• دوشنبه / ۳۰ تیر ۱۳۹۳ / ۱۰:۵۳
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 93043017113
  • خبرنگار : 90068

در گفت‌وگو با ایسنا

رمضان شریف: مهار رژیم صهیونیستی مطالبه مردم در روز قدس است

رمضان شریف: مهار رژیم صهیونیستی مطالبه مردم در روز قدس است

رییس ستاد انتفاضه و قدس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی تاکید کرد: مطالبه مردم در روز جهانی قدس مهار رژیم تا دندان مسلح صهیونیستی است.

رییس ستاد انتفاضه و قدس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی تاکید کرد: مطالبه مردم در روز جهانی قدس مهار رژیم تا دندان مسلح صهیونیستی است.

رمضان شریف در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خارجی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گفت: در موضوع فلسطین از ابتدای اشغال این سرزمین توسط صهیونیست‌ها همواره با دو محور روبرو بوده‌ایم محوری که مدعی است با گفت‌وگو، انجام کارهای مسالمت‌آمیز، مراجعه به سازمان‌های بین‌المللی و مراجع حقوقی و پشتیبانی افکارعمومی می‌تواند صهیونیست‌ها را کنترل کند، مهاجران فلسطینی را به سرزمین‌شان برگرداند، سرزمین غصب شده را به صاحبانش برگرداند، مساله بیت‌المقدس را حل کند و مسجد الاقصی را در اختیار مسلمانان قرار دهد. در طول این شصت و سه سال، طی سال‌های زیادی ما شاهد دوره‌هایی بودیم که این گفتمان صلح و مراجعه به مجامع حقوقی خیلی مطرح بوده است.

وی افزود: اما محور دوم، محوری است که با توجه به ماهیت نژادپرستانه رژیم صهیونیستی و نوع رفتاری که قدرت‌های بزرگ در پشتیبانی از آن دارند، تنها راه دستیابی فلسطینی‌ها به حقوق‌شان در حوزه‌های مختلف، صرفا برگزیده شدن راه مقاومت و جهاد با اسراییلی‌ها است و نیم نگاهی هم به پشتیبانی افکارعمومی مسلمانان در درجه اول و بقیه مردم دنیا در مرحله بعد داشتند. این گروه دوم که مقاومت را برگزیدند به تجربه به این نکته رسیدند که همه طرح‌های صلحی که دنبال می‌شود، وقتی دنبال می‌شود که فلسطینی‌ها در موضع برتر قرار می‌گیرند و اسراییلی‌ها در موضع ضعیف‌تری هستند.

رییس ستاد انتفاضه و قدس بیان کرد: یکی از دلایلی که معمولا فلسطینی‌ها و به ویژه حامیان مقاومت به پیشنهادات صلحی از این گونه توجه ندارند این است که اگر اسراییلی‌ها توانمند بودند به این طرح‌های صلح اعتنا نمی‌کردند و به میانجیگرها هم روی خوش نشان نمی‌دادند چون آنها استراتژی ثابتی دارند که آن هم تصرف و اشغال سرزمین و ساختن شهرک‌ها است بنابراین آنها پایبند به قوانین صلح نیستند و هر جا که به میانجیگران مراجعه می‌کنند و حرف از آتش‌بس به میان می‌آورند آنجایی است که با مشکل جدی مواجه شدند. پس مقاومت باید این نوع نگاه بدبینانه را به کسانی که پیشنهاد صلح می‌دهند داشته باشد چون مدعی هستند که به دلیل لابی اسراییلی‌ها معمولا طرح‌های میانجی، نفعش برای اسراییلی‌ها است.

وی تاکید کرد: در این مرحله شاید یکی از دلایل عمده مخالفت حماس و جهاد اسلامی با طرح آتش‌بس دو دلیل است یکی اینکه می‌گویند اگر مصری‌ها در بعد انسانی طرفدار فلسطینی‌ها هستند حداقل باید گذرگاه رفح را باز کنند تا حداقل انتقال مجروحان و شهدا صورت گیرد وقتی چنین کشوری حداقل این انتظارات را برآورده نمی‌کند چه انتظاری است که فلسطینی‌ها به طرحی اعتماد کنند که آنها دنبال می‌کنند. چیزی که گفته می‌شود و فلسطینی‌ها و مقاومت به آن اعتراض دارند این است که اسراییلی‌ها در صدد هستند کاری را که هرگز قادر به انجام آن نیستند یعنی برچیده شدن تسلیحات مقاومت در نوار غزه - که تنها اهرم مقابله به مثل آنها با اسراییلی‌ها است و وقتی آنها نتوانستند با جنگ‌های هوایی و زمینی در غزه به دست بیاورند- از طریق توافق صلحی که مصری‌ها پرچمدارش هستند، انجام دهند و بساط مقاومت را برچینند.

شریف افزود: طبیعی است که وقتی هویت حماس و جهاد به مقاومت با اسراییلی‌ها بستگی دارد، هرگز آنها طرحی را نمی‌پذیرند که خواستار آن باشد که حداقل توان مقابله به مثل آنها را جمع کند. اینکه قطعا هجمه‌های اسراییلی‌ها به دلیل تراکم جمعیت و ضعف استحکامات منازل مسکونی در غزه، تلفات انسانی گسترده‌ای در غزه دارد یک واقعیت است. همچنین این یک واقعیت است که حماس طرفدار آتش بس است اما قطعا نه به هر قیمتی.

وی مطالبه مردم در روز جهانی قدس را مهار رژیم صهیونیستی عنوان کرد و گفت: مطالبه مردم مسلمان ما در طول ماه مبارک رمضان و روز قدس از همه دولتمردان و کسانی که نقشی در اداره جامعه بشری دارند، این است که این رژیم تا دندان مسلح، کودک کش، تخریب‌گر و وحشی را مهار کنند. در واقع احساسات افکار عمومی پذیرش این گونه هجمه‌ها را ندارند و تصاویر منتشر شده از جنایات اسراییل واقعا جنایت بشری هستند و آنهایی که دم از حقوق بشر و دموکراسی می‌زنند باید پاسخگوی افکار عمومی جهان باشند. همه ملت‌ها با همه فرهنگ و قومیت‌ها و مذاهب این تصاویر را می‌بینند این تصاویری که رژیم از خود نشان می‌دهد و هر دو سه سال هم تکرار می‌شود نوعی دهن‌کجی به جامعه بشری، افکار عمومی و وجدان‌های بیدار است و قطعا باید اجماع جهانی علیه این جنایت بشری صورت بگیرد و نه ایران بلکه همه دولت‌ها می‌توانند در چارچوب موازین حداقلی حقوق انسان‌ها ورود پیدا کنند و این موضوع را مهار کنند.

رییس ستاد انتفاضه و قدس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی با اشاره به حمایت‌های ایران از مقاومت و ملت فلسطین تاکید کرد: این که ایران از حماس و جهاد اسلامی حمایت می‌کند، مطلبی بسیار قطعی و حتمی است. ایران و افکار عمومی مسلمان به کسانی که برای امنیت خانه و کاشانه‌شان می‌جنگند و شهید و زخمی می‌شوند حتما این حق را می‌دهد و از آنها حمایت می‌کند و این در عرف بین‌المللی پذیرفته شده است که امنیت خانه و کاشانه همه، محترم است. از فلسطینی‌ها، حماس و جهاد اسلامی نباید انتظار داشت که اسرایلی‌ها خانه‌های شان را بر سرشان خراب کنند این کجای قوانین موجود است؟ پس حمایت ایران حمایت از مردم مظلومی است که برای سال‌ها تحت ظلم اسرایییلی‌ها هستند و بخشی از آنها در کشورهای مختلف آواره هستند و برخی در غزه زیر بمباران هستند. این یکی از فجایعی است که در قرن اخیر اتفاق می‌افتد و تا این غده سرطانی هست جامعه بشری باید شاهد این تصاویر وحشتناک و غیر انسانی باشد.

شریف درخصوص نقش مجامع بین‌المللی در مساله فلسطین و سکوت آنها اظهار کرد: مجامع بین‌المللی در خصوص اشغالگری رژیم صهیونیستی مصوبات زیادی داشتند نکته مهم این است که سازمان‌های حقوق بشری نه با تمام ظرفیت به مساله رفع این ظلم ورود می‌کنند و نه می توان گفت که توانایی این کار را دارند چون خیلی از مصوباتی که علیه رژیم صهیونیستی وجود دارد اساسا مکانیزم اجرایی ندارد. در بخش عمده‌ای از مصوبات سازمان ملل در مقاطعی که درگیری‌ها انجام شده، حق به فلسطینی‌ها داده شده اما از آنجا که این قوانین سازوکار اجرایی ندارند به صورت جدی خود اینها از این که مجددا هیات‌هایی را برای نظارت و بررسی بفرستند، دلسرد می‌شوند هر چند که این نافی وظایف ذاتی‌شان نیست اما احساس می کنند که مصوباتشان ضمانت اجرایی ندارد و اسراییل با پشتیبانی آمریکا و کشورهای اروپای به تصرف و شهرک سازی ادامه می‌دهد که آخرین مورد عدم پایبندی شان در مذاکرات اخیر بود که نماینده آمریکا بعد از چند سفر به اسراییل اعلام کرد "صهیونیست‌ها مصمم هستند که 700 شهرک جدید را بسازند و از آنجا که به توافق با آمریکا پایبند نیستند ما هم به مذاکرات ادامه نمی‌دهیم" و این یعنی جامعه بشری به معنای واقعی کلمه با نظام سرکشی مواجه است.

وی درباره نقش کشورهای عربی در مساله فلسطین نیز بیان کرد: واقعیت تلخ و تاسف برانگیز این است که عرب‌ها بعد از چند جنگ متوالی با اسراییلی‌ها، صهیونیست‌ها ‌و همپیمانانش تفرقه را در جامعه عربی ایجاد کردند و برای سالهای زیادی مساله فلسطین در کانون توجه اعراب واقع نشد. در سال‌های اخیر بعد از نامگذاری روز جهانی قدس و روند تحولات منطقه‌ای و فضای لبنان و فلسطین، توجه افکار عمومی به مقاومت فلسطین معطوف شد اما این مقاومت فلسطین تفاوتش با دوره‌های قبل این است که خیلی نگاه به بیرون ندارد و منتظر کشورهای عربی نیست و روی پای خود ایستاده و از همه توانمندی‌هایش بهره می‌گیرد و به نظر می‌رسد که تنها راه حل هم همین است و اگر آنها روی پای خودشان باشند افکار عمومی هم از آن‌ها حمایت می‌کند. افکار عمومی هم می‌تواند رهبران کشورهای عربی و اسلامی را وادار کند از آنها حمایت کنند. این رویکرد مثبتی است که تداوم آن یعنی نگاه فلسطینی‌ها به مساله مقاومت و مبارزه با اسراییل که می‌تواند حمایت کشورهای عربی را هم به دنبال داشته باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha