• چهارشنبه / ۱۸ تیر ۱۳۹۳ / ۱۲:۵۹
  • دسته‌بندی: دولت
  • کد خبر: 93041810814

سخنگوی دولت خبر داد:

ماموریت دولت به معاونت برنامه‌ریزی برای شرایط بدبینانه و حتی تشدید تحریم ‌ها

ماموریت دولت به معاونت برنامه‌ریزی برای شرایط بدبینانه و حتی تشدید تحریم ‌ها

سخنگوی دولت اعلام کرد که معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس‌جمهور از سوی دولت مامور شد تا نسبت به تهیه برنامه برای شرایط بدبینانه و حتی تشدید تحریم‌ها اقدام کند.

سخنگوی دولت اعلام کرد که معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس‌جمهور از سوی دولت مامور شد تا نسبت به تهیه برنامه برای شرایط بدبینانه و حتی تشدید تحریم‌ها اقدام کند.

دولت تلاش دارد با مهار نسبی تورم کشور و اقتصاد را از رکود خارج کند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محمدباقر نوبخت در حاشیه جلسه امروز هیأت دولت در جمع خبرنگاران با مورد توجه قرارد ادن فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری اظهار کرد: جلسه امروز با استقبال مجدانه رئیس محترم جمهور از بیانات مهم و راهشگای مقام معظم رهبری در گردهمایی مسئولان نظام آغاز شد و همچنین از حمایت صریح و قاطع رهبر معظم انقلاب از دولت تشکر صمیمانه و قدردانی به عمل آمد.

وی افزود: در این راستا دولت عزم قوی خود را برای پیگیری جدی رهنمودهای مقام معظم رهبری به ویژه سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی و برخورداری از ظرفیت‌های داخلی در جهت خروج از رکود به ویژه استفاده از ظرفیتی که در صنعت و معدن و کشاورزی وجود دارد، اعلام کرد.

سخنگوی دولت در همین راستا خاطرنشان کرد: در اولین اقدام برای خروج از رکود با تاکید بر ظرفیت‌های داخلی در هیأت امنای صندوق توسعه ملی تصمیم گیری هایی انجام شد که بر مبنای آن مصوب شد 4 میلیارد دلار برای طرح‌های پارس جنوبی، 4 میلیارد دلار برای احداث نیروگاه‌ها، 3 میلیارد دلار برای صنایع بالادستی، 2 میلیارد دلار برای فرآیند چرخه فولاد، 2 میلیارد دلار در بخش پالایشگاه و پتروشیمی، 1 میلیارد دلار در حمل‌ونقل، 500 میلیون به بخش کشاورزی تخصیص داده شد.

وی افزود : ضمن این برای سایر صنایع 1 میلیاردو 600 میلیون دلار اختصاص پیدا کرد که امیدواریم با این سرمایه گذاری که عمدتا از سوی بخش غیردولتی انجام می شود بتوانیم از رکود خارج شویم.

نوبخت همچنین گفت: 210 میلیارد تومان برای جبران خسارات ناشی از عدم کشت به کشاورزان حوزه زاینده رود، و 150 میلیارد تومان برای تامین آب شهری و روستایی استان سیستان و بلوچستان، 70 میلیارد تومان برای مقابله با خشکسالی در استان لرستان، 10 میلیارد تومان برای آسفالت مناطقی از آذربایجان غربی، 80 میلیارد تومان برای اقدامات پیشگیرانه و عدم تکرار سیل در استان گلستان و 72 میلیارد تومان برای اقدامات پیشگیرانه وقوع سیل در مازندران همچنین 54 میلیارد تومان برای خرید هواپیماهای مجهر FIS به سازمان هواپیمایی کشور اختصاص پیدا کرد.

به گزارش ایسنا، سخنگوی دولت در ادامه گفت: در جلسه امروز هیات دولت، لایحه جامع وکالت و مشاوره حقوقی با تاکید بر استقلال منطقی کانون وکلا به تصویب رسید.

نوبخت در ادامه اظهار کرد: برای فعال شدن صنایع کوچک در کشور (81 هزار واحد تولیدی) پیشنهاد شد که 10 هزار میلیارد تومان به صورت تسهیلات به تناسب نیاز به این واحدها داده شود و با وجود این موضوع پیش‌بینی شد بیش از 193 هزار فرصت شغلی در ماه‌های آینده ایجاد کنیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر این‌که دولت همه همت خود را مصروف می‌دارد تا بعد از مهار نسبی تورم بتواند کشور و اقتصاد را از رکود خارج کند، افزود: تمامی تلاش دولت این است که با استفاده از ظرفیت‌های داخلی و موجود نظام بتوانیم به توسعه کشور بپردازیم و این پیامی به تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ما و فراتر از آن به طرف‌های مقابل آنهاست که طی آن می‌توان این نکته را گفت که ایران می‌تواند با توانایی‌های داخلی خود مسیر توسعه و پیشرفت را طی کند و ظرفیت‌های نظام جمهوری اسلامی ایران خواهد توانست که این پیشرفت و شکوفایی را تامین کند.

دولت مخالف افزایش قیمت خودرو است

در ادامه خبرنگاری از سخنگوی دولت درباره افزایش نرخ خودرو پرسید که نوبخت در این باره با تاکید بر این‌که دولت با هرگونه افزایش قیمت در این راستا مخالف است، گفت: با توجه به این‌که صنعت خودرو از تحریم خارج شده، دولت برای تامین ارز مورد نیاز اجازه داده که از ارز مبادله‌ای که قیمتش بسیار ارزان‌تر از بازار آزاد است، استفاده شود. انتظار ما از خودروسازان محترم و زحمت‌کش کشور هم این بود که خبر افزایش کیفیت را به دولت بدهند.

نوبخت افزود: شورای رقابت خارج از دولت نسبت به این مساله تصمیم‌گیری می‌کند و البته پیام دولت را دریافت کرده بود که دولت با افزایش قیمت خودرو مخالف است.

وی گفت: امروز این موضوع در جلسه هیات دولت مطرح شد و جناب آقای رییس‌جمهور مراتب تکدر خود را نسبت به این اقدام اعلام کردند و حتی این موضوع بحث شد که بررسی مجددی صورت بگیرد تا از افزایش بی‌جهت قیمت خودرو جلوگیری کنیم.

خبرنگاری در مورد صدور مجوزهای دفتر پیشخوان از نوبخت پرسید که وی در این باره تصریح کرد: این موضوع هنوز در دولت مطرح نشده است.

امیدواریم در مذاکرات حقوق ملت استیفا شود

خبرنگار دیگری درباره تاکیدات مقام معظم رهبری نسبت به بحث تحریم‌ها، گفت: معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس‌جمهور از سوی دولت مامور شد تا نسبت به تهیه برنامه برای شرایط بدبینانه و حتی تشدید تحریم‌ها اقدام کند و اینکه دولت خود را با آن برنامه برای عبور از چنین مسیری تجهیز کند.

سخنگوی دولت یادآورشد: ما امیدوار هستیم که فرزندان ملت در مذاکرات بتوانند حقوق ملت ایران را استیفا و کشور را از این تحریم‌های ظالمانه نجات دهند.

به گزارش ایسنا، نوبخت در پاسخ به سوالی درباره تاکیدات مقام معظم رهبری برای رشد علمی کشور و اقدامات دولت در این زمینه، گفت: برنامه ششم توسعه بر پایه اقتصاد مقاومتی با تولید رقابتی دانش‌بنیان در حال تهیه و تنظیم است و ما برنامه ششم را در جهت بسترسازی در همه دستگاه‌هایی که بتوانند برای برخورداری از فناوری‌های نوین تلاش کنند در دست تهیه داریم.

حمید ابوطالبی همچنان فرد معرفی شده از سوی دولت برای نمایندگی سازمان ملل است

خبرنگاری در مورد جایگزینی نهاوندیان به جای ابوطالبی برای نمایندگی در سازمان ملل پرسید که سخنگوی دولت در این باره تاکید کرد: آقای ابوطالبی همچنان فرد معرفی شده از سوی دولت است و بر این پایه همه پیگیری‌های قانونی انجام می‌شود و امیدواریم اقدامات دولت مقابل اقدام غیرمنطقی و غیرحقوقی که انجام شده، اثربخش باشد.

خبرنگار دیگری در مورد کیفیت بنزین از نوبخت پرسید که وی با بیان این‌که کیفیت بنزین ما بالاست، گفت: البته انجام فرآیندهایی را که با استانداردها سازگاری نداشته باشند را متوقف می‌کنیم.

وزیر علوم باید اقدامات مورد نظرش را با توجه به هنجارهای نظام انجام دهد

نوبخت همچنین در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر انجام بحثی در مورد نظارت یک ماهه نمایندگان مجلس بر عملکرد وزیر علوم و این که آیا این موضوع نافی استقلال وزرا نیست،، همچنین درخواست آنها از وزیر دادگستری برای عملی کردن حکم ممنوع البیان و تصویر شدن سید محمد خاتمی در شرایطی که حکمی علیه او صادر نشده و این مساله در حیطه اختیارات وزیر مربوطه نمی‌گنجد، تصریح کرد: با توجه به بیانات مقام معظم رهبری در گردهمایی مسئولان نظام، ایشان تصریح کردند که قوا باید با هم تعامل داشته باشند و ما باز هم از حمایت قاطع ایشان نسبت به دولت تشکر می‌کنیم.

سخنگوی دولت افزود: انتظارمان این است که نمایندگان محترم ملت در جایگاه قانونی خود آنچه برای نظارت مقتضی می‌دانند انجام دهند، اما این موضوع نافی فعالیت‌های دستگاه‌های اجرایی بخصوص وزرای محترم نسبت به آن چیزی که تشخیص می‌دهند که به نفع مردم و کشور است، نخواهد بود. به همین جهت نمایندگان می‌توانند نظارت قانونی خود را اعمال کنند و وزرای محترم در خصوص مسئولیتی که نسبت به ملت دارند باید اقداماتی که برای کشور نافع می‌دانند انجام دهند و این اقدامات را در چارچوب قانون شجاعانه به انجام برسانند.

وی تصریح کرد: وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری بر اساس آنچه که برای دانشگاه‌ها و محیط آموزشی نیاز می‌دانند، اگر تشخیص دهند، مساله ‌ای برای کشور نافع است باز هم آن را انجام خواهند داد، حال اگر تعامل و همفکری در پاره‌ای موارد صورت بگیرد مانع و رافع مسئولیتی که وزیر محترم علوم دارد و باید شجاعانه و قاطعانه در چارچوب قانون انجام شود، نیست و ایشان باید اقدامات مورد نظر خود را با توجه به هنجارهای نظام جمهوری اسلامی با قدرت به انجام برسانند.

به گزارش ایسنا، خبرنگاری این سوال را مطرح کرد که اعلام شده قرار است بین تیم ملی فوتبال ایران و آمریکا مسابقه دوستانه‌ای برگزار شود که سخنگوی دولت در این باره گفت: من بی‌خبرم.

خبرنگار دیگری از سخنگوی دولت پرسید با توجه به اقدامات داعش و با توجه به این‌که جنگنده‌های رژیم صهیونیستی بار دیگر به نوار غزه حمله کردند، آیا دولت در این باره تشکیل جلسه داده است که نوبخت در این باره تصریح کرد: در خصوص محکومیت توامان فعالیت‌های تروریستی داعش علیه مردم مسلمان عراق و همچنین حملات واقعا وحشیانه صهیونیست‌ها به نوار غزه، دولت رسما مواضع خود را مبنی بر محکومیت و تقبیح این موارد اعلام کرده و هر آنچه رایزنی با کشورهای همسایه و مسلمان برای دولت امکان‌پذیر باشد از دیپلماسی فعال هم استفاده خواهیم کرد تا یک اقدام متناسب با این کار را داشته باشد.

دنبال این نیستیم حتی یارانه‌ها افراد پردرآمد حذف شود

خبرنگار دیگری از نوبخت پرسید شما پیش از این در بحث هدفمندی یارانه‌ها در مرحله دوم از آغاز فرآیند شناسایی خبر داده بودید، در حالیکه وزیر اقتصاد در مجلس از شروع حذف اختیاری سخن گفتند، نظر شما در این باره چیست؟ که نوبخت در پاسخ به این سوال اظهار کرد:‌ من بارها گفته‌ام که ما وظایف قانونی داریم که طی آن یارانه را به افراد متقاضی و نیازمند بدهیم، اما وقتی بیش از 70 میلیون نفر در یک برهه زمانی کوتاه ثبت‌نام می‌کنند و خودشان را متقاضی نیازمند اعلام می‌کنند برای راستی‌آزمایی این مطلب با حفظ احترام و کرامت مردم که ما آن را درست می‌دانیم و معتقدیم باید شفافیت بیشتری داشته باشیم تا آنهایی که نیازمند هستند در این رابطه ثبت‌نام کنند.

وی افزود: ما از همان ابتدا کار خود را در جهت استفاده از اطلاعات بیش از 40 پایگاه اطلاعاتی کشور آغاز کرده‌ایم و هم‌اکنون تعدادی شناسایی شدند که برخی از آنها می‌توانند در پرداخت یارانه‌های آینده مورد توجه قرار بگیرند.

سخنگوی دولت گفت: ما موضوعی را استدعا کردیم که هیچگاه مورد پذیرش قرار نگرفت و آن اینکه اجازه دهیم این موضوع در فرآیند اجرای مرحله دوم همچنان انجام شود؛ چرا که ما خودمان کار بزرگی را در عرصه درمان آغاز کرده‌ایم و هم‌اکنون مساله طرح تحول سلامت را انجام می‌دهیم که مخارجی برای دولت دارد و نیازمند منابع یارانه‌ای هستیم.

نوبخت با بیان این‌که دولت یازده هزار و 300 میلیارد تومان از بودجه عمومی خود را در جهت اجرای قانون هدفمندی کردن یارانه‌ها استفاده می‌کند، گفت: ما دنبال این نیستیم که یارانه‌ها را حتی از افرادی که به عنوان افراد پردرآمد از آنها یاد می‌شود حذف کنیم.

وی همچنین اظهار کرد: این نوع اطلاع‌رسانی‌های مستمر موجب نوعی استرس و نگرانی در اقشار کم‌درآمد می‌شود و ما این موضوع را عنوان کرده‌ایم که این سوال را همواره از ما نداشته باشید و اجازه دهید که جامعه آرامش داشته باشد.

خبرنگاری پرسید آیا امتیازات خاص برای کسانی که در مرحله دوم ثبت‌نام نکرده‌اند مورد توجه قرار خواهد گرفت؟ که نوبخت در پاسخ به این سوال تصریح کرد: مطمئن باشید با توجه به جلساتی که ستاد مربوطه دارد وظیفه خود می‌دانیم که اطلاع‌رسانی‌های لازم را در این باره داشته باشیم و با توجه به دستورالعملی که در دست است به نحو شایسته تقدیر خواهیم داشت.

خبرنگاری از نوبخت پرسید آیا با توجه به حمایت مجدد مقام معظم رهبری از دولت، این موضوع پایانی برای انتقادات غیرسازنده به دولت خواهد بود که سخنگوی دولت در پاسخ به این سوال به بیان این جمله بسنده کرد که امیدواریم، ان‌شاءالله.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۳-۰۴-۱۸ ۱۴:۵۳

اوا نگو که مکدري . بميرم الهي . دلم به حال دولت بيچاره سوخت . آهاي خودروسازهاي گنده چرا به عمو دولت اجازه نميديد خودرو وارد کنند ؟ مگر نميبينيد مکدر ميشوند ؟ آخه اينا گناه داره ؟ هرکي کار بد بکنه خدا چشاشو کور ميکنه . باور نميکنيد . حالا واايستيد ميبينيد که چطوري نميبينيد ؟!

avatar
۱۳۹۳-۰۴-۱۸ ۱۵:۱۰

شما چرا اون هشت سال انقد نگران مردم نبودي "مردم بيچاره" لطفا از طرف شخص خودت حرف بزن. اگه شماها بزارين دولت کار ميکنه براتون وقعا متاسفم