شهروند نوشت: در مناطق زلزلهخیز یک گسل وجود ندارد. مجموعه گسل در اطراف گسل اصلی قرار دارند که با شکسته شدن گسل اصلی موج انرژی به گسلهای فرعی تزریق میشود. انرژی منتقلشده به گسلهای راست و چپ موجب پسلرزههایی با ابعاد کوچک و بزرگ میشود. تا زمانی که این گسلهای فرعی انرژی خود را تخلیه نکنند پسلرزههای پیدرپی در منطقه ایلام خواهیم داشت.
به گزارش ایسنا، پروفسور بهرام عکاشه استاد زلزلهشناسی کشور و پدر علم ژئوفیزیک ایران درباره زلزلههای سریالی در ایلام به «شهروند» گفت: زلزلههای سریالی در ایلام طبیعی است. در مناطق زلزلهخیز یک گسل وجود ندارد. مجموعه گسل در اطراف گسل اصلی قرار دارند که با شکسته شدن گسل اصلی موج انرژی به گسلهای فرعی تزریق میشود. انرژی منتقلشده به گسلهای راست و چپ موجب پسلرزههایی با ابعاد کوچک و بزرگ میشود. تا زمانی که این گسلهای فرعی انرژی خود را تخلیه نکنند پسلرزههای پیدرپی در منطقه ایلام خواهیم داشت.
از آنجایی که ایلام خوزستان بندرعباس لرستان و کرمانشاه در مسیر گسل زاگرس قرار دارند شهرهای هممرز ایلام نیز در معرض پسلرزههای سریالی قرار گرفتهاند. به همین علت است که هر روز شاهد زلزلههایی در شهرهای اطراف ایلام هستیم. با شکسته شدن گسل اصلی ٣٠ تا ٤٠درصد انرژی به صورت موج به گسلهای فرعی منتقل میشوند. هیچوقت تکگسل با یک زلزله نمیشکند و صدهاهزار گسل دارد.
وی در ادامه افزود: من معتقدم تا چند هفته آینده انرژی زمین در ایلام تخلیه میشود و زمین آرام میگیرد. درحال حاضر گسل اصلی فعال نیست و گسلهای فرعی درحال شکست است. این درحالی است که اگر همین زمینلرزه با همین ابعاد در دیماه در نیمههای شب رخ میداد فاجعهای مرگبارتر از بم انتظارمان را میکشید.
او همچنین در مورد زلزلههای کوچک در تهران گفت: اگر روزی در تهران زلزله نیاید عجیب است. زلزله در تهران هر روز با ابعاد کوچک و بزرگ زمین پایتختنشینان را میلرزاند. منطقه البرز استعداد زلزله ٨ ریشتری را دارد. درواقع گسل فیروزکوه در زمان زلزله ٢ شعبه میشود. شعبه اول به سمت شمیرانات و کن و کرج میرود و شعبه دیگر از تهران به سمت قزوین تا سیمان آبیک ادامه دارد. بیش از ٤٠ کیلومتر فعال است. اگر گسل البرز فعال شود دربرگیری زیادی دارد.
انتهای پیام
نظرات