مشاور ارشد رئیس جمهور با توجه به مرزی بودن استان کردستان، تصریح کرد: این استان می تواند به قطب درمانی برای جذب توریسم درمانی در کشور تبدیل شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه کردستان، علی اصغر ترکان، در جمع نمایندگان مردم کردستان در مجلس و اعضای هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی کردستان در سنندج، اظهار کرد: مهمترین ویژگی ایجاد منطقه آزاد تجاری، مرزی بودن آن منطقه است که باید این مهم در کردستان نیز لحاظ شود.
وی با اشاره به اینکه شهرهای مریوان و بانه به دلیل موقعیت جغرافیایی مرزی خود، قابلیت تبدیل شدن به منطقه آزاد تجاری را دارند، افزود: شهرهای سنندج و سقز به دلیل اینکه مرزی نیستند، از این قابلیت برخوردار نیستند.
ترکان به دیگر ظرفیت های اقتصادی استان کردستان اشاره و عنوان کرد: منابع آب و خاک، موقعیت جغرافیایی و دیگر پتانسیل ها و ظرفیت های این منطقه در کشور مثال زدنی است.
وی اضافه کرد: علاوه بر همه این پتانسیل ها، نیروی انسانی متخصصی در کردستان وجود دارد که می توان آن را یک فرصت بسیار خوب تلقی کرد.
مشاور ارشد رئیس جمهور از توریسم درمانی به عنوان یکی دیگر از پتانسیل های این منطقه یاد کرد و ادامه داد: استان کردستان می تواند به قطب درمانی برای جذب توریسم درمانی در کشور تبدیل شود.
وی افزود: مهمترین مسئله برای جلب توریسم درمانی ایجاد دفاتر گردشگری درمانی است تا بتوان به وسیله آنها خدمات درمانی را مدیریت کرد.
ترکان همچنین به جذب سرمایه بخش خصوصی برای ایجاد دفاتر گردشگری درمانی و توریسم درمانی تاکید و بیان کرد: اگر خود پزشکان استان همت کرده و سرمایه گذاری کنند این استان می تواند به قطب گردشگر درمانی تبدیل شود.
وی در ادامه سخنان خود تصریح کرد: همچنین می توان در استان کردستان علاوه بر توریسم درمانی به جذب توریسم آموزشی و تجاری نیز اقدام کرد.
مشاور ارشد رئیس جمهور اضافه کرد: می توان با راه اندازی نمایشگاه دائمی تجارت مصالح ساختمانی به کشور عراق و به ویژه اقلیم کردستان عراق محصولات ساختمانی صادر کرد.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به اینکه باید به اقتصاد شهر سنندج بیشتر از این توجه شود، عنوان کرد: شهر سنندج باید به عنوان یک قطب اقتصادی هویتش احراز شود.
ترکان بااشاره به اینکه در کشور ایران شهرها براساس بازارها شکل گرفته اند، خاطرنشان کرد: ما باید نگاه بازارگونه ای به شهر سنندج داشته باشیم و به این شهر به عنوان مرکزی برای خلق ثروت، اما متکی بر منابع انسانی آن نگاه شود.
وی در پایان با اشاره به مشکل زمین های قولنامه ای در استان کردستان، یادآور شد: راه حل این مشکل در خود استان وجود دارد و همه باید در این زمینه تلاش کنند.
انتهای پیام
نظرات