مطالعه صورت گرفته توسط محققان چینی نشان میدهد، گرانش زمین احتمالا باعث گرم نگه داشتن ماه و ایجاد لایه مذابی در اطراف هسته آن شده است.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در مطالعات قبلی عنوان شده بود که بخشی از سنگها در عمق پوسته ماه احتمالا ذوب شدهاند؛ برخی محققان معتقدند که قمر زمین یک تکه سنگ مرده نبوده و در حقیقت یک لایه مایع داغ در اطراف هسته وجود دارد.
زمین و ماه دارای اثر گرانشی متقابل هستند، اما با توجه به دایرهای شکل نبودن این مدار، نیروی گرانشی در هنگام دور و نزدیک شدن زمین و ماه به یکدیگر تغییر میکند؛ اثر گرانشی زمین بر ماه بسیار قابل توجه است و در مقابل، پدیده جز و مد در اقیانوسها و دریاها نیز تحت تأثیر گرانش ماه روی می دهد.
یک تیم بینالمللی از محققان به سرپرستی دکتر «یوجی هارادا» از موسسه علوم سیارهای دانشگاه چین در تحقیقات خود دریافتند که لایه نرمی در عمق هسته ماه وجود دارد که نظریههای قبلی را تا حدودی تأیید میکند.
محققان از طریق انجام محاسبات دقیق با استفاده از فضاپیمای Selene و سایر مدارگردها در اطراف ماه متوجه شدند که هسته داخلی ماه هنوز سرد و سخت نشده و تحت تأثیر گرانش زمین، همچنان گرم است.
درصورتیکه این مسئله اثبات شود، فعالیت ماه بسیار بیشتر از تصورات قبلی خواهد بود.
انتهای پیام
نظرات