سالانه حدود هفت میلیون تن قارچ در جهان تولید میشود که ایران با تولید حدود 100 هزار تن پس از کشورهای چین، آمریکا، هلند، اسپانیا و فرانسه ششمین تولیدکننده این محصول به شمار میرود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)- منطقه آذربایجانشرقی، در حالی که میانگین سرانه مصرف قارچ در جهان یک کیلو و 200 گرم است، این میزان در کشور ما به تازگی به حدود نیم کیلوگرم رسیده است.
بالا بودن قابلیت هضم پروتئین قارچ (90 درصد) از مزیتهای قارچهای خوراکی است و این قارچها علاوه بر پروتئین، منابع ارزشمندی از املاح، ویتامینها، فیبرهای غذایی و موادی با خواص دارویی را دارا هستند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی گفت: سالانه 1955 تن قارچ خوراکی در استان تولید میشود.
ایوب ایرانیفام در این باره به ایسنا گفت: 28 هزار و 891 مترمربع سطح زیر کشت قارچ خوراکی در آذربایجانشرقی برآورد شده است.
وی با اشاره به سطح زیرکشت قارچ دکمهای در آذربایجانشرقی تشریح کرد: قارچ دکمهای در 26 هزار و 71 مترمربع از مراکز پرورش قارچ دکمهای استان تولید میشود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی یادآور شد: کارشناسان عملکرد قارچ دکمهای را 17 کیلوگرم در مترمربع عنوان کردهاند.
وی از عملکرد سالانه قارچ دکمهای در استان گفت و افزود: سالانه 1920 قارچ دکمهای در آذربایجان شرقی تولید میشود.
ایرانیفام تاکید کرد: حجم بالای سرمایهگذاری بخشهای خصوصی در این صنعت مشکلات اقتصادی این بخش را تا حد زیادی کاهش خواهد داد.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی به خبرنگار ایسنا گفت: قارچ صدفی نیز هر سالانه 35 تن در استان تولید میشود.
سعدالله اسکندری افزود: 2880 مترمربع به تولید قارچ صرفی در استان اختصاص یافته است.
وی ضمن بازگو نمودن میزان عملکرد قارچ صدفی در استان تشریح کرد: عملکرد قارچ صدفی را 15 کیلوگرم در مترمربع عنوان شده است.
اسکندری ادامه داد: در سالنهای پرورش قارچ میتوان بیشترین میزان محصول را در واحد سطح نسبت به سایر سبزیجات و گیاهان گلخانه ای تولید کرد.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی یادآور شد: مراغه و میانه از شهرستانهای برتر آذربایجان شرقی در تولید قارچ شناخته شدهاند.
وی فرهنگسازی برای مصرف قارچ را در افزایش تولید تاثیرگذار دانست و افزود: فرهنگسازی برای مصرف قارچ به عنوان پروتئینی گیاهی برای جایگزین شدن با گوشت در افزایش تولید قارچ خوراکی تاثیرگذار است.
اسکندری تاکید کرد: بهرهگیری از اطلاعات فنی را باید به نوعی تضمینی برای افزایش بهرهوری در صنعت تولید قارچ قلمداد کنیم.
قائم مقام معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی نیز در گفتوگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: با توجه به جمعیت فراوان جوان و جویای کار تحصیل کرده بخش کشاورزی بررسی موانع و مزایای فعالیت اشتغالزا در این حوضه اهمیت انکارناپذیری دارد، تولید قارچ خوراکی یکی از فعالیتهای اشتغالزا و درعین حال زود بازده در کشاورزی است.
موسی ایزدخواه با اشاره به عدم استقبال تولیدکنندگان از بسترهای آموزشی افزود: عدم استقبال تولیدکنندگان از بسترهای آموزشی و افزودن بر اطلاعات خود برای افزایش راندمان تولید در واحد سطح از مشکلات پرورش این محصول گلخانه ای است.
وی ضمن بازگو کردن نقش کیفیت محصول تولیدی در توسعه پایدار بخش کشاورزی تشریح کرد: افزایش تولید، استانداردسازی محصول با توجه به کیفیت و کمیت محصول تولیدی و در کنار آن بازاریابی مطمئن و مستمر برای محصولات تولید شده خواهد توانست آهنگ حرکت به سوی توسعه پایدار بخش کشاورزی را از شتاب قابل توجهی برخوردار کند.
قائم مقام معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: عمده ترین مواد اولیه در تولید انواع قارچ، کاه کود مرغی و بذر است که به وفور و با قیمت مناسب قابل تهیه است.
ایزدخواه تاکید کرد: تولید قارچ و به کارگیری مواد زائد کشاورزی در این زمینه یکی از بهترین راههای ایجاد فرصتهای شغلی جدید و ایجاد جاذبه در روستاها و تامین پروتئین گیاهی به حساب میآید.
بر اساس این گزارش، صادرات این محصول در انحصار نبوده و به راحتی می توان قارچ تازه و یا انواع فرآوردههای آن را به کشورهای مختلف صادر و از درآمد خاص حاصل از صادرات این محصول با ارزش برخوردار شد و رشد اشتغالزایی در بخش تولید قارچ خوراکی روند صعودی داشته و این امر عملکرد صنعت را افزایش خواهد داد.
انتهای پیام
نظرات