سرپرست سازمان میراث فرهنگی و گردشگری سیستان و بلوچستان گفت: قدمت سفال و سفالگری در استان سیستان و بلوچستان با توجه به ظروف سفالین کشف شده در نواحی دهانه غلامان و روستای دامن به 2000 سال پیش از میلاد مسیح مربوط میشود.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)- منطقه سیستان و بلوچستان، شه بخش افزود: سفالگری هنر صنعت ظریف و حساسی است که از شرق سرچشمه میگیرد و آمیزهای از دقت نظر، تیزبینی و زیباییشناسی شرقی را منعکس میکند.
وی افزود: سفالگری را میتوان نخستین هنر صنعتی نام برد که از نیاکان و ادوار گذشته به ارث رسیده است.
شهبخش با اشاره به این که زنان بلوچ با استفاده از خاک رس اطراف محل سکونتشان به ساخت ظروف میپردازند، ادامه داد: هنرمندان این منطقه در آثار خود از نقوشی که سینه به سینه از مادر به فرزند منتقل شده، استفاده میکنند.
وی اضافه کرد: ظروف سفالین به دلیل نوع خاک به کار رفته در ساختشان پس از پخت به رنگ قرمز در میآیند.
وی با بیان این که رنگ قرمز محصولات، این نوع سفال را از سفالهای مناطق دیگر ایران متمایز کرده است، اظهار کرد: ساخت سفال اکنون در مناطق کلپورگان سراوان و روستای کوهک سرباز فعال است.
شهبخش با تاکید بر این که سفالگری در مناطق هولنچکان، گلک و شاهیگور به صورت نیمهفعال است، اظهار کرد: کوزه، چلیم، بشقاب، کاسه، قندان، سینی، گلدان، قوری، اسپند دودکن، خمیردان و سرخمیردان برخی از تولیدات سفالگری زنان بلوچاند.
انتهای پیام
نظرات