• جمعه / ۳ مرداد ۱۳۹۳ / ۱۱:۱۰
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 93050301178
  • منبع : مطبوعات

برگزاری نشست ویژه روز قدس در مسکو

نشست ویژه روز قدس در مسکو برگزار شد.

نشست ویژه روز قدس در مسکو برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، شرکت‌کنندگان در نشست ویژه روز قدس در مسکو که با حضور جمعی از سفرای کشورهای اسلامی، شخصیت های اسلامی طراز اول روسیه و کارشناسان و اندیشمندان روس در محل خبرگزاری روسیه امروز برگزار شد، ضمن اعلام همبستگی با مردم مظلوم فلسطین خواهان اقدام جامعه جهانی برای توقف ددمنشی‌های رژیم صهیونستی در سرزمین‌های اشغالی شدند.

مهدی سنایی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه در این نشست با اشاره به فرا رسیدن روز جهانی قدس گفت: ابتکار امام راحل در نامگذاری آخرین جمعه ماه مبارک رمضان به نام روز قدس، زمینه ساز انسجام جهانی انسان های آزادیخواه در سراسر جهان در حمایت از مردم مظلوم فلسطین بوده است.

سنایی افزود: بدیهی است که روز قدس امسال به دلیل تهاجم ددمنشانه رژیم صهیونیستی به غزه و کشتار مردم بی‌دفاع این منطقه اهمیت مضاعفی یافته است و قدرت‌های جهانی منتظر واکنش جهان اسلام به وحشی گری های صهیونیسم در این روز است.

وی با اشاره به اوج رسیدن ددمنشی سران رژیم صهیونیستی در کشتار مردم بی دفاع و مظلوم غزه اظهار داشت: آنان دیگر حتی به کودکان و پیرزنان و پیرمردان نیز رحم نمی کنند و متاسفانه سازمان های بین المللی آلت دست غرب نیز تماشاگر قصابی های صهیونیست ها می باشند و از آن حمایت می کنند.

سفیر جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه ما اینجا جمع شده ایم تا با مردم رنج دیده فلسطین اعلام همبستگی کنیم، اضافه کرد: حوادث خونبار غزه بار دیگر استانداردهای دوگانه و غیرانسانی غرب در موضوع حقوق بشر را به بهترین وجه به نمایش گذاشت و اثبات کرد.

وی تشریح کرد: افکار عمومی جهان با مشاهده کشتار ددمنشانه مردم بی دفاع غزه این سوال را از خود می کنند که چگونه سازمان ملل و نهادهای وابسته به آن مانند شورای امنیت و شورای حقوق بشر بعضی مواقع به خاطر یک مورد خاص گزارش های متعدد منتشر و آن را محکوم می کنند ولی در قبال این حجم از کشتار مردم در سرزمین های اشغالی به دست صهیونیست ها سکوت کرده اند.

سنایی با اشاره به انفعال سازمان ملل در قبال جنایات صهیونیست ها در غزه از این رویداد به عنوان نشانه های زوال این ساختار بین المللی یاد کرد و گفت: این وضعیت نشان می دهد که استانداردهای دوگانه به یک اصل رایج در معادلات بین المللی تبدیل شده است.

وی تاکید کرد: برای جلوگیری از تعمیم ظلم وستم در هر جایی از جهان، ملت‌های مختلف باید در حمایت از مردم مظلوم فلسطین و محکوم کردن جنایات ضدبشری صهیونیست‌ها با یکدیگر هم‌صدا شوند.

سفیر ایران در روسیه افزود: رژیم صهیونیستی تهاجم وحشیانه علیه مردم غزه را درست زمانی آغاز کرد که خاورمیانه و تمام جهان درگیر مساله شومی به نام تروریسم می باشد.

وی اضافه کرد: جامعه جهانی باید موضع شفاف و هماهنگی را در قبال تروریسم اتخاذ کند ولی غربی ها نشان دادند که قایل به چنین رویکری نیستند و حتی از تروریسم نیز برای تامین منافع خود استفاده ابزاری می کنند.

فاید مصطفی، سفیر تشکیلات خودگردان فلسین در روسیه نیز در این میزگرد با بیان اینکه بیت المقدس مرکز تاریخی- فرهنگی جهان است بر لزوم گرامی داشت یاد شهدای فلسطین تاکید کرد.

مصطفی گفت: در شرایطی که جهان اسلام در ماه مبارک رمضان به سر می‌برد، شاهد یک تجاوز ضدانسانی و ضدالهی گسترده به نوار غزه هستیم.

وی افزود: جامعه جهانی در قبال تجاوزات اسراییل به فلسطین مسوولیت دارد و باید برای متوقف کردن این روند ضدبشری اقدام کند.

وی اضافه کرد: مشکل فلسطین، مشکل منطقه ای نیست بلکه معضلی در سطح جهانی است.

سفیر تشکیلات خودگردان فلسطین در روسیه با بیان اینکه اسراییل در بیش از چهار دهه گذشته اثبات کرده است که به هیچ یک از قطعنامه های سازمان ملل پایبند نیست، ادامه داد: قربانیان تجاوز اسراییل به غزه رو به افزایش است و برای توقف این وضعیت باید اقدام بین المللی صورت گیرد.

وی یادآور شد: اسراییل برای تغییر بافت جمعیتی سرزمین های فلسطین به هر شیوه ممکن تلاش می کند و کشتار فلسطینیان نیز یکی از ترفندهای آنان برای یهودی سازی بیت المقدس و زدودن آثار و نشانه های تمدن اسلامی در این شهر جهانی است.

ریاض حداد، سفیر سوریه در مسکو نیز در این میزگرد با بیان اینکه روز قدس، روز مبارزه جهانی برای سعادت مردم فلسطین و تامین صلح در سرزمین های اشغالی است، گفت: باید قدردان امام خمینی برای نامگذاری آخرین جمعه ماه مبارک رمضان به نام روز قدس باشیم.

حداد افزود: باید توجه داشت که بیت المقدس تنها برای مسلمانان مقدس نیست بلکه این شهر برای پیروان تمام ادیان ابراهیمی مقدس است و به همین دلیل نیز نیروهای امپریالیستی علیه این شهر و به ویژه ساکنان مسلمان آن اقدامات خصمانه انجام می دهند.

وی با اشاره به همزمانی معنادار تهاجم وحشیانه رژیم صهیونیستی به غزه با بهار عربی افزود: غرب از این رویداد به دنبال تجزیه و پاره پاره کردن کشورهای منطقه خاورمیانه است و می خواهد ملت های این منطقه مهم را با جنگ های قومی و مذهبی سرگرم کند.

سفیر سوریه اضافه کرد: امروزه ایدئولوژی خشونت به بهانه اتهام به کفر در خاورمیانه بیداد می کند و غرب با این ابزار به دنبال مداخله مستقیم در امور داخلی کشورهای خاورمیانه می باشد.

وی ادامه داد: سازمان های بین المللی نیز در این شرایط به بلندگوی آمریکا و متحدان غربی اش تبدیل شده اند که خواسته های نامشروع و زورگویانه آنها را منتشر می کنند.

رجب صفراف رییس مرکز مطالعات ایران معاصر روسیه نیز در این میزگرد از آمریکا به عنوان عامل اصلی بروز وضعیت جاری در غزه یاد کرد و گفت: آمریکا و متحدان غربی اش به اسم مبارزه با تروریسم، قوانین و مقررات بین المللی را نقض می کنند و به دنبال ترویج این گرایش در جهان هستند.

صفراف افزود: جهانیان امروزه شاهد تروریسم دولتی در غزه هستند و آمریکا و اروپا نه تنها آن را محکوم نمی کنند بلکه خود مشوق این روند می باشند.

وی اضافه کرد: حوادث خونبار غزه بار دیگر ضرورت بازنگری و اصلاح در ساختارهای بین المللی مانند سازمان ملل به عنوان ابزار دست قدرت های غربی را به جهانیان اثبات کرد.

کارشناس روس با اشاره به دست های پشت پرده آمریکا در ایجاد کانون های ناامنی در عراق، سوریه و تهدید به تحریم روسیه اظهار داشت: اسراییل نیز در چنین وضعیت نابهنجاری تهاجم شوم خود را به نوار غزه آغاز کرده است.

وی از ادامه شهرک سازی صهیونیست ها در سرزمین های اشغالی به عنوان مصداق عینی بی توجهی سران این رژیم به مقررات بین المللی نام برد و گفت: این رویکرد اسراییل با بی توجهی سازمان های مسئول بین المللی، به پایمال شدن حقوق فلسطینی ها توسط صهیونیست ها در قالب اشغال دایمی سرزمین های آنها تبدیل شده است.

صفراف سیاست جاری روسیه در قبال تحولات جهان اسلام را نیز ناکافی دانست و افزود: مسکو سیاست مشخص و موزونی در ارتباط با جهان اسلام ندارد که دربرگیرنده منافع این کشور باشد.

وی یادآور شد: مسکو در واکنش به رویدادهای جهان اسلام به صدور اطلاعیه و برخی اقدامات سطحی آن هم با تاخیر زمانی بسنده می‌کند و حتی یک نماینده مشخص در امور جهان اسلام که اظهاراتش برای سازمان های دولتی و وزارتخانه ها تعهدآور باشد، ندارد.

وی ابتکار امام راحل در نامگذاری روز قدس را برای برجسته سازی مصیبت های مردم بی دفاع فلسطین حایز اهمیت خواند و افزود: این ایده دیر یا زود عدالت را در سرزمین های اشغالی محقق خواهد کرد و تحقق آن سرنوشت مهلکی برای اسراییل رقم خواهد زد.

وی با انتقاد از منسجم نبودن جهان اسلام در مواجهه با حملات ددمنشانه صهیونیست ها به غزه افزود: متاسفانه برخی کشورهای عربی نه تنها با اسراییل مقابله نکردند، بلکه به آن کمک نیز کردند.

حجت الاسلام اکبر جدی رییس مرکز اسلامی مسکو نیز در این میزگرد با اشاره به اینکه مساله قدس مورد توجه همه اندیشمندان و متفکران جهان بوده است، اظهار داشت: بی احترامی به قدس، مترادف با توهین به همه ادیان ابراهیمی است.

وی افزود: جنایاتی که در قدس و دیگر مناطق فلسطین اشغالی با نماد صهیونیسم روی داده است، ضربه جبران ناپذیری به تمامی ادیان الهی وارد آورده است.

وی اضافه کرد: جنایات صهیونیست ها در سرزمین های اشغالی در طول چند دهه گذشته چنان نفرتی از آنان را نزد افکار عمومی جهان دامن زده است که حتی در بین خود یهودی ها نیز جریان های ضدصهیونیستی در کشورهای مختلف شکل گرفته است.

رییس مرکز اسلامی مسکو یادآور شد: ابتکار امام در نامگذاری روس قدس موجب شد انسان های آزاده جهان به این نتیجه برسند که امید بستن به ساختارهای بین المللی در دست قدرت های جهانی و توجیه گر جنایات صهیونیست ها، برای احقاق حقوق پایمال شده مردم مظلوم فلسطین، بیهوده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha