• دوشنبه / ۳۰ تیر ۱۳۹۳ / ۱۲:۵۴
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 93043017276
  • خبرنگار : 71456

کشف نوعی ژن مسؤول توقف گسترش سرطان ریه

کشف نوعی ژن مسؤول توقف گسترش سرطان ریه

دانشمندان موسسه سالک در امریکا ژنی را شناسایی کرده‌اند که مسؤول توقف گسترش سرطان ریه به دیگر بخش‌های بدن است.

دانشمندان موسسه سالک در امریکا ژنی را شناسایی کرده‌اند که مسؤول توقف گسترش سرطان ریه به دیگر بخش‌های بدن است.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این مطالعه حاوی شیوه‌ای جدید برای مقابله با یکی از مرگبارترین سرطان‌های جهان است که با شناسایی عامل آن، دانشمندان قادر خواهند بود تمایل بیشتر تعدادی از تومورها را به گسترش‌یافتن در دیگر اعضای بدن توضیح دهند.

به گفته روبن جی شاو، پروفسور زیست مولکولی و سلولی موسه سالک، سرطان ریه حتی در صورت تشخیص زودرس، اغلب قادر به گسترش سریع در سراسر بدن است و هم‌اکنون محققان به دنبال کشف علت تهاجمی‌بودن تعدادی از زیرمجموعه‌های این نوع سرطان هستند.

سرطان ریه که اکثرا بر غیرسیگاری‌ها اثر می‌گذارد، عامل اصلی مرگ‌های مرتبط با سرطان در ایالات متحده بوده و سالانه تقریبا 160 هزار تن را در این کشور به کام مرگ می‌برد. علی‌رغم سرمایه‌گذاری‌های زیاد امریکا در درمان سرطان ریه، 80 درصد بیماران ظرف پنج سال پس از تشخیص و عمدتا به دلیل تمایل خشونت‌آمیز این بیماری به گسترش در سراسر بدن، جان خود را از دست می‌دهند.

محققان از پیش می‌دانستند یک پنجم سرطان‌های ریه فاقد ژنی ضدسرطانی به نام LKB1 (که STK11 نیز نامیده می‌شود) هستند. در نتیجه، این نوع سرطان‌ها اغلب خشن بوده و به سرعت در سراسر بدن پخش می‌شوند، با این حال کسی از چگونگی کارکرد این ژن اطلاعی نداشت.

هم‌اکنون تیم علمی موسسه سالک دریافته ژنی موسوم به DIXDC1 دستورالعمل‌هایی را از LKB1 دریافت می‌کند تا اندازه و تعداد چسبندگی‌های کانونی را تغییر دهد.

زمانی که DIXDC1 فعال است، حدود شش یا تعداد بیشتری از چسبندگی‌های کانونی بزرگ و چسبناک شده و سلول‌ها را در جای خود قفل می‌کنند، اما زمانی که ژن DIXDC1 مسدود یا غیرفعال است، چسبندگی‌ها کوچک و زیاد شده و منجر به ظهور صدها «دست» کوچک می‌شوند که سلول را در پاسخ به علائم فراسلولی به سمت جلو هدایت می‌کنند. این امر به سلول‌های تومور امکان حرکت در سراسر جریان خوب و کمین‌کردن در اندام‌های سراسر بدن را می‌دهد.

جزئیات این دستاورد علمی در مجله Molecular Cell منتشر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha