد با خاطرات خوب با تاباندن نور به سلول‌های مغزی

جایگزینی خاطرات بد با خاطرات خوب با تاباندن نور به سلول‌های مغزی

بر اساس ادعای دانشمندان، خاطرات تروماتیک را می‌توان با تاباندن یک فلش نور به درون چشم‌ها به خاطرات شیرین تبدیل کرد.

بر اساس ادعای دانشمندان، خاطرات تروماتیک را می‌توان با تاباندن یک فلش نور به درون چشم‌ها به خاطرات شیرین تبدیل کرد.

به گزارش سرویس پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، پزشکان شاید روزی بتوانند از شیوه‌ جدید برای درمان سربازان مبتلا به استرس پس از سانحه یا بیماران مبتلا به ترس‌های شدید ناتوان‌کننده استفاده کنند. این روش روی موش‌ها با موفقیت آزمایش شده و توانایی تبدیل خاطره را نوید می‌دهد.

دانشمندان علوم اعصاب موسسه فناوری ماساچوست گذرگاه مغر که خاطرات را به عواطف مرتبط می‌کند، کشف کرده‌اند. آن‌ها دریافتند یک خاطره منفرد می‌تواند ترس، خوشحالی یا هیجان را بسته به ناحیه فعال مغز ایجاد کند.

این محققان نشان داده‌اند عواطف مثبت یا منفی مرتبط با یک خاطره را می‌توان معکوس کرد و در مطالعاتشان با اعمال شوک الکتریکی به تعدادی از موش‌ها در آن‌ها خاطرات ترس ایجاد کردند، در حالی که برای موش‌های دیگر با قراردادن آن‌ها در کنار یک موش ماده، خاطرات خوشایند ایجاد کردند.

تیم علمی هنگام شکل‌گیری خاطره بر سلول‌های عصبی (نورون) موش‌ها که در بخش‌های هیپوکامپ و آمیگدال فعال بودند، نظارت کردند. این دو بخش با عاطفه مرتبط هستند و نقش هر دوی آن‌ها در شکل‌گیری خاطره حیاتی است.

خاطره سپس با استفاده از پالس‌های نور به منظور تحریک همان نورون‌های دخیل در شکل‌گیری آن بازفعال شد و موش‌ها بسته به خاطره بازچینش‌شده، ترس یا خوشحالی از خود بروز دادند.

نتایج نشان داد موش‌هایی که شوک‌های الکتریکی دریافت کرده بودند، هنگام به خاطرآوردن خاطره ناخوشایند دیگر ترسی از خود نشان ندادند. برعکس، حیواناتی که خاطرات خوش به آن‌ها تزریق شده بود، هنگامی تابانده‌شدن پرتو نور به چشم‌هایشان، از خود ترس نشان دادند.

محققان هم‌اکنون به دنبال پاسخ‌گویی به این پرسش هستند که آیا بازفعال‌سازی خاطرات خوشایند روی افسردگی اثری خواهد داشت. آن‌ها امیدوارند اهداف دارویی جدیدی برای درمان افسردگی و اختلال استرس پس از سانحه پیدا کنند.

جزئیات این دستاورد علمی در مجله Nature منتشر شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha