اولین قدم برای ایجاد اقتصاد مقاومتی در بخش کشاورزی افزایش بهرهوری از منابع آب، خاک، عوامل تولید، انرژی و نهاده ها در جهت افزایش تولید محصولات کشاورزی است.
رامین عرفانیان سلیم - عضو هیات مدیره انجمن کشاورزی بومشناسی ایران - در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) با بیان اینکه بهرهوری در بخش کشاورزی بسیار پایین است، اظهار کرد: در مرحله نخست باید به فکر افزایش بهرهوری در بخش کشاورزی بود چرا که پس از افزایش بهرهوری میتوان اقداماتی را در جهت ایجاد اقتصاد مقاومتی عملی کرد.
وی ادامه داد: در حال حاضر به دلیل پایینبودن بهرهوری در بخشهای مختلف از تامین منابع تا کیفیت نهادها دچار مشکل هستیم.
عرفانیان سلیم گفت: تامین به موقع نهادهها و اهمیت دادن به کیفیت کود و سم از نکات قابل توجه برای ایجاد اقتصاد مقاومتی در بخش کشاورزی است چرا که افزایش بهرهوری موجب ایجاد اقتصاد مقاومتی میشود.
عضو هیات مدیره انجمن کشاورزی بومشناسی ایران بهرهوری آب در بخش کشاورزی را تنها 30 درصد عنوان و اظهار کرد: بهرهوری آب در بخش کشاورزی و ایجاد امکانات و دانش فنی مناسب تا زمان برداشت میتواند تاثیر بسزایی بر ایجاد اقتصاد مقاومتی بخش کشاورزی داشته باشد.
وی تصریح کرد: در ابتدای امر باید به فکر افزایش بهرهوری در بخش کشاورزی باشیم چرا که قدم اول برای ایجاد اقتصاد مقاومتی در بخش کشاورزی افزایش بهرهوری است.
عرفانیان سلیم افزایش بهرهوری در بخش کشاورزی را در گرو نظارت و کنترل واردات نهادهها مانند سم و کود وارداتی و تامین به موقع آنها عنوان و اظهار کرد: وزارت جهاد کشاورزی باید کنترل و نظارت ویژهای نسبت به این امور داشته باشد.
عضو هیات مدیره انجمن کشاورزی بومشناسی ایران با بیان اینکه در خیلی از مناطق مشکل تامین کود و سم به موقع وجود دارد، افزود: علاوه بر رفع این مشکل باید به کیفیت سموم توجه شود و اجازه وارد شدن سموم بیکیفیت از سوی وزارت جهاد کشاورزی داده نشود.
وی با بیان اینکه هیچ نظارتی در خصوص این امر وجود ندارد، اظهار کرد: نظارت باید با یک استاندارد تعیین شده و براساس ردهبندی کیفی شرکتهای واردکننده صورت گیرد.
عرفانیان سلیم وجود دانش فنی را یکی از نکات مهم در افزایش بهرهوری عنوان و اظهار کرد: به دلیل نبود دانش فنی اگر نهادهها هم به موقع تامین نشوند بهرهوری کاهش می یابد.
به گزارش ایسنا، رهبر معظم انقلاب اسلامی سیاست اقتصاد مقاومتی را مهم تلقی کردهاند و درخصوص حمایت از سیاستهای اقتصاد مقاومتی معتقدند که نیاز اصلی، عمل است و نباید اینگونه باشد که در سخن از اقتصاد مقاومتی حمایت کنیم اما در عمل، حرکتمان کند باشد چرا که مبنای اقتصاد مقاومتی تکیه بر تولید داخلی و استحکام بنیه درونی اقتصاد است.
ایشان بخش کشاورزی را به عنوان یک بخش حیاتی دانستند و با تأکید بر لزوم سیاستهای حمایتی دولت از این بخش بسیار مهم، معتقدند در کنار حمایت از بخش کشاورزی باید مشکلات کشاورزان و دامداران نیز برطرف شود.
انتهای پیام
نظرات