معاون علمی و فناوری رییسجمهور با اشاره به وجود 700 شرکت دانش بنیان در کشور اظهار کرد: پیشبینی ما افزایش این تعداد تا پایان سال به 1500 شرکت است.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه کرمانشاه، دکتر سورنا ستاری پس از بازدید از نمایشگاه دستاوردهای شرکت های پارک علم و فناوری استان کرمانشاه، در نشستی با مدیران عامل این شرکت ها به تاکید مقام معظم رهبری بر اقتصاد مقاومتی اشاره و تصریح کرد: کلید اقتصاد مقاومتی اقتصاد دانش بنیان است و جز این راه دیگری نداریم.
ستاری با بیان این که دولت تدیبر و امید پس از گذشت سه سال از خالی بودن صندوق نوآوری و شکوفایی در راستای اجرای قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان متعهد شده تا به مدت سه سال هر سال هزار میلیارد تومان اعتبار در این صندوق قرار دهد، گفت: پس از پایان سه سال نیز نیم درصد از تولید ناخالص ملی کشور به این صندوق تعلق خواهد گرفت.
وی افزود: چنانچه از این فرصت بدست آمده استفاده نکنیم این فرصت دیگر تکرار نخواهد شد.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور خاطر نشان کرد: دولت متعهد به ثبت 20 هزار شرکت دانش بنیان تا پایان برنامه پنجم توسعه شده که در ابتدای سال جاری تنها 70 شرکت دانش بنیان درسطح کشور وجود داشت.
وی افزود: خوشبختانه از ابتدای سال تاکنون تعداد شرکت های دانش بنیان به 700 شرکت رسیده که پیش بینی ما افزایش این تعداد به 1500 شرکت تا پایان سال است.
ستاری با تاکید بر لزوم افزایش تعداد شرکت های دانش بنیان گفت: باید از ظرفیتهای قانونی موجود در جهت افزایش شرکت های دانش بنیان استفاده کرد، زیرا افزایش این شرکت ها تنها راه تحقق اقتصاد مقاومتی است.
به گفته ستاری در صورت ثبت شرکت ها به عنوان شرکت دانش بنیان علاوه بر دریافت تسهیلات، از معافیت مالیاتی و گمرکی نیز برخوردار می شوند.
وی در ادامه مهمترین برنامه معاونت علمی ریاست جمهوری را ایجاد بازار فروش محصولات دانش بنیان عنوان و تصریح کرد: در این زمینه اقداماتی در حوزه تجهیزات پزشکی و نفت صورت گرفته است.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور در همین راستا از فعال شدن شبکه فن بازار کشور در هفته جاری خبر داد.
وی تفکر تجاری سازی در نظام آموزش عالی کشور را نیز یکی دیگر از اولویت های معاونت علمی ریاست جمهوری اعلام کرد.
ستاری در ادامه با ابراز تاسف از اینکه از مجموع 700 شرکت دانش بنیان کشور تنها شش شرکت آن متعلق به کرمانشاه است، گفت: این سفر تنها به منظور بررسی و رفع این مشکل انجام شده و باید هر چه سریعتر مشکلات در این زمینه شناسایی و رفع شود.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور گفت: بسیاری شرکت ها در استان کرمانشاه به علت عدم تایید صلاحیت بعنوان شرکت دانش بنیان نمی توانند کمبود اعتبارات خود را از محل صندوق نوآوری تامین کنند.
وی به پتانسیل ها و ظرفیت های مطلوب استان اشاره کرد و افزود: سهم استان کرمانشاه با توجه به ظرفیت ها و شرکت های خوبی که در آن وجود دارد باید بیش از اینها باشد.
ستاری گفت: ثبت شرکت های دانش بنیان استانهای ایلام، کردستان و لرستان نیز بر عهده استان کرمانشاه است و باید تحرک جدی در این خصوص انجام شود.
ستاری با اشاره به وجود شرکت های با پتانسیل و ظرفیت مناسب در استان اظهار کرد: با دانش بنیان و فعال شدن این شرکت ها می توان تحول خوبی را در استان ایجاد کند.
معاون علمی رییس جمهور با تاکید بر اینکه مشکلات استان و پارک باید در خود استان و پارک حل شود، گفت: برای عدم ارجاع مشکلات به مرکز، عاملیت صندوق را نیز به استان داده ایم تا پرداخت وام نیز به شرکت ها در خود استان انجام شود.
وی خاطر نشان کرد: ارجاع موارد به مرکز باید تنها در موارد استثنا و خارج از قانون و ضوابط سیستم مرکزی باشد.
دکتر هدایت حاتمی معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری کرمانشاه نیز در این نشست گفت: در کارگروه پژوهش استان بارها بر مسئله افزایش تعداد شرکت های دانش بنیان تاکید شده است.
وی از پارک علم و فناوری کرمانشاه خواست ظرف مدت دو هفته تعداد شرکت های دانش بنیان استان را به سطح مطلوب برساند.
وی تصریح کرد: در شرایطی که دولت با وجود کمبود منابع مالی و محدودیت های موجود در این زمینه، اعتبار مناسبی را به شرکت های دانش بنیان اختصاص داده باید از این فرصت به نحو مطلوب استفاده کرد.
دکتر بهروز بادکو رییس پارک علم و فناوری کرمانشاه نیز در این نشست گفت: تلاش می کنیم ظرف دو هفته تعداد شرکت های دانش بنیان استان را به بالاتر از متوسط کشوری برسانیم.
انتهای پیام
نظرات