• شنبه / ۴ مرداد ۱۳۹۳ / ۰۹:۱۸
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 93050401548

در گفت‌وگو با ایسنا مطرح شد

راهکارهای وزارت مسکن برای حفظ معماری ایرانی - اسلامی

راهکارهای وزارت مسکن برای حفظ معماری ایرانی - اسلامی

از طریق حفظ آثار فاخر تاریخی می توانیم به دنبال شهرسازی و معماری اسلامی باشیم و با حفظ این آثار به سمت شهرسازی و معماری اسلامی حرکت کنیم.

از طریق حفظ آثار فاخر تاریخی می توانیم به دنبال شهرسازی و معماری اسلامی باشیم و با حفظ این آثار به سمت شهرسازی و معماری اسلامی حرکت کنیم.

پیروز حناچی - معاون وزیر راه و شهرسازی - در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) درباره ترویج معماری ایرانی - اسلامی اظهار کرد: در این مورد اتفاق نظری وجود ندارد به طوری که بعضی معماری ایرانی – اسلامی را یک مصداق می‌دانند و برخی معتقدند که یک مفهوم است.

وی افزود: بعضی معتقد هستند که هر بنایی که گنبد یا مناره دارد یا در آن قوس پنج و هفت بکار رفته معماری اسلامی است ولی بعضی نیز معتقدند که اگر روح تعلیمات و چارچوب قابل باور ناشی از آموزه های اسلامی در ابنیه امروزی و حتی مدرن تجلی یابد قابل قبول است.

معاون شهرسازی وزیر راه و شهرسازی همچنین تاکید کرد: مواردی همچون رعایت حریم‌ها، احترام به طبیعت، احترام به حقوق دیگران و حداقل اتلاف انرژی در ساختمان‌ها نیز باید مدنظر قرار گیرد.

حناچی با بیان اینکه مشخصه خاصی در اسلام برای سبک معماری وجود ندارد و مطالب ارائه شده عمدتا استنتاج و استقراء محققان هستند، گفت: اعتقاد ما این است که با در نظر گرفتن این موضوع که از دوران پیش از اسلام آثار زیادی باقی نمانده و اگر آثاری هم باقی مانده آثار فاخر حکومتی مانند تخت جمشید و کاخ اردشیر و.....است و عمده‌ آثاری که ما در دنیا با آن شناخته می‌شویم و حجم‌شان هم بسیار زیاد و فاخر است، همین بافت‌های تاریخی هستند که دهها هکتار از نقاط مرکزی شهرها را در بر می‌گیرند اما در معرض تخریب قرار دارند.

وی افزود: از دوره صفویه به این طرف و به صورت معدود از دوره ایلخانی آثاری در شهر‌هایمان آثاری منحصر به فرد وجود دارد.

معاون شهرسازی وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه عقل حکم می‌کند اگر به دنبال شهرسازی و معماری اسلامی هستیم باید اول این آثار را حفظ کنیم، تصریح کرد: جلوی تخریب این آثار باید گرفته شود چون ما در دنیا با این آثار شناخته می‌شویم؛ به طوری که این آثار نقش تعیین کننده‌ای در فرهنگ و تمدن دوران اسلامی وامروز و حتی آینده دارند.

حناچی تاکید کرد: نباید بگذاریم این آثار فراموش شوند و با استفاده از این آموزه‌هاست که باید آینده‌مان را بسازیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۳-۰۵-۰۴ ۰۹:۳۵

اول فکري به حال اين همه جوان بي خانه بکنيد بعد به فکر معماريش باشيد. بيشتر جوانان کشور خانه ندارند. خدا پدر احمدي نژادو بيامرزه حداقل يه چند نفرو خانه دار کرد.