• دوشنبه / ۱۶ تیر ۱۳۹۳ / ۰۹:۵۸
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 93041609132

سرآشپز ابررایانه «واتسون» به دنبال خلق مزه‌های جدید

سرآشپز ابررایانه «واتسون» به دنبال خلق مزه‌های جدید

شرکت آی‌بی‌ام یک رقابت آشپزی برای ابررایانه چندمیلیون دلاری خود به راه انداخته که برای تهییج غدد چشایی برنامه‌ریزی شده است.

شرکت آی‌بی‌ام یک رقابت آشپزی برای ابررایانه چندمیلیون دلاری خود به راه انداخته که برای تهییج غدد چشایی برنامه‌ریزی شده است.

به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، یک طرح مشترک بین شرکت آی‌بی‌ام و مجله غذایی «بون اپتیت» در تلاش برای دستیابی به صورت‌غذاهای جدید با ترکیب داده‌های مواد تشکیل‌دهنده است.

اکنون آشپزخانه به قلمرو جدید واتسون تبدیل شده که تا پیش از این برای برنده شدن در رقابت Jeopardy و بررسی درمانهای سرطان مورد استفاده قرار گرفته بود.

نرم‌افزار آشپزی - سرآشپز واتسون با بون اپتیت - با استفاده از داده‌هایی که ابررایانه از بیش از 9000 دستورالعمل پخت غذا جمع‌آوری کرده، کار می‌کند.

واتسون که داده‌ها را در ترکیبات مواد اولیه تجزیه و تحلیل و میزان تناوب ترکیب آنها را در غذاهای مختلف بررسی کرده، سپس ترکیبات جدید را ایجاد می‌کند.

آزمایشات انجام شده تاکنون گزینه‌های غیرعادی اما خوشمزه‌ای را مانند سس باربکیوی کدوی بنگالی به دنبال داشته است.

ابررایانه واتسون که هزینه ساخت آن حدود 900 میلیون دلار بوده، این ترکیب عجیب را در جواب درخواستی برای ساخت یک سس هندی با استفاده از کدوتنبل ابداع کرد.

این ترکیبات باعث شگفتی و خوشحالی تیم مجله بون‌ اپتیت شده که در مورد نتایج ابداعات واتسون کنجکاو بودند.

آدام راپوپوت، سردبیر این مجله اظهار کرد: شاهد آن هستیم که تلاقی فناوری و مواد غذایی نه تنها باعث ایجاد طرز فکر و خلاقیت جدید در آشپزخانه آزمایشی ما، بلکه در خانه خوانندگان مجله شده است.

مجله بون اپتیت از واتسون برای دستیابی به دستورالعملهای جدید برای سسهای باربکیو استفاده کرد و دریافت که این ابررایانه همچنین ترکیبات جدیدتری ساخته ولی باز هم به یک آشپز انسان برای بکار گرفتن دستورالعملها نیاز دارد.

نتایج کار واتسون برای جشنهای روز استقلال آمریکا شامل دنده با چاشنی رازیانه و سس گوشت تند سیب و خردل، سالاد کلم و تمبر هندی با پیاز ترد و کابلر توت سیاه و گیلاس با خامه عسلی بود.

برای تیم آی‌بی‌ام، برنامه آشپزی یک فرصت دیگر برای آزمایش قابلیتهای ابررایانه واتسون بوده است.

به گفته مایک رودین، معاون ارشد آی‌بی‌ام، این شرکت به دنبال کمک به مردم برای کشف پتانسیل سیستمهای محاسباتی شناختی است.

وی افزود: این سیستمها می‌توانند مقادیر گسترده‌ای از داده‌ها، ترکیبات و فرمولها را درک کرده و همچنین آنها را از تعاملات با افراد و اطلاعات به شکل بسیار محسوس‌تر یاد بگیرند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha