دانشمندان دانشگاه جان هاپکینز نقشه جدیدی از مواد موجود بین ستارگان کهکشان راه شیری ساختهاند که میتواند به حل معمای غبار ستارهیی کمک کند.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به گفته محققان، دستاورد آنها به نمایش روش جدیدی از کشف موقعیت و در نهایت، ترکیب مواد موجود در پهنه گسترده بین سیستمهای ستارهیی در کهکشان میپردازد.
این پهنه گسترده به واسط میانستارهیی موسوم است. ماده موجود در این واسط شامل غبار و گاز ساخته شده از اتمها و مولکولهایی است که در پی مرگ یک ستاره باقی ماندهاند. این فضا همچنین مواد اولیه ستارگان و سیارات جدید را تامین میکند.
محققان بیشتر بر یک ویژگی اسرارآمیز در نور منتشر شده توسط ستارگان موسوم به نوارهای پراکنده بینستارهیی (DIBs) تمرکز کردند. آنها اطلاعات نزدیک به 500 هزار طیف ستارهیی رصد شده توسط ابزار بررسی طیفسنجی بزرگ RAVE را برای تولید اولین نقشه شبه سهبعدی از قدرت DIBs در 8620 آنگستروم ترکیب کردند که سه کیلو پارسک تا خورشید را پوشش میدهد.
ستاره شناسان دریافتند که حامل DIB 8620 از ارتفاع مقیاس عمودی بسیار بزرگتری از غبار برخوردار است. آنها امیدوارند این نقشههای شبه سهبعدی جدید بتوانند به حل این معما کمک کنند.
این نقشهها توسط تیمی از 23 دانشمند تهیه شدهاند که اطلاعات بیش از 500 هزار ستاره را در یک دوره 10 ساله بازبینی کرده بودند.
نتایج این پژوهش در مجله ساینس منتشر شده است.
انتهای پیام
نظرات