• چهارشنبه / ۱ مرداد ۱۳۹۳ / ۱۱:۱۹
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 93050100316
  • خبرنگار : 71456

نوزادان با سه والد تا سال آینده در انگلیس متولد خواهند شد

نوزادان با سه والد تا سال آینده در انگلیس متولد خواهند شد

چنانچه پارلمان انگلستان قانون جنجال‌برانگیز را تصویب کند، تولد نوازدان دارای سه والد که از لحاظ ژنتیکی اصلاح شده‌اند، سال آینده در این کشور قانونی خواهد بود.

چنانچه پارلمان انگلستان قانون جنجال‌برانگیز را تصویب کند، تولد نوازدان دارای سه والد که از لحاظ ژنتیکی اصلاح شده‌اند، سال آینده در این کشور قانونی خواهد بود.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دولت انگلیس در حال کار بر روی برنامه‌هایی است که به پزشکان اجازه می‌دهد نوزادان عاری از بیماری‌های مخربی که آنها را ظرف چند ساعت پس از تولدش از بین می‌برند، خلق کنند. این قانون راه را برای درمان نخستین زنان و بوجود آمدن جنینهای اصلاح‌شده ژنتیکی در تابستان سال 2015 هموار می‌کند.

به گفته دولتمردان، بیماریهایی که ممانعت از آنها را دارند، می‌تواند خانواده‌ها را از هم بپاشد و تصمیم آنها برای به جلوبردن این طرح حاصل چهار سال مطالعه دقیق در این زمینه بوده است. منتقدان مقامات را به نادیده‌گرفتن دغدغه‌های ایمنی مهم متهم کرده‌اند.

مراکز بحث و گفتگو در دانشگاه نیوکاسل توجه مردم را به بیماری‌های لاعلاجی معطوف کرده‌اند که توسط نارسایی در میتوکندری ایجاد می‌شوند. میتوکندری نیروگاه‌های ریز سوسیسی شکل در درون سلول‌ها هستند که غذا را به انرژی تبدیل می‌کنند. این نارسایی‌ها می‌تواند موجب بروز بیماری جدی در یکی از هر 6500 نوزاد شود و مسئول 50 بیماری ژنتیکی هستند که بسیاری از آن‌ها می‌تواند نوزاد را در دوران طفولیت بکشد.

زنانی که حامل میتوکندری آسیب‌دیده هستند، ممکن است به طور مکرر سقط جنین کنند و اغلب با این انتخاب روبرو هستند که بهتر است بدون فرزند باقی بمانند. برای کمک به آن‌ها، دانشمندان روشهایی را طراحی کرده‌اند که در آن‌ها، میتوکندری بیمار فردی که قرار است مادر شود، با میتوکندری‌های سالم متعلق به تخمک اهدایی از یک زن دیگر جایگزین می‌شود.

جایگزینی میتوکندری موفق، به زوج امکان داشتن فرزندی سالم را می‌دهد که از لحاظ ژنتیکی متعلق به خودشان است. چون تغییرات به نسل‌های دیگری منتقل می‌شوند، بیماری را از نسل‌های آینده خانواده حذف خواهد کرد.

هر کودکی دی‌ان‌ای خود را از دو تخمک و یک اسپرم می‌گیرد، بنابراین دارای دو مادر و یک پدر خواهد بود، گرچه مشارکت ژنتیکی از تخم اهداشده بسیار کوچک است.

هم‌اکنون انتظار می‌رود سالانه فقط 10 کودک بدین روش متولد شوند اما این رقم می‌تواند به بیش از 100 تن افزایش یابد.

حامیان روش پیشرفته IVF بر این باورند این روش می‌تواند به زوج‌هایی که به طور مکرر سقط کرده‌اند یا این که کودکان مرده به دنیا آورده‌اند، امکان داشتن خانواده‌ای سالم را بدهد.

با این حال، بخش اعظم 1857 شخص و سازمان مخالف این طرح معتقدند این شیوه بسیار تجربی بوده و می‌تواند پیامدهای نامشخصی داشته باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha