• چهارشنبه / ۱۱ تیر ۱۳۹۳ / ۱۱:۲۲
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 93041106631

بزرگداشت یکصدمین سال تولد «پدر انقلاب سبز کشاورزی» در ایران

بزرگداشت یکصدمین سال تولد «پدر انقلاب سبز کشاورزی» در ایران

پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی با همکاری انجمن زراعت و اصلاحات نباتات ایران طی مراسمی یکصدمین سال تولد دکتر نورمن بورلاگ، دانشمند آمریکایی برنده جایزه صلح نوبل و پدر انقلاب سبز را گرامی می‌دارد.

پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی با همکاری انجمن زراعت و اصلاحات نباتات ایران طی مراسمی یکصدمین سال تولد دکتر نورمن بورلاگ، دانشمند آمریکایی برنده جایزه صلح نوبل و پدر انقلاب سبز را گرامی می‌دارد.

به گزارش خبرنگار فناوری ایسنا، این مراسم چهارم تا ششم شهریورماه همراه با جشنواره فرهنگی شامل عکس، فیلم، نقاشی، مجله، پوستر و بنر در دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در کرج برگزار می شود.

نورمن ارنست بورلاگ که لقب پدر انقلاب سبز در کشاورزی به او داده شده، موجبات تغذیه صدها میلیون گرسنه در سراسر جهان را فراهم آورده است.

وی در دهه 1960 موفق شد روشی را ابداع کند که از طریق آن می شد محصول و بار گیاهان و غلات را افزایش داد و این گیاهان را در مقابل آفات مقاوم کرد.

در دهه‌های 1950 و 1960، بهبود بهداشت عمومی باعث افزایش جمعیت کشورهای توسعه نیافته شده و موجب این نگرانی شده بود که به دلیل کمبود امکانات کشاورزی، کشورهای در حال توسعه در نیمه دوم قرن بیست با قحطی روبرو خواهند شد. استفاده از روشی که بورلاگ مبتکر آن بود و «انقلاب سبز» نام گرفت سبب شد که محصول غلات از جمله گندم به سرعت افزایش یابد و به این ترتیب از بروز قحطی در کشورهای در حال توسعه جلوگیری شود.

به علت این موفقیت در سال 1970، نورمن بورلاگ موفق به دریافت جایزه صلح نوبل شد.

کمیته جایزه نوبل اعلام کرد که بورلاگ با روش ابداعی خود، مانع بروز قحطی در جهان شده و جان صدها میلیون نفر را نجات داده است. آسه لیونیز، رییس وقت کمیته جایزه نوبل هنگام اهدای جایزه به او گفت: «نورمن بورلاگ، بیش از هر فرد دیگری برای گرسنگان جهان نان فراهم کرده است و دلیل دادن جایزه صلح نوبل به نورمن بولاگ، این است که ما امیدواریم رفع گرسنگی، صلح به همراه آورد.»

بورلاگ همچنین در سال 2007 مدال طلای کنگره آمریکا را دریافت کرد که مهمترین مدال غیرنظامی آن کشور است.

بورلاگ مطالعاتی را که منجر به دریافت جایزه نوبل شد، در پایان جنگ جهانی دوم در مکزیک شروع کرد. مطالعات او برای پیدا کردن روشی جهت افزایش محصول گندم این کشور بود. در آنجا وی موفق شد با تکنیک های تازه، انواع به خصوص گندم را که در مقایسه با گندم های معمولی در مقابل آفات مقاوم بودند و محصول بیشتری می دادند، تولید کند. بعدا او با همکاری چند دانشمند دیگر این نمونه ها را به آسیا برد و موجب بهتر و مقاوم شدن انواع دیگر غلات از جمله برنج و ذرت در کشورهای آسیایی و نیز آمریکای جنوبی و آفریقا شد.

در سال 1963 نورمن بورلاگ به ریاست مرکز بین المللی بهبود ذرت و گندم که به تازگی دایر شده بود منصوب شد و در این سمت هزاران دانشمند جوان را آموزش داد. در سال 1979 وی از این سمت کناره گیری کرد و به تدریس در دانشگاه پرداخت.

نورمن بولاگ، در سال 1986 دفتر جایزه جهانی غذا را در ایالت آیوا دائر کرد که هر سال جایزه ای به مبلغ 250 هزار دلار به شخصی که کار و مطالعات او به بهبود عرضه آذوقه در جهان کمک کرده، اهدا میکند.

سرانجام بورلاگ که 95 سال داشت در 12 سپتامبر 2009 (23 شهریور 1388) در اثر بیماری سرطان در خانه اش در دالاس (تگزاس) درگذشت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha