رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان مهدیشهر، با اشاره به وجود 150 هزار هکتار جنگل ارس در این استان گفت: 40 درصد از این جنگلها آلوده به بیماری "اورس واش" هستند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)- منطقه سمنان، حمیدرضا عبدوس همزمان با هفته دولت در جمع خبرنگاران از شناسایی بیماری "ارس واش" در جنگلهای ارس استان سمنان خبر داد و افزود: این بیماری درختان با ارزش ارس در این استان را تهدید میکند.
وی خسارت این بیماری به جنگلهای ارس را سنگین دانست و اظهار کرد: این بیماری که در دوره خشکسالی فعلی تشدید نیز شده است به تدریج باعث خشک شدن درختان اورس میشود.
وی اورس واش را یک بیماری نیمهانگلی خواند و گفت: این بیماری در یک دوره بلندمدت باعث از بین رفتن درختان اورس که از رشد کندی برخوردارند میشود.
عبدوس با اشاره به اینکه مبارزه با این بیماری باید به صورت مکانیکی صورت گیرد، اظهار کرد: 65 هکتار از جنگلهای شهرستان مهدیشهر با 80 میلیون ریال اعتبار امسال تحت پوشش مبارزه با این بیماری قرار گرفته است.
وی کمبود اعتبارات و واقع شدن درختان اورس در مناطق صعبالعبور را مشکل اساسی در مبارزه با این بیماری برشمرد و افزود: برای مبارزه با این بیماری به ویژه در شرایط فعلی که خشکسالی منطقه را فراگرفته نیازمند مساعدت مسئولان استان سمنان هستیم.
این کارشناس منابع طبیعی اظهار کرد: اورس، اُرِس یا هُرس که در گویشهای مختلف ایران نامهای متفاوت دارد گونهای سرو و محل رویش این گیاه مناطق کوهستانی مرتفع و سنگی با ارتفاع بیش از 2500 متر است و در اغلب اراضی رشته کوههای البرز و زاگرس و کوهستانی دیده میشود.
وی اضافه کرد: اورس درختی بسیار مقاوم و سازگار با هر نوع آب و هوایی است و دارای برگهایی چون دیگر گونههای سرو بوده و بسیار بوی تندی دارد. این گیاه بسیار دیر رشد است و از جمله درختان حفاظت شده به شمار میآید که قطع آن ممنوع است. درختان اورس دارای رشد بسیار کندی است به طوریکه به گفته کارشناسان سالانه بین یک تا دو سانتیمتر رشد میکند و اغلب درختان اورس در استان سمنان دارای قدمت 200 سال به بالا هستند.
انتهای پیام
نظرات