• دوشنبه / ۱۶ تیر ۱۳۹۳ / ۰۰:۱۱
  • دسته‌بندی: ایلام
  • کد خبر: 93041608989
  • منبع : نمایندگی ایلام

ایجاد منطقه آزاد تجاری، نیاز صادرکنندگان در مرز مهران

ایجاد منطقه آزاد تجاری، نیاز صادرکنندگان در مرز مهران

ایسنا/ایلام ‌رییس اتحادیه صادر کنندگان استان ایلام گفت: نیاز و خواسته فعالان و صادرکنندگان استان، تبدیل مرز بین‌المللی مهران به منطقه آزاد تجاری است.

‌رییس اتحادیه صادر کنندگان استان ایلام گفت: نیاز و خواسته فعالان و صادرکنندگان استان، تبدیل مرز بین‌المللی مهران به منطقه آزاد تجاری است.

فرج امیدی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه ایلام، اظهار کرد: تحقق این مهم می‌تواند موجب رونق تولید و در نتیجه توسعه اقتصادی استان شود.

وی افزود: رونق تولید بدون توسعه صادرات امکان‌پذیر نیست. توسعه استان باید مبتنی بر افزایش صادرات و تسهیل و روان‌سازی چرخه صادرات باشد تا آهنگ توسعه با سرعت بیشتری بتواند باعث رونق تولید و اقتصاد منطقه شود.

رییس اتحادیه صادر کنندگان استان ایلام اظهار کرد: منطقه آزاد محدوده حراست شده بندری و غیر بندری تا شعاع کمتر از 100 کیلومتر است. پتانسیل‌های مناطق غربی کشور فعال نبوده و طرف عراقی نیز راغب به سرمایه‌گذاری نیست. منطقه آزاد تجاری مشمول قوانین و مقررات داخلی کشور نمی‌شود. این منطقه از شمول برخی مقررات جاری کشور خارج است. منطقه آزاد تجاری مزایایی نظیر بخشودگی سود و عوارض گمرکی، معافیت‌های مالیاتی، معافیت تشریفات ادارای، عدم تشریفات زاید ارزی و عدم احتیاج به ثبت سفارش دارد.

وی گفت: هدف از ایجاد منطقه آزاد، توسعه صادرات صنعتی به عنوان محرک جدی و قوی جهت صادرات و ورود به بازار تجارت جهانی است.

رییس اتحادیه صادر کنندگان استان در تعریف منطقه ویژه تجاری خاطرنشان کرد: منطقه ویژه تجاری به منطقه‌ای کوچکی تا محدوده 1000 هکتار گفته می‌شود که مشوق‌هایی برای احداث کارخانجات تولید کننده فراهم می‌کند که از جمله می‌توان به معافیت پروانه ساخت و پایان کار، معافیت ورود کالا و معافیت عوارض گمرکی ماشین آلات خط تولید اشاره کرد.

امیدی به تفاوت‌های بین منطقه آزاد و ویژه تجاری، اشاره و بیان کرد: منطقه آزاد تا 15 سال معافیت مالیاتی دارد ولی منطقه ویژه اقتصادی از تخفیف مالیاتی طبق مقررات داخل کشور برخوردار است، خرده‌فروشی کالا و تجارت چمدانی در منطقه ویژه اقتصادی برای اتباع آن کشور امکان پذیر نیست و فقط برای اتباع خارجی مجاز است ولی در منطقه آزاد تجاری خرده‌فروشی و تجارت چمدانی برای اتباع خارج و داخل امکان‌پذیر است.

وی ادامه داد: در منطقه آزاد به صدور ویزا و روادید نیازی نیست و یا اگر باشد در همان منطقه انجام می‌شود ولی در منطقه ویژه بر اساس ضوابط داخل کشور انجام می‌شود. همچنین مقررات کار و بیمه تامین اجتماعی و استخدام اتباع خارجی در منطقه آزاد تابع مقررات خاص خود منطقه است ولی در منطقه ویژه تابع مقررات داخلی آن کشور است.

رییس اتحادیه صادر کنندگان استان ایلام افزود: منطقه آزاد برای تمام ساکنین عمومیت دارد در حالی که منطقه ویژه فقط برای تولیدکنندگان و کارخانه‌داران آن منطقه اعتبار دارد و تسهیلات فقط برای کارخانه‌داران و سرمایه‌گذارانی است که اقدام به تاسیس کارخانه می‌کنند. تا مناطق برخوردار مرکزی کشور مانند منطقه ویژه اقتصادی «سلفچگان» و «شیراز» وجود دارند و دسترسی آنها به همه چیز بهتر است کسی نمی‌آید در منطقه مهران سرمایه‌گذاری کند.

امیدی ادامه داد: قوانین عراق، روزانه به صورت سلیقه‌ای تغییر می‌کند و سرمایه‌گذار راغب نیست ولی اگر مطمئن باشد منطقه به صورت آزاد تجاری است و قوانین دست و پاگیر در کشور همسایه وجود نداشته باشد قطعا سرمایه‌گذار می‌آید و مرزنشینان به عنوان مرزبانان واقعی تحت عنوان تجارت چمدانی و خرده‌فروشی و کوله‌بری می‌توانند باعث رونق اقتصادی منطقه و ایجاد شغل شوند.

وی یادآور شد: با توجه به اینکه عراق نیاز به کالای ایرانی دارد و بازار بکری برای ایران است، امیدواریم مسئولان کشوری با دیپلماسی قوی‌تر و مستمر شرایط ایجاد منطقه آزاد تجاری مهران را فراهم کنند.

امیدی با بیان اینکه ما خواهان ایجاد منطقه آزاد تجاری در مهران هستیم، افزود: با وضع این شرایط، سرمایه‌گذار دغدغه تغییر قوانین عراق را ندارد و به راحتی می‌تواند برای صدور کالا اقدام کند.

وی به پارامترهای مهم مرز بین‌المللی مهران برای تبدیل شدن به منطقه آزاد تجاری، اشاره و تصریح کرد: استراتژیک بودن، نزدیکی بعد مسافتی به مرکز عراق و عتبات عالیات، امنیت پایدار منطقه، مشترکات قومی و قبیله‌ای و مذهبی با کشور عراق و همچنین عراق به عنوان اولین شریک تجاری ایران و کشور هدف صادرات ایران از جمله مزایای فعالیت در این مرز تجاری است.

امیدی با بیان اینکه دغدغه اصلی یک سرمایه‌گذار، فروش محصول تولیدش است، اضافه کرد: شرایط باید فراهم شود که کارخانه‌داران و تولید کنندگان تمایل بیشتری به سرمایه‌گذاری در استان ایلام داشته باشند و این مهم در صورتی محقق می‌شود که بازار بکر عراق برای مدت زیادی بر روی محصولات ایرانی باز شود و با ایجاد منطقه آزاد این مهم بدون هرگونه موانع و چالش و قوانین دست و پاگیر تحقق می‌یابد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha