• سه‌شنبه / ۲۴ تیر ۱۳۹۳ / ۱۰:۴۶
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 93042414072
  • خبرنگار : 71129

پوتین: برنامه‌ای برای تشکیل یک ائتلاف سیاسی یا نظامی با گروه "بریکس" مدنظر نیست

پوتین: برنامه‌ای برای تشکیل یک ائتلاف سیاسی یا نظامی با گروه "بریکس" مدنظر نیست

رئیس‌جمهوری روسیه ضمن اعلام اینکه کشورهای عضو گروه "بریکس" خواستار به چالش کشیدن سیاست‌های مستقل آمریکا در سیستم اقتصاد بین‌المللی هستند، تاکید کرد، برنامه‌ای برای ایجاد یک ائتلاف نظامی یا سیاسی با اعضای بریکس مدنظر نیست.

رئیس‌جمهوری روسیه ضمن اعلام اینکه کشورهای عضو گروه "بریکس" خواستار به چالش کشیدن سیاست‌های مستقل آمریکا در سیستم اقتصاد بین‌المللی هستند، تاکید کرد، برنامه‌ای برای ایجاد یک ائتلاف نظامی یا سیاسی با اعضای بریکس مدنظر نیست.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه در مصاحبه‌ای اقتصادی با خبرگزاری ایتارتاس گفت: کشورهای برزیل، روسیه، هند، کانادا و چین عضو بریکس به دنبال منافع استراتژیک هستند و اولین این موارد، اصلاح سیستم پولی و مالی جهان است. در حال حاضر این سیستم پولی برای کشورهای بریکس ناعادلانه است و به همین دلیل ما بایستی نقش فعال‌تری را در سیستم سیاستگذاری در صندوق بین المللی پول و بانک جهانی ایفا کنیم. سیستم بین‌المللی پول خود بر دلارهای آمریکا وابسته است و کشورهای عضو بریکس می‌خواهند این روند تغییرکند.

پوتین ادامه داد: در جهان مدرن، فاکتور مرزهای مشترک نقش تعیین کننده نیست بلکه پروسه‌های جهانی کشورها را برای به چالش کشیدن مشکلات و سهیم شدن در آن‌ها ترغیب می‌کند.

وی افزود: یک مساله مشترک دیگر تقویت اجرای قانون بین الملل و نقش رهبری سازمان ملل در سیستم بین‌المللی است. بدون جایگاه اصلی روسیه و چین در مساله سوریه در شورای امنیت سازمان ملل، سناریوی امنیتی و عراق بار دیگر تکراری شد و درباره اقتصاد کشورهای عضو بریکس، ضرورت مدرنیته شدن زیر ساخت‌ها اهمیت دارد. تلاش‌ ما برای ایجاد یک بانک توسعه با هدف گسترش همکاری‌ها در این زمینه بوده است.

مساله مهم دیگر ایجاد منابع ذخایر خارجی برای بریکس است این امر به کشورهای عضو کمک می‌کند تا مشکلات و چالش های اقتصادی مشترکشان را حل و فصل کنند.

پوتین تاکید می‌کند که بانک توسعه و ایجاد منافع ذخایر خارجی در گام‌های عملی خود قرار دارد و هدفش تقویت ساختار مالی بین‌المللی و ایجاد توازن و عدالت بیشتر است.

وی ادامه داد: فرصت‌های همکاری یک ضرورت مهم هستند. بریکس، بازاری با سه میلیارد مصرف کننده است. کشورهای عضو دارای مقادیر قابل توجهی ذخایر معدنی و طبیعی و تکنولوژی با ثبات، ظرفیت‌های بالقوه، صنعتی و مالی هستند. مورد دیگر، تلاش برای برگزاری نشستی درباره تحریم‌های یکجانبه است. در حال حاضر، روسیه با تحریم‌هایی از جانب آمریکا و متحدانش مواجه است. ما از شرکای بریکس خود به خاطر انتقاد از چنین تحریم‌هایی علیه مسکو قدردانی می‌کنیم. ما باید به دنبال سیستمی باشیم که به ما کمک کند تا در مقابل این تحریم‌ها و لطمات ناشی از آن زمین نخوریم.

رئیس جمهوری روسیه گفت: همکاری در ایجاد قوانینی مسئولیت پذیر در زمینه ارتباطات جهانی یک مساله مهم دیگر است. چنین قوانینی بایستی بر مبنای احترام به یکپارچگی کشورها، عدم دخالت در امور داخلی، احترام به حقوق بشر و آزادی و برابری تمام کشورهای عضو در مدیریت اینترنت و فضای مجازی باشد. اقدامات ما باید در راستای تقویت موضع کشورهای بریکس در حیطه امنیت اطلاعات بین‌الملل باشد. ما به دنبال شکل دادن سیاست مشترک اطلاعاتی در حیطه بین‌الملل در حمایت از فعالیت‌های بریکس و ارایه یک تصویر موجه از این کشورها در عرصه بین‌الملل هستیم. به عقیده من، زمان آن فرا رسیده تا نقش بریکس در سطح جدیدی مطرح شود و همکاری ما در سیستم مدیریت جهانی با تحولات پایدار صورت گیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha